Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Stiprinkime imunitetą

Kaip stiprinti imunitetą?
Anthony Cain, Flickr.com / Kaip stiprinti imunitetą?
Šaltinis: Žvalus.lt
0
A A

Šiuo sezono metu ypač svarbus stiprus imunitetas. Pirmiausia išsiaiškinkime, kas yra imunitetas. Pats žodis kilęs iš lotynų kalbos – Immunitas – išlaisvinimas. Taip pat tai gali reikšti – turintis gerą apsaugą.

Imunitetu vadinama natūrali organizmo apsaugos nuo visokių infekcijų sistema. Stipri sveiko žmogaus imuninė sistema gali kovoti su infekcijomis, užkirsti kelią jų plitimui. Imunitetas gali būti dviejų rūšių – specifinis ir nespecifinis.

Specifinis imunitetas yra kiekvieno žmogaus individualus, priklausomai nuo jo persirgtos ligos arba vakcinacijos.

Nespecifinis imunitetas – tai įgimtas imunitetas, kurį kiekvienas paveldime iš savo tėvų.

Deja, šiais laikais mažai kas gali pasigirti labai gera imunine sistema. Priežastys susilpnėjusio imuniteto labai įvairios: netinkamas gyvenimo būdas, žalingi įpročiai (rūkymas, alkoholis), stresas, užteršta aplinka, mažas fizinis aktyvumas, nesveika mityba ir pan.

Kaip stiprinti imunitetą?

Pirmiausia, nepatingėkite ir daugiau pajudėkite. Jei nesate linkę į aktyvų sportą, pakaks ir nedidelio fizinio krūvio – rytinė mankšta, pasivaikščiojimas.

Prieš imant vartot antibiotikus ar kitus cheminius preparatus iš vaistinės, prisiminkite paprasčiausius liaudiškus sveikatos stiprinimo metodus, kurie veikia organizmą kur kas labiau tausojančiai ir neturi šalutinio poveikio. Verta pagerinti imuninę sistemą įvairių vaistažolių pagalba, tai padės ir daugelio ligų profilaktikai bei gydymui.

Imuniteto stiprinimui:

Skani profilaktinė priemonė

Reikės: 1 stiklinės spanguolių, 1 stiklinės smulkintų graikinių riešutų, 2 supjaustytų su žievele obuolių, saujos nuplautų džiovintų abrikosų. Viską sumaišyti, sudėti į puodą, užpilti vandens (kad apsemtų masę), užvirinkite ir sumažinus ugnį dar 5 min. pavirti. Nukėlus nuo viryklės į masę įdėkite ½ stiklinės medaus, supilkite į stiklinį indą, atvėsinkite, laikykite šaldytuve. Gerti kaip arbatą, 1 valg. šaukštą masės užpilus vandeniu, ryte arba vakare.

Svogūnų nuoviras

Reikės: 1 vidutinio dydžio svogūno ir 1 stiklinės pieno. Svogūną susmulkinti, užpilti verdančiu pienu, atvėsinti, nukošti, įpilti 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus. Vartoti ryte ir vakare prieš valgį po ½ stiklinės.

Bičių pienelis

½ arbatinį šaukštelį bičių pienelio sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu medaus. Vartoti 1 kartą per dieną prieš valgį.

Juodųjų serbentų ir aviečių lapų nuoviras

Po 1 valg. šaukštą susmulkintų džiovintų juodųjų serbentų ir aviečių lapų užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, palikti pusvalandžiui, nukošti. Vartoti po ½ stiklinės 4 kartus per dieną.

Eleuterokokai (Eleutherococcus)

Vaistinėje galite įsigyti eleuterokoko lašų ir vartoti juos pagal pridėtą instrukciją arba po 20-40 lašelių 30 min. prieš valgį. Preparatą vartokite mėnesį, padarykite 15 dienų pertrauką ir vėl pakartokite kursą. Eleuterokoko lašų negalima vartoti esant karščiavimui, padidėjus kraujospūdžiui ar poinfarktiniu periodu.

Vaistažolių mišinys

Sumaišykite po 2 valg. šaukštus džiovintų jonažolių, mairūnų, ramunėlių, šlamučio, melisos ir mėtų. 1 valg. šaukštą šio mišinio užpilti 2 stiklinėmis vandens, užvirinti, palikti pusvalandžiui, nukošti. Gerti ½ stiklinės ryte prieš valgį, dieną po ½ stiklinės 2 kartus per dieną tarp valgių, vakare – ½ stiklinės, pasaldintos 1 arbatiniu šaukšteliu medaus. Kurso trukmė – 1 mėnuo.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min