Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užkimo balsas. 10 liaudiškų patarimų, kaip gydytis

Užkimstama dažniausiai, kai žmogus peršąla, kosėja, tačiau būna, kad balsas ima ir pradingsta esant gerai savijautai. Kartais tai laringito požymis.
Skaudant gerklei, galima gydytis ir namų priemonėmis
Skaudant gerklei, galima gydytis ir namų priemonėmis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Visų pirma, jei dingsta balsas, reikėtų apsilankyti pas gydytoją. Gerai, jei nėra eilių ir nereikia laukti, kol ateis paskirtas laikas. O juk gyventi reikia, bendrauti sunku... Į pagalbą jums – keletas liaudies patarimų.

  1. 4 šaukštus anyžių vaisių užpilti 1 stikline vandens ir virti 15 minučių. Šiek tiek atvėsinti, nukošti, įdėti 2 šaukštus liepų medaus ir dar pavirinti 5-7 minutes. Nuėmus nuo vandens įpilti 1 šaukštą konjako ir gerti po 1 šaukštą kas 30 minučių.
     
  2. Į emaliuotą puodą įpilti 1,5 litro vandens, užvirinti ir į virintą vandenį supilti 400 g bet kokių sėlenų. Įdėti šiek tiek medaus. Gerti karštą visą dieną vietoj arbatos, kavos ar kito skysčio.
     
  3. Sumalti 2 cm krieno šaknies, užplikyti 1/3 stiklinės vandens ir uždengti pusvalandžiui. Pridėti medaus, išmaišyti ir gerti kas valandą po 1 šaukštą.
     
  4. 1 šaukštą džiovintų aviečių uogų užpilti 1 stikline virinto pieno, virti ant lėtos ugnies 20 minučių. Gerti 3-4 kartus per dieną po ¼ stiklinės.
     
  5. 2 šaukštus džiovinto imbiero užplikyti 1 stikline pieno, pavirinti, kol suminkštės, sutrinti, išmaišyti ir gerti šiltą po ½ stiklinės 3-4 kartus per dieną.
     
  6. Sutarkuoti nuvalytą runkelį – reikia 1 stiklinės piure, pridėti 1 acto šaukštą, palikti 2 valandoms ir nukošti. Skalauti gerklę ryte ir vakare.
     
  7. 1 šaukštelį šalavijo užplikyti ½ stiklinės vandens, palikti 20 minučių po dangteliu. Atvėsinti, nukošti ir skalauti gerklę kas 2 valandas.
     
  8. Išspausti svogūno sultis, į vieną stiklinę sulčių įmaišyti 1 šaukštelį medaus. Gerti po 1 šaukštelį kas 2-3 valandas.
     
  9. 50 g džiovintų mėlynių užplikyti 1 stikline vandens, virti lėtai pusvalandį. Nuovirą naudoti skalavimui.
     
  10. 1 šaukštą džiovintos jonažolės užplikyti 1 stikline vandens ir virinti 5-7 minutes. Palikti 20 minučių pritraukti. Nukošti ir naudoti skalavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius