Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Užkirskite kelią kandidozei

Nemažai moterų reguliariai kankina kandidozė, liaudiškai dar vadinama pienlige. Statistiniai tyrimai rodo, kad šia liga bent kartą gyvenime sirgo apie 75 proc. moterų. Dažnai ši problema pasireiškia prasidedant moterų kritinėms dienoms arba nėštumo periodu. Susirgimas, kurį sukelia mielių grybelis Candida, sunkiai pasiduoda gydymui.
Moteris dažnai kankina intymios ligos
Moteris dažnai kankina intymios ligos / Robert McDonald, Flickr.com

Ajurveda siūlo alternatyvių metodų šiam nemaloniam susirgimui šalinti. Įvairios farmacinės priemonės daug kainuoja ir ne visuomet veikia efektyviai. Todėl, pirmiausia, reikia stiprinti imunitetą ir normalizuoti hormonų pusiausvyrą.

Ieškokite priežasties

Ajurvedos medicina pirmiausia ieško problemos priežasties. Tačiau pats grybelis nėra ligos sukėlėjas. Jis tampa pavojingas tik nusilpus organizmui. Neverta „ieškoti priešų“ supančiuose mikroorganizmuose – grybeliuose, bakterijose ir kt. Mikroorganizmai pradeda kenkti žmogui tik tuomet, kai jo gyvenimo būdas ima prieštarauti natūraliai prigimčiai.

Mikroskopinis mielagrybių genties Candida grybelis yra žmogaus mikrofloros dalis, „gyvenantis“ daugelio sveikų žmonių burnoje, makštyje ir storojoje žarnoje. Daugelį ligų sukelia ne pats grybelis, bet jo kiekio padidėjimas, kurį sąlygoja imuniteto susilpnėjimas.

Stiprinkite organizmą

Organizmą stiprina ir palaiko gerą jo tonusą įvairūs imunomoduliatoriai. Tačiau pirmasis žingsnis stiprinant sveikatą – tai identifikuoti kas silpnina apsaugines organizmo savybes.

5 priežastys, dėl kurių vertėtų sunerimti:
•    Pernelyg intensyvus darbo krūvis;
•    Mažas fizinis aktyvumas;
•    Neteisingas dienos režimas;
•    Nesubalansuota mityba;
•    Hormonų pusiausvyros sutrikimas.

Kandidozę arba pienligę gali sukelti stresas

Šiuolaikinės moters gyvenime streso nestinga. Įtemptoje aplinkoje moters organizmas nustoja gaminti lytinius hormonus, vietoj jų gaminami antinksčių hormonai. Laiku nesiėmus reikiamų priemonių, nuolatinės stresinės situacijos gali sukelti kiaušidžių disfunkciją.

Valgykite „teisingus“ produktus

Diagnozavus ligą, įtraukite į savo mitybą kuo daugiau produktų, pasižyminčių antibakteriniu poveikiu: spanguolės, greipfrutai, jogurtas, česnakas, aitrioji paprika. Venkite riebių ir saldžių produktų, pavyzdžiui, torto su sviestiniu kremu, bulvių su kepta kiauliena ir t.t.

Kandidozės profilaktikai

Nenaudokite tamponų ir dezodoruotų kasdieninių įklotų. Dėvėkite medvilninius apatinius. Nepatariama per dažnai praustis duše, nes pažeisite natūralią makšties mikroflorą.

Pasireiškus ligos simptomams (balkšvos išskyros, niežulys, deginimo jausmas) imkitės šių priemonių:
•    valgykite maistą, kuriame gausu baltymų;
•    vartokite imunomoduliatorius (pagal instrukciją);
•    skirkite daugiau laiko poilsiui;
•    venkite streso;
•    padidinkite fizinį aktyvumą.

Tradicinė medicina rekomenduoja abiejų partnerių gydymo kursą. Ajurveda, priešingai, nepataria to daryti. Vyras, dažniausiai, yra tik Candida grybelio nešiotojas. Jei moters organizmas sveikas, jai negresia jokia liga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius