Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilna – gamtos energija kūnui

Drabužiai iš natūralių medžiagų ne tik yra naudingi, bet leidžia kvėpuoti visam kūnui. Vasarą renkamės liną, medvilnę, natūralų šilką, o žiemą – nepakeičiama vilna.
Vilna suteikia energijos ir žvalumo
Vilna suteikia energijos ir žvalumo / Flickr.com

Žmonės nuo senų laikų veisė avis, ožkas, kupranugarius, ir vertino jų teikiamas gėrybes, tarp jų – vilną. Vilna pasižymi ir gydomosiomis savybėmis: pavyzdžiui, sergant inkstų ir kepenų ligomis, šunų vilna gydo nuo radikulito, zuikio vilna sergi nuo nemigos ir neurozės, vilnonė patalynė gelbėja nuo chroniško nuovargio ir depresijos.

Liaudies gydytojai teigia, kad ypač naudinga grubi ir nekaršta vilna, nes būtent joje yra išsaugomos gamtos jėgos. Todėl žiemą patariama dėvėti kojines iš „kaimiškos“ vilnos.

Ypatingai vilnoniai drabužiai rekomenduojami silpniems, sunkias ligas išgyvenantiems žmonėms. Be to, jie tinka ir tiems, kurių energetika žema, kukliems ir uždariems žmonėms – vilna suteikia energijos, žvalumo ir skatina veikti.

Jei nenorite dėvėti vilnonių drabužių, dekoruokite kambarį: sofas, fotelius, lovas apklokite vilnoniais apklotais, pasitieskite vilnonį rankų darbo kilimą. Vis tai veikia teigiamai.

Jei pastoviai sergate peršalimo ligomis, jums skauda gerklę, riškite ją vilnoniais šalikais ar skarelėmis. Jei kenčiate nuo radikulito – skaras riškitės ant skaudamos nugaros dalies. Toks vilnonis raištis ne tik apsaugo ir šildo, bet ir stiprina vaistų poveikį.

Dirbant kompiuteriu rekomenduojama ant pečių užsimesti vilnonį šalį ar skarą. Taip palepinsite savo kaklą ir nugarą.
Triko palaidinė arba kelnės iš natūralios vilnos apsivilktos ant nuogo kūno, aktyviai kovoja su celiulitu.

Rankoms padėsite užsimaudami vilnones pirštines. Jei norite ilgai išlikti sveiki ir gražūs, rinkitės triušių arba angoros vilnos gaminius.

Paskutiniais metais vėl į madą grįžta veltinukai. Tačiau nebūkite cinikai ir rinkitės juos kartu su stileivomis: veltinukai užmauti ant nuogos kojos, gerina kraujotaką ir netgi turi įtakos viso organizmo sveikatai – juk kojose aktyvuojami visi energetiniai ir gyvybiniai taškai!

Vilna suteikia jaunystės, todėl nesigėdinkite vilktis rankų darbo megztinius ir kitus drabužius. Tik atminkite, kad nerekomenduojama derinti sintetinius ir vilnonius drabužius, nes sintetika stabdo vilnos energetiką. Derinkite natūralių medžiagų drabužius.

Ir štai dar vienas jaunystės receptas: klokite gryną vilnos patalynę, miegokite ant jos ir po keleto mėnesių pastebėsite, kaip oda atjaunėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius