-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrai prieš moteris: kuo mes skiriamės

Turbūt niekas nesiginčys, kad vyrai ir moterys skirtingi. Tačiau šį kartą pakalbėsime apie organizmo funkcionavimo skirtumus.
Vyras ir moteris
Vyras ir moteris / Mike Baird, Flickr.com

Oda

Vyrų oda storesnė nei moterų, todėl raukšlės joje mažiau pastebimos. Po 35 metų amžiaus moterų organizme smarkiai sumažėja hormono estrogeno gamyba, kuris yra būtinas kolageno gamybai (šis komponentas atsakingas už odos elastingumą). Vyrų organizme už kolageno gamybą atsakingas hormonas testosteronas, kurio kiekis mažėja palaipsniui. Dėl to vyrų oda ilgiau išlieka elastinga.

Beje, mityba vaidina gana svarbu vaidmenį pirmalaikio senėjimo procesuose. Jei dienos valgiaraštyje bus gausu vaisių, daržovių, žalumynų, žuvies, pieno produktų, augalinio nerafinuoto aliejaus – tai turės teigiamą įtaką ne tik sveikatai, bet ir išorei. Trūkumas svarbių ir būtinų medžiagų, kurias organizmas gauna iš maisto, atsispindi odos būklėje: ji tampa suglebusi, išsausėjusi.

Širdis

Vyrai yra labiau linkę į širdies ir kraujagyslių ligas. Moteris nuo šių susirgimų saugo hormonas estrogenas. Estrogenai apsaugo kraujagysles, taip užkertamas kelias insulinui. Todėl gydytojai pataria, prasidėjus ankstyvai menopauzei (iki 45 metų) moterims papildomai vartoti estrogeną (iki 50 metų amžiaus).

Intymi sfera

Potencija – pajėgumas atlikti lytinį aktą – dažniausiai, susijusi su vyro seksualumu (kalbant apie moteris, ši sąvoka vartojama labai retai). Būtent vyrams seksualinio aktyvumo praradimas yra viena iš didžiausių baimių. Statistikos duomenimis, net 50 proc. vyrų 45 metų amžiaus susiduria su erekcijos sutrikimais. Priežasčių yra ne viena, pradedant chronišku stresu, baigiant priklausomybe tabakui. Vienas iš lemiančių potencijos sumažėjimą veiksnių yra mažas cinko kiekis organizme. Cinkas dalyvauja testosterono sintezėje (vyrų lytinio hormono) ir veikia lytines liaukas.

Vitaminai: skirtingi kaip ir mes

Kompleksiniam problemų sprendimui bei sveikatos gerinimui reikalingi kokybiški vitaminai ir mikroelementai. Vyrams būtinas E vitaminas, kuris gerina spermatogenezę ir cinkas, kuris atlieka svarbų vaidmenį hormoniniuose procesuose. Vitaminas B mažina širdies ligų riziką. Magnis ir vitaminas B6 padeda organizmui kovoti su stresu, o vitaminai A ir C stiprina imuninę sistemą.

Moterims reikalingi A ir B grupės vitaminai, biotinas bei cinkas – šie elementai būtini, kad oda, nagai ir plaukai būtų gražūs. O vitaminai B5, geležis ir cinkas padeda „pristabdyti“ senėjimo procesus. Moters organizmui naudingi A, C ir E vitaminai. Norinčioms susilaukti vaikelio būtinas vitaminas D, jodas ir folinė rūgštis.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius