Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valentino diena. Editos receptas – pusryčiams su meile

„Vieni vyrai – puikūs kulinarai, kiti – tiesiog nemėgsta gaminti, treti – nemoka, tačiau turbūt nerasime nė vieno vyro, kuris nemokėtų iškepti kiaušinio. Juk tai taip paprasta! Mano vyras priklauso nemėgstančiųjų-nemokančiųjų gaminti grupei, bet kai nieko valgomo nebūna, šaldytuve visuomet atsiranda keletas kiaušinių, kuriuos jis tiesiog išsikepa“, – laiške rašo 15min.lt skaitytoja Edita.
15min.lt skaitytojos Editos kiaušiniai su kumpiu ir meile
15min.lt skaitytojos Editos kiaušiniai su kumpiu ir meile / 15min.lt skaitytojos Editos nuotr.

Pasak jos, artėjant Valentino dienai galbūt ne viena moteris pagalvoja, kaip nustebinti mylimąjį.

„O kodėl gi nepagaminus to, ką puikiai moka kiekvienas vyras? Šįsyk man kilo mintis, kad įsimylėjėlių dienos proga mylimajam galima būtų iškepti paprastų paprasčiausių vištos kiaušinių. Tereikia pridėti kruopelytę meilės ir senas geras patiekalas atrodys įdomiai ir bus tūkstantį kartų skanesnis (juk pagamintas su didele meile). Beje, juk kiaušinis jau nuo senų laikų simbolizavo gyvybės atsiradimą, vaisingumą, kažko pradžią. Mylintiems ir mylimiems, manau, tai svarbu“.

Kiaušiniai kepti su kumpiu ir didele meile

Jums reikės:

Dviejų vištos kiaušinių;
Kelių riekelių kumpio;
Nedidelių pomidorų;
Svogūnų laiškų;
Pomidorų padažo;
Česnakinių pipirų (Kotanyi).
Druskos;
Krapų;
Aliejaus.

Gaminimo eiga:

Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinkite ją ant nedidelės ugnies. Tuomet atsargiai įmuškite kiaušinius. Pabarstykite druska, česnakiniais pipirais, uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies kepkite, kol baltymas sukietės. Taip pat pakepkite ir kumpio gabalėlius. Iškeptus kiaušinius papuoškite: apibarstykite pjaustytais svogūnų laiškais, krapais, papjaustykite pomidoro, uždėkite pomidorų padažo.

15min.lt skaitytojos Editos nuotr./15min.lt skaitytojos Editos kiaušiniai su kumpiu ir meile
15min.lt skaitytojos Editos nuotr./15min.lt skaitytojos Editos kiaušiniai su kumpiu ir meile

„Liko neatsakytas klausimas: kaip iškepti kiaušinius su didele meile (t.y. kad kiaušinio trynys būtų širdelės formos)? Atsakymas paprastas: tiesiog prieš kepant kiaušinį reikia atskirti trynį nuo baltymo. Pirmiausia iškepti trynius ir ištraukus iš keptuvės su sausainių formelėmis (kurios žinoma yra širdutės formos) išspausti širdeles, kurios vėliau, kepant baltymui, turi būti uždėtos ant jo ir dar šiek tiek pakeptos kartu. Jei neturite formelių, manau, geras pagalbininkas gali būti paprastas peilis. Galima patiekti su kitomis daržovėmis, duona“, – rašo 15min.lt skaitytoja.

Pasak Editos, patiekalas subalansuotas vyrams, bet tinka ir moterims ir ypač toms, kurių vyrai priskiriami prie nemokančių-nenorinčių gaminti. „Taigi, vyrai, nustebinkit mylimąsias šiais su meile keptais kiaušiniais“, – skanaus linkėdama ragina Edita. 

Gal ir jūs žinote, ką gardaus galima būtų pasigaminti per Valentino dieną? Jūsų laiškų su receptais bei kulinarinių šedevrų nuotraukomis laukiame el. paštu valentinas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius