Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 svarbiausių ŽAS gyvenimo įvykių: daina „Debilas ir bažnyčioje debilas“ (video)

Būtent taip vadinosi pati pirmoji grupės ŽAS daina, sukurta ir įrašyta dar gūdžiais 1993 metais. Šiais metais ŽAS-ai švenčia 15-os metų sukaktį. Koncertas rengiamas gegužės 13 d. „Forum Palace“.
Grupė ŽAS
Grupė ŽAS / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Dievas Bažnyčia

Viskas prasidėjo „M-1“ įrašų studijoje, į kurią kartkartėmis užsukdavo Marius Berenis (dar ne Tru Sabaka) ir Linas Mažeika (dar ne Ezopas ir ne Karalius). Ten darbavęsis Andrius Mamontovas kartą šiems dviems exmetalistams juokais pasiūlė parepuoti – dabar tai vadinama tiesiog  „freestyle“.

Po Mariaus ir Lino ekspromto Andrius ištarė lemtingą frazę : „Vyručiai, jums reikia būti reperiais, o ne metalistais“. Gal viskas būtų tuo ir pasibaigę, jei ne Andriaus brolis Justas Mamontovas (Lietuva – giminių kraštas), kuris tuo metu vadovavo leidybinei kompanijai „Koja records“ ir kaip tik ruošėsi pirmo lietuviško šokių muzikos rinkinio leidybai.

Lemtingo atsitiktinumo dėka (jų ŽAS istorijoje buvo tikrai ne vienas) rinkiniui kaip tik trūko vienos dainos. Štai tada Andrius ir pasiūlė būsimiems „žasams“ pabandyti įrašyti kokią nors dainą. Vyrukai iš karto nusprendė „prisiklijuoti“ skandalistų etiketę, todėl ironiškai apdainavo tuo metu Lietuvoje labai populiarios sektos „Tikėjimo žodis“ veiklą.

Nors dainą „Debilas ir bažnyčioje debilas“ vargiai galima pavadinti šokių muzikos kūriniu, ji vis dėlto atsidūrė rinkinyje.  Teliko sugalvoti grupei pavadinimą. Už pavadinimą „žasai“ iki šiol skolingi Mariaus broliui, kuris po ilgų apmąstymų ištarė visiškai bereikšmę frazę „žertva ant smūgio“. Štai tai taip gimė pirmasis ŽAS kūrinys, kuris, beje, nėra gyvai skambėjęs nė viename koncerte.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius