Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 01

Žinomos dizainerės vaiką vagys paliko be brangaus dviračio

Interjerus kurianti vilnietė Vėtrė Markevičiūtė pripažįsta, kad po vagystės dėl sunkmečio jos dukrai teks apsieiti be dviračio. Todėl visos viltys – į policininkus, tačiau ir pastarieji jau leido suprasti, kad stebuklų iš jų tikėtis neverta.
Pavogtas toks kaip šis dviratis.
Pavogtas toks kaip šis dviratis. / „Hawaii.lt“ nuotr.
Temos: 1 Dviratis

Ne vieną interjerą sukūrusi, nuosavą interneto svetainę turinti vilnietė menininkė ir dizainerė V.Markevičiūtė skaičiuoja nuostolius ir suka galvą, kaip paguosti savo vienuolikmetę dukterį.Namas yra rakinamas ypatingomis spynomis, taip paprastai pas mus neįeisi“ – vagyste stebėjosi dizainerė V.Markevičiūtė.

Pavasario išvakarėse įžūlūs vagys pačiame Vilniaus senamiestyje nugvelbė brangų dviratį.

Apie 1500 litų kainavęs moteriškas kalnų dviratis Scott Contessa 50 per žiemą buvo laikomas prirakintas gerai saugomo triaukščio daugiabučio šv.Stepono gatvėje laiptinėje. Tačiau po nakties šeimininkams liko tik perkirpta spyna. Tuo pačiu dingo ir dar vienų kaimynų dviratis.

Vagis – išrankus

„Greičiausiai kažkas iš namo gyventojų, tikrai ne iš svetimų!“ – šeštadienį kalbėdama su naujienų portalu15min.lt, pareiškė V.Markevičiūtė. Ji pridūrė, kad įtariamųjų ratas siauras: arba kaimynai, arba jų draugai. „Ateiti iš lauko ir pavogti būtų tiesiog neįmanoma! Nes pavogta buvo vidurnaktį, o namas yra rakinamas ypatingomis spynomis, taip paprastai pas mus neįeisi“, – pasakojo vilnietė.

Ji mano, kad dukters dviratis krito į akį neetatiniams vagims, kurie netgi sau leido išsirinkti, ką vogti. „Čia kažkas iš tų, kas lankėsi name ir matė, kad laiptinėje laikomi gyventojų dviračiai. Nebuvo pavogti visi dviračiai – buvo atrinkti geriausi! Nes jeigu vogtų tas, kas eina vogti kiekvieną dieną – būtų išnešęs visus penkis dviračius, kiek tik jų buvo“, – svarstė ponia Vėtrė.

Policijai stinga rankų

Galbūt dizainerės įžvalgos labai palengvino užduotis Vilniaus policininkams?Kartais atsiranda dviračiai... – iš šios pareigūno frazės apvogtos vilnietės suprato, kad iš policijos stebuklų tikėtis neverta.

„Ne, jie iš viso nesiruošia nieko daryti... Aš tuo įsitinau. Ką jie ieškos? Jiems tai – tik laiko gaišimas, kai tenka važiuoti ir fiksuoti tokius reiškinius. Policijai visiškai neįdomu, kaip mūsų name gyvenama, kad pas mus nė vienas žmogus neįeina nepastebėtas“, – įsitikinusi V.Markevičiūtė.

Moteris teigė supratusi policijos nusiteikimą ieškoti dingusio dviračio vien iš tokios pareigūno replikos: „Kartais atsiranda dviračiai...“

„Mes su kaimyne taip ir užklausėme – kiek per pastaruosius penkerius metus taip atsirado dviračių? Policininkas tylėjo...“ – pasakojo naujienų portalui 15min.lt pašnekovė. Vis dėlto moteris sakė suprantanti ir pareigūnus, nes iš jų išgirdo, jog miesto policijoje trūksta 190 etatų – tiesiog nėra, kas dirba.

Dizainerė minėjo, kad šiltuoju metų laiku dukteriai būdavo labai smagu sukiotis dviračiu po senamiestį. Tačiau naujo dviračio mama pirkti nežada: „Dabar toks laikmetis, kad, deja, teks nuskriausti... Dabar naujas dviratis nebebus pirmo būtinumo pirkinys.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius