Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žurnalistas Algimantas Čekuolis paguldytas į ligoninę

Ketvirtadienio rytą žurnalistas, keliautojas, rašytojas, buvęs diplomatas Algimantas Čekuolis (80 m.) buvo paguldytas į ligoninę. Jo žmonos Editos Čekuolienės teigimu, jau kurį laiką nuo peršalimo ligų besivadavusį vyrą pakirto abiejų plaučių uždegimas, dėl kurio buvo atšauktas sekmadienį Kauno valstybinėje filharmonijoje planuotas žurnalisto ir jo gerbėjų susitikimas „Kas laidon nesudėta“.
Algimantas Čekuolis
Algimantas Čekuolis / BFL/Andriaus Ufarto nuotr.

„Norėjau paguldyti jau trečiadienio vakarą, bet tada jis dar spardėsi. Ketvirtadienį vakare lankiau, tai laikėsi jau labai gerai. Ne infarktas, ne insultas, bet abiejų plaučių uždegimas – nėra taip baisu. Iki tol jis jau turėjo visokių slogų, peršalimų, problemų su bronchais. Matyt, paaštrėjo viskas. Žinote, kaip būna: išpuolė sušilęs į lauką, ir to užteko“, – kalbėjo žurnalisto žmona, Vilniaus universiteto dėstytoja Edita Čekuolienė.

Algimantas jau dabar planuoja pabėgimą iš ligoninės, bet aš manau, kad dėl to perspėsiu gydytojus.

Nors moteris nemano, kad ligoninė A.Čekuolį privers ateityje sulėtinti tempus, tačiau ji viliasi, kad bent per šį laiką jos vyras sugebės bent truputį pailsėti.

„Na, baikit... Jeigu jis sulėtins tempus, jis numirs, – juokavo E.Čekuolienė. – Labai gerai, kad jį „supakavo“, nes jis vis nenusėdi. Ačiū Dievui, kad prie lašinės pririštas.“

A.Čekuolio žmona teigė, kad į ligoninę jos vyras atvyko su savo žymiuoju lagaminėliu, kuriame yra gausu medžiagos būsimoms žurnalisto laidoms. Net ligoninėje visiškai darbo atsisakyti neketinantis vyras ilgai ten užsibūti neketina.

„Gydytojai jį tik paguldė ir dar nenori kalbėti apie tai, kada išrašys. Antibiotikų kursas trunka mažiausiai penkias dienas. Algimantas jau dabar planuoja pabėgimą iš ligoninės, bet aš manau, kad dėl to perspėsiu gydytojus (juokiasi). Nors jis mano, kad gydytis galima ir namuose, bet aš manau, kad namuose nepailsės, nuolat kalbės telefonu. Nors ir dabar – vienoj rankoj lašinė, kitoj – mobilusis“, – teigė E.Čekuolienė.

Prieš savaitę 80 metų jubiliejų atšventęs A.Čekuolis teigė besijaučiantis puikiai, gyvenimą matantis skaidriai ir kūrybiškai lyg 30-ies metų žmogus, o fiziologiškai besijaučiąs sulaukęs ne daugiau 40 metų.

BFL/Andriaus Ufarto nuotr./Algimantas Čekuolis
Algimantas Čekuolis 80-mečio minėjime

„Šį pavasarį turėjau nedidelę avariją – kritau nuo laiptų, trinktelėjau pečiu. Nuvykau į greitosios pagalbos ligoninę, ten mane peršvietė, pažiūrėjo ir pasakė, kad jei man 79-eri metai, tai reikia padaryti smegenų tomografiją. Išėjo du gydytojai iš kabineto, žiūri į mane įtariai. Galvoju, viskas, vėžiuką surado. Klausia: jums tikrai tiek metų? Sako, kad mano smegenys kaip 40-mečio. Tačiau toks užsikonservavimas turbūt reiškia, kad finalas ateis staigiai. Bet aš to nebijau. Jei manęs paklaustų, ko aš labiausiai noriu, tai norėčiau pamatyti, kaip aš sutiksiu tą paskutinę valandą. Šypsenos galbūt nebus, bet man svarbu, kad nebūtų baimės širdyje“, – kalbėjo rašytojas.

Lapkričio 20 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje planuotas žurnalisto ir jo gerbėjų susitikimas „Kas laidon nesudėta“ perkeltas į gruodžio 15 d.

A.Čekuolis teigė, kad šiame susitikime su gerbėjais jis pasidalins savo įžvalgomis iš nūdienos aktualijų. „Aš dvi dienas prieš tai naršysiu po pasaulio spaudą. Jei rasiu ką nors ypač įdomaus, pasiskambinsiu autoriui, pasiklausiu detalių. Žmonėms atnešiu tai, ką rasiu. Aš negaliu kitaip. Turiu jiems duoti ne voveruškų, o mėsos“, – ankstesniame interviu yra teigęs žurnalistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius