Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į „Lietuvos talentų“ finalą keliauja „Banzai“ ir skrabalais grojantis Regimantas (nuotraukos)

Sekmadienį laukia paskutinis TV3 projekto „Lietuvos talentai“ pusfinalis. Paaiškės paskutiniai du atlikėjai, kurie pateks tarp dvylikos finalininkų.
Regimantas
Skrabalais grojantis Regimantas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žiūrovai paskutiniąją kovą dėl vietos finale „atidarė“ dainos „We will rock you“ akordais, plodami ir trypdami. Komisijos narys Adolfas Večerskis pasidžiaugė, kad Lietuvoje iš tiesų yra talentų ir patikino – „Kalėdos bus“.Laidos vedėjas Džiugas Siaurusaitis projekto gerbėjų džiaugsmui pranešė, kad „Lietuvos talentai“ įvyks ir kitąmet, o finalinio šou metu pasirodys svečiai iš Latvijos – žinoma grupė „Brainstorm“.

Papildyta 19.55 val.: Pirmasis savo programą parodė baro vilkas Mantas. Barmenas virtuozas, išrikiavęs visą eilę margaspalvių kokteilių juos čia pat plakė. Vaikinas demonstravo, kaip puikiai geba žongliruoti buteliais ir negailėjo šypsenų publikai. Savo pasirodymą jis paįvairino žongliruodamas uždegtais buteliais, o pabaigai kakta išlaikė butelius, ant kurių stovėjo kokteilis. Publika tiesiog šėlo, kai Mantas baigė šou.

Marijus Mikutavičius juokavo, kad reikia pagailėt visų girtuoklių, kurie sielojosi, kai Mantui krito buteliai, tačiau pasirodymą pagyrė. „Nesu didelė cirko mėgėja, bet kai kurie triukai būna įspūdingi. Tai žongliravimas“,  – sakė Rūta Ščiogolevaitė, Marijus pašmaikštavo, kad tai – žongliravimas žmonių gyvenimais. „Jūs jau laimėjote, nes jūsų bare nereikės samdyti atlikėjų. Aš tokiame bare mielai sėdėčiau visą vakarą“, – tikino A.Večerskis.

Papildyta 20.03 val.: Barmeną scenoje pakeitė kulinaras. Antrasis pasirodė temperamentingas gruzinas Eros. Jis atliko bendravardžio italo Eros Ramazzotti kūrinį. Marijus pirmasis paspaudė raudonąjį mygtuką, kiti komisijos dalyviai išklausė visą pasirodymą. Dainai pasibaigus, dalis publikos plojo, o kiti reiškė savo nepasitenkinimą. „Neužtenka būti panašiam į kitą Erosą“, – nesidžiaugė ir M.Mikutavičius. A.Večerskis patikino, kad savo mieste gruzinas jau yra pirmas, o R.Ščiogolevaitė pasakė, kad jai pasirodymas labai patiko.

Trečiosios pasirodė sesės, dainuojamosios poezijos mėgėjos Simona ir Justė. Vienodomis suknelėmis pasipuošusios merginos atliko jausmingą kūrinį anglų kalba „Hallelujah“. Jų daina nesužavėjo R.Ščiogolevaitės – ji pirmoji nuspaudė raudonąjį „kryžių“. Abiejų seserų gitaros buvo papuoštos mažyčiais rožiniais. Publika merginas palaikė plojimais. „Man nelabai patinka taip naudojami balsai. Aš tai vadinu studentiško balso sindromu, man tai nepriimtina, bet dermė buvo“, – sakė R.Ščiogolevaitė. A.Večerskis pasveikino merginas, o M.Mikutavičius sutiko su Rūta, bet pridūrė, kad jį gąsdina pernelyg didelis, nesumeluotas gerumas, nors nesumeluotas švelnumas buvo gražus.

Papildyta 20.16 val.: Ketvirtoji pasirodė folklorinio ansamblio narė, abiturientė Kristina iš Šilutės. Tautiniais drabužiais pasipuošusi mergina atliko modernią liaudiškos dainos aranžuotę. „Liaudies muzika graži, bet jos bėda ta, kad ji dažnai nuspėjama. Tokiuose pasirodymuose visada tikiesi didesnio įvykio, bet tavo gražus balsas ir malonu klausytis“, – sakė M.Mikutavičius, jam pritarė R.Ščiogolevaitė, sakydama, kad jai taip pat trūko kulminacijos.

Po Kristinos scenoje pasirodė dainuojanti Valerija su šokių grupe „Diana“. Mergina atliko kūrinį „Koja spaudžia gazą“. Dailus merginų šokis sužavėjo publiką, o M.Mikutavičiaus veide pasirodė šypsena. „Dainuoji iš tiesų labai gerai. Tau 14 metų. Mane labai nustebinai, tai visiška suaugusiųjų kategorija“, – kalbėjo R.Ščiogolevaitė. M.Mikutavičius sakė, kad jį labiausiai nustebino dainos pasirinkimas, bet pasirodymas buvo geras.

Papildyta 20.37 val.: Šeštosios sceną užėmė auksiniais kostiumais pasipuošusios oro akrobatės Daiva ir Evelina. Draugės suposi ant specialiai pakabinto lanko. Merginos stebino publiką kūno lankstumu ir dailiomis figūromis. Pakeitusios lanką į dvi pakabintas medžiagos juostas jos baigė pasirodymą aidint audringiems aplodismentams. „Daro įspūdį jūsų pomėgis mylėti gyvenimą. Žiauriai gerai. Ir dar vienas dalykas – tie kostiumėliai jums labai tinka“, – susižavėjęs sakė M.Mikutavičius. Jam paantrino Rūta, sakydama, kad jai labai gražu. „Manau, tai buvo vienas geriausių pasirodymų“, – tvirtino A.Večerskis.

Pripažinimo siekiantis iliuzionistas Modestas pasirodė septintasis. Kartu su juo scenoje pasirodė pagalbininkė mergina. Šiai jis padėjo „persirengti“, o vėliau dėl jos ant scenos užvirė kuo tikriausia kova špagomis. Tačiau Modestas nustebino publiką ne tik pradangindamas kovos priešininką, bet ir merginą. A.Večerskis patikino, kad jam buvo gražu. „Tai daro įspūdį. Man patiko“, – sakė Rūta. Marijus juokavo, kad jam pritrūko Zoro pasirodymo. Jis pasmalsavo, kur dingo mergina ir pagyrė vaikiną.

Papildyta 20.50 val.: Aštuntoji į sceną lipo dainininkė iš Ariogalos Laura. 15-metės pasirodymą pirmas nutraukti panoro M.Mikutavičius. Po kiek laiko prie jo prisidėjo R.Ščiogolevaitė. „Jai 15 metų, ji labai stengiasi. Ją reikia mylėti ir ji viską darys gerai“, – sakė vienintelis „ikso“ nenuspaudęs A.Večerskis. R.Ščiogolevaitė pagyrė Lauros energiją, bet apgailestavo, kad „daug natelių neklausė“. „Šiandien išsikeltas uždavinys buvo tau per sunkus. Kartais nereikia šokti ant auksčiausio taško“, – patarė M.Mikutavičius.

Savamoksliai breikeriai iš Alytaus „Banzai“ – broliai dvyniai ir jų geriausias draugas – pasirodė devintieji. Energingo pasirodymo metu vaikinai šokinėjo ir vartėsi ant scenos. Publika plojo atsistojusi. „Aš vis galvodavau, ar gali būti netalentingas žmogus, bet talentinga emocija. Čia buvo talentinga ekspresija, įspūdinga“, – sakė R.Ščiogolevaitė. A.Večerskis pagyrė vaikinus už pasirodymą ir lengvą saviironiją.

Paskutinysis pasirodė linksmai nusiteikęs skrabalais grojantis ir dainuojantis Regimantas. Publikai palaikant jį plojimais vyras skambino žinomas melodijas. Pritardamas sau daina ir šokiu vyras sukūrė išties nuotaikingą pasirodymą. Žiūrovai jam plodami atsistojo.

Papildyta 22.15 val.: Nors renginio metu ir dingo elektra, balsavimas vyko kaip numatyta. Daugiausiai gerbėjų balsų sulaukė skrabalais grojęs paskutinis vakaro dalyvis panevėžietis Regimantas. Antrąją vietą pagal žiūrovų balsus pelnė Mantas. Tretieji liko „Banzai“.

„Aš renkuosi „Banzai“, – pirmasis balsavo M.Mikutavičius. Savo balsus „Banzai“ vyrukams atidavė ir kiti du komisijos nariai. Nelaimėjęs Mantas dėkojo visiems žiūrovams už palaikymą.
 

Vilniaus Ūkio banko teatro arenos scenoje sėkmingai pasirodė ir teisę gabumus demonstruoti finale bei laimėti piniginį prizą – 10 tūkst. eurų – jau turi 10 atlikėjų ir kolektyvų. Pirmoji finalą pasekė mažoji šokėja Vaiva, prie jos prisijungė lyriškoji dainininkė Berta, šokėjas Paulius, netradicinis šokių duetas „I.L.I crew“, vadinamieji trikeriai „Kaprex“, šiauliečiai breikeriai „Real time modify“, kita šiauliečių šokėjų grupė „Extreme“, multiinstrumentalistas Dovydas, šokėjas Eimis ir dantimis grojantis Mikas. Grandiozinio šou finalas įvyks ir daugiausiai lietuvių simpatijų sulaukęs talentas paaiškės gruodžio 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius