Panama Papers
15min nuotr. / Panama Papers

Paradise Papers: kaip Utena neteko garsiausio investuotojo

Tarptautinis Paradise Papers tyrimas sudrebino pasaulio garsiuosius ir galinguosius. 15min prie šio tyrimo prisidėjo atskleidžiant neįtikėtiną, bet neabejotiną faktą – niekuo neišsiskiriantis prekybos centras Utenoje yra legendinės roko grupės U2 lyderio Bono nuosavybė. Tiksliau, buvo. Sužinojęs, kad jo verslas priverstas sumokėti „pamirštus“ mokesčius, garsus muzikantas atsisakė savo investicijos mūsų šalyje.

2018 sausio 6 diena

Mero Alvydo Katino svajonėms nelemta išsipildyti. Reaguodamas į žinią apie „Aušros“ valdytojams priskaičiuotus papildomus mokesčius, Bono pareiškia atsisakantis verslo Lietuvoje.

Daugiau apie tai

2018 sausio 5 diena

Valstybinė mokesčių inspekcija 15min oficialiai patvirtina, kad „Aušrą“ valdančios bendrovės patikrinimas baigtas. Įmonė savo noru sutiko papildomai sumokėti 34 tūkst. eurų mokesčių ir 19 tūkst. eurų delspinigų.

Daugiau apie tai

2017 lapkričio 16 diena

Utenos rajono meras Alvydas Katinas kreipiasi į Bono. Ne dėl mokesčių, žinoma. Politikas viešai išplatintu laišku kviečia garsų dainininką savo akimis apžiūrėti „Aušrą“ ir dar daugiau investuoti Utenoje.

Daugiau apie tai

2017 lapkričio 7 diena

Kelias dienas apie investiciją Utenoje tylėjęs Bono nutaria prabilti, spaudžiamas nepatogios situacijos su galimai nusuktais mokesčiais. U2 lyderis pareiškia, kad bus „nepaprastai susikrimtęs“, jei paaiškės, kad „Aušrą“ valdanti bendrovė sumokėjo ne visus mokesčius.

Daugiau apie tai

2017 lapkričio 5 diena

Startuoja Paradise Papers tyrimas. Pasaulis sužino, kokius iki šiol nežinomus turtus valdo Donaldo Trumpo aplinka, Anglijos karalienė ir daugybė kitų garsių bei įtakingų žmonių. Tarp atradimų ir Paulas Davidas Hewsonas. Arba Bono. 15min ir „The Guardian“ atskleidžia, kad Bono yra vienas iš „Aušros“ prekybos centro savininkų. Be to, mokesčių inspektoriai jau tikrina šį verslą. Kad purto Bono priklausančią įmonę, jie sužinojo tik po patikrinimo procedūrų pradžios.

Daugiau apie tai