Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 seksualūs, pašėlę ir spalvoti pasaulio festivaliai

Galvojate kaip šiemet linksmai ir kitaip praleisti neilgas atostogas? Kartu su portalu Interest-planet.ru siūlome keletą smagių idėjų – o kodėl gi neapsilankius šįmet viename iš linksmiausių ir kesičiausių pasaulio festivalių?
Spalvos nudažo minią
Spalvos nudažo minią / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1. La Tomatina

Pomidorų mūais
Pomidorų mūšis

Kas: Dabar jau tikrai niekas negalės tiksliai pasakyti, nuo ko viskas prasidėjo: nuo aistringų barnių su pardavėjais, nuo juoko ar sabotažo... Tačiau nuo 1945-ųjų, kuomet ispanai Bunjolės mieste surengė tikrą pomidorų mūšį, šis mėtymasis jau tapo smagia ir skania tradicija. Kiekvieną rugpjūtį mažas miestelis sulaukia per 30 000 atvykelių, trokštančių pasimėtyti prisirpusiais raudonais pomidorais, Visos aplinkinės sienos tą dieną nusidažo raudonai, o gatvės paplūsta „krauju“, siekiančių kulkšnis.

Pomidorų mūais
Pomidorų mūšis

Kur: Ispanija, Valensijos apylinkės, Bunjolės miestas

Kada: Paskutinįjį rugpjūčio trečiadienį

Ką prigriebti su savimi: Kuo mažiau drabužių ir akių apsaugos priemonę: pomidorų sultys peršti!

2. Full Moon Party (Pilnaties vakarėlis)

Tommyresort.com nuotr./Pilnaties vakrėlio akimirkos
Tommyresort.com nuotr./Pilnaties vakrėlio akimirkos

Kas: Anot vienos vietinės legendos, Full Moon Party prasidėjo nuo paprasčiausio gimtadienio šventimo 1980-aisiais. Keliautojai, kuriems labai patiko linksmintis paplūdimyje po naktiniu dangumi, kai jame šviečia pilnatis, ėmė grįžti į šią vietą kasmet. Po keletos metų šių kelių hipių vakarėlis ėmė plėstis, į jįkasmet pradėjo traukti vis daugiau žmonių. Jis tapo kasmetiniu pilnaties festivaliu. O po dešimtmečio šis vakarėlis sutraukdavo po 20 000 žmonių kasmet. Per kiekvieną pilnatį Tailando Haad-Reen paplūdimys Panganos saloje virsta daugybės šokių ir barų aikštele. Čia gyvenimu džiaugiasi jaunimas iš viso pasaulio. Festivalio veteranai bamba, kad išpopuliarėjus šaiai vietai bei vakarėliui tapus komercine pramoga, jis neteko savo žavesio ir prasmės. Tačiau, jei esate Tailande ir norite smagiai pasilinksminti, tuomet tikrai apsilankykite Full Moon Party.

VIDEO: Pilnaties vakarėlis Tailande

Kur: Tailandas, Pangano sala

Kada: Kas mėnesį per pilnatį

Ką prigriebti su savimi: Energinių gėrimų, veido dažų ir drabužių, kurių negaila nei suplėšyti, nei išpurvinti

3. Muzikinis Glastonberi festivalis

Žmonės renkasi į Glastonbury festivalį.
Žmonės renkasi į „Glastonbury“ festivalį.

Kas: Vienas didžiausių pasaulio muzikinių festivalių, trunkantis net tris dienas. Jo metu po atviru dangumi susilieja gamta, muzika ir menas. Žinoma, šio festivalio esmė – pačių populiariausių pasaulio roko grupių ir atlikėjų muzikiniai koncertai. Per 177 000 lankytojų ir per 700 muzikinių pasirodymų per tris dienas – iškalbingi skaičiai, ar ne?

Glastonbury festivalio žiūrovų reakcija iagirdus Pendulum grupės būgnus
„Glastonbury“ festivalio žiūrovų reakcija išgirdus „Pendulum“ grupės būgnus

Kur: Anglija, Somerset grafystė, Piltonas

Kada: Paskutinysis birželio savaitgalis

Ką prigriebti su savimi: Bilietus, palapinę, miegmaišį ir maisto

4. Rio de Žaneiro karnavalas

Rio de Žaneiro karnavalas
Rio de Žaneiro karnavalas

Kas: Kasmet į spalvingą ir žibančią brazilišką džiaugsmo fiestą suvažiuoja per pusę milijono turistų. Penkioms dienoms prieš Didžiojo pasninko pradžią Rio gatvės užsipildo spalvingomis eisenomis, paradais, maskaradais ir šokančiomis, vos kūną dengiančiais apdarais pasipuošusiomis merginomis. O prasideda karnavalas nuo „karūnavimo“, kurio metu miesto meras perduoda valdžios vadeles Karaliui Momo, išrinktam iš Rio de Žaneiro gyventojų pagal svorį (jokiu būdu ne lengvesnį nei 100 kg) ir sugebėjimą šokti sambą – pagrindinį karnavalo šokį. Visoms penkioms karnavalo dienoms miestas iš tiesų pereina į išrinkto karaliaus rankas. Jis valdo viską ir visus, išimtis – policija.

Rio de Žaneiro karnavalas vilioja sambos aokiais ir įspūdingais paradais
Rio de Žaneiro karnavalas vilioja sambos šokiais ir įspūdingais paradais

Kur: Rio de Žaneiras, Brazilija

Kada: Žiemos pabaigoje, prieš prasideda pasninkui

Ką prigriebti su savimi: blizgučų, plunksnų ir kuo daugiau pinigų: linksmybės Rio karanavale tikrai papurtys jūsų kišenę

5. Holi šventimas

Holi spalvų festivalis
Holi spalvų festivalis

Kas: Dviejų dienų indų pavasario atėjimo šventimas, rengiamas šiaurės Indijoje. Pirmosios dienos šventė pažymima daugybės laužų uždegimu, o antroji – visuotiniu draugišku laistymuisi ir vienas kito tepliojimu vaivorykštės spalvų dažais.

Kur: Indija

Kada: Kovą, pilnatiesmetu

Ką prigriebti su savimi: raudonų, oranžinių ir žalių dažų, daug vandens ir nereikalingų rūbų

6. Songkran

Dramblys laisto praeivius vandens festivalio metu
Dramblys laisto praeivius vandens festivalio metu

Kas: Tailandiečių Naujieji metai švenčiami ne žiemą, bet pačiu karščiausiu Tailande metu: balandį. Šią dieną visoje šalyje ir visose gatvėse vyksta aktyvūs mūšiai vandeniu: išeiti iš namų Songkrato metu ir išlikti suasam tiesiog neįmanoma! Šios šventės idėja labai paprasta – norima nusiplauti besibaigiančių metų purvą, nešvarumus ir nuodėmes ir, žinoma, kaip reikiant atsigaivinti.

VIDEO: Songkran festivalis Tailande

Kur: Tailandas

Kada:  Balandžio 13-oji

Ką prigriebti su savimi: Vandens šautuvą, vandens atsargų ir gumines šlepetes

7. Burning Man

Halubei.net nuotr./2009-ųjų JAV, Nevados valstijoje, rengiamo festivalio Burning Man akimirka
Halubei.net nuotr./2009-ųjų JAV, Nevados valstijoje, rengiamo festivalio „Burning Man“ akimirka

Kas: 8 dienų festivalis, kurį užbaigia kulminacija – 72-iejų metrų aukščio baidyklės sudeginimas. Festivalio laikotarpiui Nevados dykumoje, gyvenimui nepritaikytose sąlygose išdygsta palapinių miestelis. Jo gyventojai džiaugiasi koncertais, performansais ir spalvingomis instaliacijomis. Šis festivalis suburia meniškus ir kūrybingus žmones iš viso pasaulio – kasmet čia susirenka apie 50 000 žmonių.

Kur: JAV, Nevados valstija, Black rock dykuma

Festivalyje Nevadoje netrūksta seksualumo
Festivalyje Nevadoje netrūksta seksualumo

Kada: Festivalis visuomet prasideda paskutinįjį rugpjūčio pirmadienį

Ką prigriebti: Viską, išskyrus pinigus! Festivalyje neveikia jokie piniginiai mainai ir operacijos. Vienintelis dalykas, už kurį čia reikia mokėti: vanduo ir ledas. Prigriebkite ir žygio reikmenis bei akinius nuo saulės

8. Summerfest

Kas: Po negudriu pavadinimu „Vasaros festivalis“ slepiasi didžiulė mintis ir įvykis. Šis festivalis egzistuoja nuo 60-ųjų pabaigos. Jis yra įtrauktas į Guinesso rekordų knygą kaip pats masiškiausias pasaulio muzikinis festivalis. 11 dienų, 11 scenų ir daugiau nei 700 muzikinių kolektyvų!. Kasmet festivalį aplanko per milijoną lankytojų. Šiame festivalyje ne kartą grojo „The Doors“, „Beach boys“, Ericas Claptonas, „Metallica ir kiti pasaulio roko scenos veteranai.

VIDEO: Didžiausias pasaulio muzikos festivalis

Kur: JAV, Viskonsino valstija

Kada: Birželio pabaigoje – liepos pradžioje

Ką prigiebti su savimi: iš anksto rezervuotus bilietus ir vietas viešbutyje: susidomėjimas šiuo festivaliu tikrai stebina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius