-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikietiškame prekybos centre – ko ir už kiek ten galima rasti?

Nors galvoje jau kirba mintys apie keliones po JAV pasibaigus darbams, tačiau kol kas vykti už Menkių kyšulio (angl. Cape Cod) ribų dar nėra nei laiko, nei galimybių. Todėl pirmoje vasaros dalyje stengiamės tirti miestelius, įsikūrusius greta mūsų.
„Mercedez-Benz 560 SL“ – Amerikos automobilių kultūroje tai – egzotika.
„Mercedez-Benz 560 SL“ – Amerikos automobilių kultūroje tai – egzotika. / T & G nuotr.

Šįkart mūsų taikinyje atsidūrė Hajanisas (angl. Hyanis), kuris neoficialiai įvardijamas Menkių kyšulio (angl. Cape Cod) sostine. Šis miestas laikomas daugiau komerciniu ar industriniu miestu nei kurortu.

Gavę laisvadienį sėdome į autobusą, kuris už du dolerius veža per visą kyšulį, ir patraukėmė į Hajanisą (angl. Hyanis). Reikia prisipažinti, kad pagrindiniu kelionės tikslu buvo apsipirkti didžiausiame vietos prekybos centre.

Tik išlipus iš autobuso iškart buvo galima pastebėti, jog čia gyvena vidutinio sluoksnio amerikiečiai. Turistais ir atvykėliais iš didmiesčių kol kas net nekvepėjo.

Kas labiausiai domino prekybos centre? Savaime suprantama kainos. Išvaikščioję visas drabužių parduotuves padarėme išvadą, jog firminiai, kokybiški drabužiai, avalynė čia tikrai pigesni nei mūsų Tėvynėje. Todėl kilo natūralus klausimas, kodėl didelė dalis amerikiečių vaikšto apsirengę tiesiog bet kaip, liko neatsakytas.

Apžiūrėjus elektronikos prekių parduotuvę „Best Buy“ supratome, jog pinigus čia išleisti išties labai lengva. Vis dėlto galime sugriauti mitą – milžiniško atotrūkio tarp Lietuvos ir JAV kainų tikrai nėra. Internetinėse parduotuvėse galima rasti geresnių pasiūlymų, nei prekybos centruose.

Vaikštinėdami po prekybos centrą ir skaičiuodami dar neuždirbtus savo pinigus, išalkome. Su amerikietiška virtuve kasdien susiduriame savo darbe, todėl čia norėjosi kažko netradicinio. Tam puikiai tiko Bankoko virtuvė.

T & G nuotr./Tokie valgiai – atgaiva skrandžiui po amerikietiškos virtuvės.
T & G nuotr./Tokie valgiai – atgaiva skrandžiui po amerikietiškos virtuvės.

Mažas, bet labai ryškus restoranėlis paliko neblogą įspūdį. Interjeras tvarkingas, keletas detalių, kurios parodo šios vietos išskirtinumą, malonus aptarnavimas ir svarbiausia – be galo skanus maistas. Gavome netgi mažą porciją daržovių sriubos, kurios čia, Amerikoje, tikrai reikia paieškoti.

Arbatpinigiai čia priklauso beveik visoms profesijoms: kirpėjoms, taksistams, mašinų plovėjams, nekalbant jau, aišku, apie padavėjas. Įdomu ugniagesiams, policininkams ar gydytojams irgi reikėtų palikti tipsų?

Matydami, jog dar turime šiek tiek laiko iki paskutinio autobuso, nusprendžiame nueiti į vietinę kirpyklą, kuri save reklamoja kaip geriausią visame  Hajanise (angl. Hyanis).

Tai, su kuo susiduriame ten, išties nuvilia. Ši vieta labiau priminė konvejerį, nei padorią kirpyklą.

Atsainus ir tikrai nekokybiškas darbas, atliktas vos per kelias minutes, kainavo 15 dolerių. Suma, be abejo, be arbatpinigių. Arbatpinigiai čia priklauso, panašu, beveik visoms profesijoms: kirpėjoms, taksistams, mašinų plovėjams, nekalbant jau, aišku, apie padavėjas. Įdomu ugniagesiams, policininkams ar gydytojams irgi reikėtų palikti tipsų?

Hajaniso (angl. Hyanis) miestelį geriausiai atskleidžia frazė:  „Amerikoje sėkmingi visi verslai“. Tuo šios kelionės metu ir įsitikinome.

Visą vasarą Tautvydas ir Gediminas dalinsis savo nuotykiais, pastebėjimais ir patirtimi iš šios šalies. Savo įrašus jie publikuos „Facebook“ paskyroje T&G, taip pat dalinsis su „Pasaulis kišenėje“ skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius