Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepale savanoriavęs vilnietis: nustebino žmonių optimizmas po tokios nelaimės

Vilnietis muzikantas Tomas Byčkovas 2015-ųjų pavasarį lankėsi Nepale. Čia jis ne tik keliavo, tačiau ir savanoriavo, padėdamas statyti laikinas pastoges namų netekusiems žmonėms, kurie išgyveno didžiulį žemės drebėjimą, nusinešusį daugiau nei 8 tūkst. žmonių gyvybių.
Nepalas
Nepalas
Temos: 1 Nepalas

Savanoris pasakoja, kad jam didelį įspūdį paliko vietinių žmonių nusiteikimas praėjus daug aukų pareikalavusiai tragedijai.

„Nustebino žmonių optimizmas po tokios didelės nelaimės. Jie mokėjo džiaugtis tokiomis sąlygomis, kokiomis jiems teko gyventi. Sugriuvę namai, maisto nėra, bet aš jų akyse mačiau šypsenas, pozityvų požiūrį“, – pasakoja vilnietis.

Sostinėje kovo 28 dieną unikaliu pasaulio instrumentu Hang grojantis T.Byčkovas organizuoja koncertą pavadinimu „Mergaitei, gimusiai iš širdies“. Jis yra simboliškai skirtas sudėtingą vaikystę patyrusiai nepalietei mergaitei, siekiančiai Nepalo pilietybės ir tiesiog pilnaverčio gyvenimo.

„Pagrindinis tikslas yra palaikyti. Šią mergaitę matau priešakinėse linijose kovoje už vaikų teises Nepale. <...> Jeigu mes puoselėsime tokias vertybes savyje padėdami kitiems, mes padėsime ir sau, ir savo šaliai. Mums nuo to tik bus geriau gyventi“, – tikina T.Byčkovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius