Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Europą tranzuojantys Antanas ir Dovydas: „Pokemonus gaudo net Prancūzijos užkampyje!“

Pamenate du kauniečius – Antaną Bernatonį ir Dovydą Šaudį, kurie liepos viduryje leidosi į pirmąją savo gyvenime ilgą kelionę autostopu. Šiuo metu jie siunčia linkėjimų beveik nuo Viduržemio jūros pakrantės ir pasakoja apie tai, ką patyrė įveikdami pirmuosius šimtus kilometrų.
Pokemon go žaidžiantys prancūzai
Pokemonus gaudantys prancūzai / „Abu2 aplink Europą“/ „Facebook“ nuotr.

Tiesa, daug vargti jiems neteko, nes beveik kelionės pradžioje lietuviai sutiko su autobusiuku keliaujantį prancūzą Quentiną. 16 metų būdamas jis metė mokyklą, tačiau nenuėjo „blogais keliais“: įkūrė pirmąją Prancūzijoje įmonę, prekiaujančią vikingų stiliaus mažmožiais. O dabar didžiąją dalį savo gyvenimo praleidžia keliaudamas.

„Abu2 aplink Europą“/ „Facebook“ nuotr./Quentino autobusiukas
„Abu2 aplink Europą“/ „Facebook“ nuotr./Quentino autobusiukas

Quentinas atsirado gana netikėtai ir, galima sakyti, „įsivaikino“ mus – su jo nameliu ant ratų jautėmės kaip namuose, tik labai keistuose ir ne pačiuose patogiausiuose. Su juo aplankėme nemažai vietų: išnaršėme Varšuvą, nakvojome laukuose įvairiausiose vietose ir šokome naktyje priešais nuostabius gamtos vaizdus.

Pasigrožėjome Praha, joje nakvojome rajono butelyje. Tada mūsų su Quentinu keliai išsiskyrė – jis viduryje nakties nuėjo tik su kompasu ieškoti savo mašinos, ryte tik šiaip ne taip radome vieni kitus.

Vėl kartu pralėkę pro Vokietiją aplankėme draugus, gyvenančius garaže Briuselyje. Miesto centre kaip tik vyko šventė, tad buvo galimybė pasiklausyti vietinės estradinės muzikos, paragauti belgiško alaus bei susipažinti su miesto gyventojais.

„Abu2 aplink Europą“/ „Facebook“ nuotr./Beauvais centre pusryčiaujantys lietuviai iš praeivių girdėjo skanaus
„Abu2 aplink Europą“/ „Facebook“ nuotr./Beauvais centre pusryčiaujantys lietuviai iš praeivių girdėjo skanaus

Atvykę į Prancūziją apsistojome mažame miestelyje Beauvais. Ten būdami supratome žaidimo „Pokemon Go“ mastą. Žmonės vakare buvo užpildę gatves, kadangi vieni ar su draugais keliavo laikydami telefonus rankose ir ieškodami tų padarėlių, kurie padaro juos laimingais.

Užkalbinome vieną panelę, kuri pasakė, kad šiaip niekada nevaikšto, bet dabar (dėl pokemonų!) du kilometrus nuėjo. Kiti išgirdo, kad kalbame apie „Pokemon Go“ ir iš visų pusių pradėjo plūsti žmonės: skirtingų odos spalvų, lyčių, amžių, neįgaliųjų vežimėliuose. Ir visi pasakojo istorijas ir lakstė po miestą. Buvo maždaug 200 žaidėjų, kurie ėjo susitikimą. Ir visa tai vyko mažame miestelyje!

Kelionė Prancūzijoje tęsėsi puikiai – buvome karališkai priimti Quentino šeimos. Turėjome nuostabią barbekiu vakarienę su įdomiais pokalbiais.

„Abu2 aplink Europą“/ „Facebook“ nuotr./Vakarienė pas Quentino šeimą
„Abu2 aplink Europą“/ „Facebook“ nuotr./Vakarienė pas Quentino šeimą

Tada atėjo metas Paryžiui. Jis – kaip gyvas muziejus, labai užbūrė, todėl vietoje planuotos vienos dienos čia praleidome tris.

Kadangi nebuvome suplanavę, kur miegosime, tiesiog vaikščiojome po miesto centrą su kuprinėmis ir lentele, ant kurios buvo užrašyta „Reikia nakvynės vietos“ (angl. Need place to sleep). Žmonėms buvo juokinga. Kai kurie klausė, ar mes čia kempingo Paryžiaus centre ieškome.

Galiausiai pačiame Meilės miesto centre mus išmaudė vasariška liūtis!

„Abu2 aplink Europą“/ „Facebook“ nuotr./Džiovinami rūbai Paryžiaus centre
„Abu2 aplink Europą“/ „Facebook“ nuotr./Po liūties rūbus teko džiovintis ten, kur buvome. T.y. pačiame Paryžiaus centre

Paryžiuje atsisveikinome su patogia kelione ir ją dovanojusiu Quentinu. Tačiau vieną praradę, atradome kitą – prie mūsų prisijungė dvi lietuvaitės, tad dabar keliaujame keturiese. Mūsų tikslas – Viduržemio jūros pakrantė, kur poilsiausime. Žinoma, ir vėl su nuotykiais. Sekti draugų kelionę galima čia.

„Abu2 aplink Europą“/ „Facebook“ nuotr./Paryžiuje Dovydas ir Antanas atsisveikino su Quentinu bet sutiko Klaudiją ir Jogailę
„Abu2 aplink Europą“/ „Facebook“ nuotr./Paryžiuje Dovydas ir Antanas atsisveikino su Quentinu bet sutiko Klaudiją ir Jogailę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius