Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vidmantui Urbonui pavyko! Lietuvis perplaukė aukščiausiai pasaulyje esantį ežerą

Vidmantas Urbonas ne kartą įrodė, kad žmogaus galimybės beribės, o antradienį fenomenalusis atletas perplaukė aukščiausiai pasaulyje tyvuliuojantį gėlavandenį ežerą – Tiličą (4950 m) Nepale.
Vidmantas Urbonas perplaukė Tiličo ežerą
Vidmantas Urbonas perplaukė Tiličo ežerą / Andriaus Repšio nuotr.

Keturių kilometrų atstumą vandenyje, kurio temperatūra šiuo metu nedaug viršija vieną laipsnį, Vidmantas įveikė per 1 val. 49 min.

Nors Tiličo ežere nėra gyvybės, ši aplinkybė anaiptol nesumenkina V.Urbono žygio idėjos „Vanduo – tai gyvybė“. Kaip žinoma, primindamas apie vis aštresnę gėlo vandens situaciją pasaulyje, Vidmantas yra perplaukęs visų žemynų didžiausius gėlavandenius ežerus.

Kilnios misijos vykdytojo neatstūmė ir aukščiausias pasaulyje ežeras. Kai išvakarėse po varginančio kopimo iš bazinės stovyklos nuo aukšto kranto atsivėrė dangiška Tiličo mėlynė, atrodė, kad iš tikrųjų regi nežemišką paveikslą.

Apie patį plaukimą ir jį lydėjusias dramas 15min skaitytojams komanda dar papasakos.

Atletas V.Urbonas, prieš keletą metų pradėjęs akciją „Vanduo – tai gyvybė“, yra perplaukęs visų žemynų didžiausius gėlavandenius ežerus: Titikaką Pietų Amerikoje, Jeloustouną Šiaurės Amerikoje, Baikalą Azijoje, Didįjį ežerą Australijoje, Taną Afrikoje ir Keturių Kantonų ežerą Europoje. Plaukimas Tiličo ežeru nuskambėjo tarsi paskutinis šios kilnios misijos akordas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius