-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Subjurę orai trukdo Editai Nichols kopti aukštyn: Everesto viršūnės svajonė atidėta iki kitos savaitės

Jau po kelių dienų planavusi pasiekti Everesto viršūnę lietuvė Edita Nichols vėl grįžo į bazinę pasiruošimo stovyklą ABC). Pirmajai lietuvei, siekiančiai pasiekti pasaulio stogą, kliudo subjurę orai ir pakilęs vėjas, kalnuose pradėjo pustyti. Būtent dėl to Everesto viršūnės užkariavimas kiek atidėtas – planuojama trispalvę viršūnėje įsmeigti apie gegužės 20-ąją.
Aukštutinė bazinė stovykla
Aukštutinė bazinė stovykla / Editos Nichols asmeninio archyvo nuotr.

Editos bendražygiai „Altitude Junkies“ ekspedicijos dalyviai praneša, jog praleidę naktį šiauriniame balne jie buvo priversti pasukti atgal – nepalankūs orai nebeleido Editai ir jos ekspedicijos dalyviams kopti į viršų. Šias kelias dienas, kol nurims įsisiautėjęs vėjas, alpinistų ekspedicija ilsėsis bazinėje stovykloje.  

Alpinistų bloge rašoma, jog „orai turėtų vis gerėti. Nėra požymių, jog jie dar labiau blogėtų ar užsitęstų“. Po kelių dienų ekspedicijos dalyviai planuoja vėl kopti į aukščiau bazinės stovyklos esantį šiaurinį balną (7020 m), o iš jo iki viršūnės.

Žygį skiria skurdžiam Afrikos regionui

Savo ambicingą planą pasiekti aukščiausią pasaulio kalną Edita Nichols skiria skurdžiam Afrikos regionui Saheliui. Pavadinusi jį „Everestas Saheliui 2013“ („Everest For Sahel 2013“), Edita tikisi ne tik atkreipti dėmesį į badaujančių šio regiono žmonių problemas, bet ir tikisi surinkti jiems lėšų.

Sahelis – tai regionas Vakarų Afrikoje, apimantis aštuonias valstybes. Maisto krizė kilo po to, kai dėl ypač nepalankių gamtinių sąlygų 2011 m. beveik neužderėjo derlius. Maisto atsargų mažėjimas sukėlė kainas. Daugybė šeimų susidūrė su pavojumi likti visai be maisto.

Pernai su Pasaulio maisto banko programa dirbdama Nigeryje ir iš arti pamačiusi kenčiančius žmones, Edita nusprendė, kad gali pabandyti jiems padėti, gali atkreipti dėmesį į jų problemas, gali bandyti surinkti pinigų jiems. Ji sako, kad pamačius, kaip šie žmonės kenčia, jos gyvenimas pasikeitė.

„Kelionei į Everestą skiriu savo sunkiai uždirbtus ar skolintus pinigus. Visas savo keliones finansuoju pati, kelionėms, taip pat ir šiai, skiriu tik savo asmeninius ar rėmėjų (šios kelionės išlaidas rėmėjai padengia vos 3 proc. – red. past.) pinigus. O visos paaukotos ar žygio metu surinktos lėšos, kurios skiriamos Sahelio žmonėms, patenka ne man, o į Pasaulio maisto banko sąskaitą“, – sako Edita.

Apie Editos žygį į Everestą dviem kalbom (lietuvių ir anglų) nuolat informuoja 15min.lt. Lietuvės žygį galite paremti ir jūs. Jei norite daugiau sužinoti apie paramą, kurią galite suteikti šiai ekspedicijai ir skurdžiam Afrikos regionui Saheliui, spauskite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius