-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 priežasčių aplankyti Vietnamą

Vietnamas – šalis, apie kurią tikriausiai daugelis skaitė dar istorijos vadovėliuose. Vis dėlto juose aprašomi faktai – tai tik nedidelis valstybės atspindys. Vietnamas – tai šalis, kuri gali pasigirti pasakiško grožio kontrastinga gamta, šimtmečius skaičiuojančiais pastatais, prancūzų kolonijinio laikotarpio pėdsakais bei tikrai unikalia kultūra. „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertė Igna Kazakevičiūtė teigia, jog žodžiais nusakyti tai, ką galima pamatyti, paragauti, išgirsti ar pajusti Vietname – ganėtinai sudėtinga užduotis. Visgi, keliautojams, kurie jau seniai svajoja nuvykti į Pietryčių Aziją, tačiau niekaip negali nuspręsti, kurią valstybę pasirinkti, kelionių ekspertė sudarė dešimties priežasčių, kodėl verta aplankyti būtent Vietnamą, sąrašą.
Turistė Vietname
Turistė Vietname / Shutterstock nuotr.

1. Išskirtinio grožio lankytinos vietos

Jei esate keliautojas, kuris „kolekcionuoja“ gražius vaizdus, Vietnamas – šalis, į kurią nukeliauti jums būtina. I.Kazakevičiūtė teigia, jog viešint Vietname, būtų tikra nuodėmė neaplankyti vieno iš šalies simbolių – Halongo įlankos. Tai – į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtraukta vieta, kurią vietiniai gyventojai vadina „nusileidusio drakono įlanka“. Pasak legendos, kadaise virš įlankos prasklendė drakonas. Jo uodega vis prisiliesdavo prie vandens, o toje vietoje, tarytum iš niekur nieko išdygdavo salelė. Tokių salelių įlankoje yra daugiau nei 3000! Nepakartojamas vaizdas.

Dar viena nepaprasto grožio vieta, kurią verta aplankyti būnant Vietname – Sapos kalnų regionas. Čia atsiveria neįtikėtino grožio ryžių terasų panorama. Tokių išskirtinai gražių vietų Vietname – tikrai ne viena.

Shutterstock nuotr./Halongo ilanka
Shutterstock nuotr./Halongo ilanka

2. Draugiški ir svetingi vietiniai gyventojai

Jei dar nesate buvę Azijoje, nuvykus į Vietnamą jus tikrai nustebins visai kitoks gyvenimo būdas, vietinė kultūra. Visgi, I.Kazakevičiūtė net neabejoja, jog nejaukiai jums tikrai neteks pasijusti. Taip yra dėl to, jog vietiniai šalies gyventojai – be galo draugiški, svetingi ir paslaugūs. Jei jums iškils bent menkiausias klausimas, pro šalį einantis vietnamietis tikrai nepagailės savo laiko, kad padėtų jums į jį atsakyti.

Beje, įdomu tai, jog patys vietnamiečiai savo tautiečiams, gyvenantiems skirtinguose regionuose, priskiria ir skirtingus būdo bruožus. Sakoma, jog Hojano miesto gyventojai – be galo sąžiningi. O tie, kurie kilę iš Hujė – pasižymi ištikimybe, mielumu ir elegancija. Ar tai tiesa, sužinosite tik pabuvoję Vietname.

Shutterstock nuotr./Vietnamo gyventojai
Shutterstock nuotr./Vietnamo gyventojai

3. Puiki virtuvė

Tikriausiai, jau ne kartą esate girdėję, jog Vietnamo virtuvė – viena geriausių pasaulyje. „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertė tikina, jog vietnamietiško maisto yra ragavusi ir Europos šalyse esančiuose restoranuose, tačiau tikrai niekas neprilygsta patiekalams, kuriuos valgė viešėdama Vietname.

Vietnamo virtuvė – tarytum Pietryčių Azijos ir Tolimųjų Rytų virtuvių derinys. Bene populiariausias ingredientas – ryžiai. Jie dažniausiai pateikiami virti, tačiau iš ryžių gaminami ir kiti patiekalai, pavyzdžiui, – ryžių makaronai. Vietnamo virtuvėje dominuoja žali vaisiai, daržovės, stengiamasi, jog patiekaluose būtų kuo mažiau riebalų. Todėl šie patiekalai tikrai sužavės tuos, kurie stengiasi maitintis sveikai. Visgi, jeigu savo dienos raciono neįsivaizduojate be mėsos ar žuvies patiekalų, jums taip pat neteks nusivilti: jautienos, kiaulienos ar jūros gėrybių patiekalai Vietname taip pat gana populiarūs. I.Kazakevičiūtė juokiasi, jog mėgstančių išbandyti naujoves maiste – laukia išbandymai: Vietnamo restoranuose galima atrasti gyvačių ar vėžlio mėsos, stipriųjų gėrimų, kuriuose plūduriuoja marinuotas roplys ir pan. Tikra egzotika jūsų lėkštėje!

Shutterstock nuotr./Vietnamo virtuvė
Shutterstock nuotr./Vietnamo virtuvė

4. Tradiciniai festivaliai

Budizmo įtaka, turininga istorija, puoselėjamos tradicijos – visa tai prisidėjo prie to, jog Vietname gausu įvairių festivalių, kurie organizuojami kone visus metus. Kelionių ekspertė pastebi, jog turistai, grįžę iš atostogų Vietname, kurių metu jiems teko išvysti vieną iš tradicinių festivalių, sakosi ne tik puikiai praleidę laiką, tačiau taip pat ir praplėtę savo akiratį, nuodugniau susipažinę su vietnamiečių gyvenimo būdu.

Pavyzdžiui, Tet šventė (vietnamietiški Naujieji metai) – puiki galimybė pažiūrėti, kaip šeimos dalijasi savo meile tiek vieni su kitais, tiek su protėviais. Na, o rugsėjo pradžioje šalyje vyksta nacionalinis paradas, kurio metu miestų gatvės išdabinamos raudonomis vėliavėlėmis. Naktį dangų nudažo įvairiaspalviai fejerverkai. Unikali patirtis.

Shutterstock nuotr./Vietnamietiški festivaliai
Shutterstock nuotr./Vietnamietiški festivaliai

5. Gražūs paplūdimiai

Dar viena priežastis, kodėl verta aplankyti Vietnamą – gražūs, egzotiški paplūdimiai. I.Kazakevičiūtė teigia, jog Vietnamas – šalis, kurioje kuo puikiausiai galima suderinti poilsį kurorte su pažintinėmis ekskursijomis. Beje, Vietnamas gali pasigirti net keliais paplūdimiais, kurie įtraukti į geriausių pasaulio paplūdimių sąrašus. Tad kodėl nepasimėgavus saule, baltu smėliu ir krištolo skaidrumo jūra?

Pavyzdžiui, Mui Ne kurortas – tikras atogrąžų rojus ir atgaiva sielai. Balto smėlio pakrantė tęsiasi net 25 kilometrus, o puikius pavėsius sukuria pušynai, palmės. Beje, Pietų Kinijos jūros vanduo šiltas ir tinkamas maudynėmis – visus metus. Šis kurortas tinkamas ir vandens sporto entuziastams. Kelionių ekspertė rekomenduoja nuvykti ir į dar vieną Vietnamo pasididžiavimą – Kokosų salą (Phu Quoc). Čia, priešingai nei žemyninėje šalies dalyje, gerokai mažiau šurmulio. O paplūdimiai savo grožiu tiesiog stulbina.

Shutterstock nuotr./Vietnamo paplūdimiai
Shutterstock nuotr./Vietnamo paplūdimiai

6. Rafinuoto skonio kava

Jeigu rytais renkatės arbatos, o ne kavos puodelį, ši priežastis aplankyti Vietnamą jūsų neįtikins. Visgi, jei esate kavos gurmanas, Vietnamas jus tikrai sužavės! Kava šioje šalyje ruošiama ypatingai – su vieno puodelio specialiu metaliniu filtru. Geriama juoda, arba gardinama kondensuotu pienu. Taip pat kavinėse siūloma paragauti ir šaltos kavos.

Įsivaizduokite, sėdite nedidelėje, šurmuliuojančiame Hanojaus kavinukėje, gurkšnojate aromatingą kavą ir stebite pro šalį skubančius vietinius gyventojus bei žioplinėjančius turistus. Trumpa ramybės akimirka gyvybingame mieste.

Shutterstock nuotr./Vietnamietiška kava
Shutterstock nuotr./Vietnamietiška kava

7. Šurmuliuojantys miestai

Apie šurmuliuojančius Vietnamo miestus šiame straipsnyje buvo užsiminta jau kelis kartus. Ir iš tiesų – tai puiki priežastis aplankyti Vietnamą. Pavyzdžiui, šalies sostinė Hanojus – miestas, kuris užburia ne tik pašėlusiu gyvenimu tempu, bet ir nepaprastu kultūriniu paveldu. „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertė, planuojantiems nuvykti į šį miestą, rekomenduoja aplankyti Hošimino muziejų, XI a. pradžioje statytą Literatūros šventyklą, Vienos kolonos pagodą – tai viena įspūdingiausių budistų šventyklų ne tik Hanojuje, bet ir visoje šalyje.

Dar vienas įdomus Vietnamo miestas, kuriame tikrai yra ką pamatyti, – Hujė. Tai – ypatingai turtingą architektūrinį paveldą savyje talpinantis miestas vidurio Vietname. Lankantis šiame mieste, tiesiog būtina apžiūrėti karališkuosius rūmus ir citadelę, imperatorių kapus bei miesto simboliu tapusią Thien Mu pagodą, stovinčią upės pakrantėje. Tikrai verta aplankyti.

Shutterstock nuotr./Hanojus
Shutterstock nuotr./Hanojus

8. Keliautojams prieinamos kainos

Dar viena puiki priežastis aplankyti Vietnamą – keliautojams prieinamos kainos. Čia kiekvienas gali rasti paslaugų ir prekių pagal savas išgales. Vietname yra tiek ekonominės klasės viešbutukų, tiek prabangių ir ištaigingų viešbučių. Tiek užkandinių, siūlančių nebrangų maistą, tiek restoranų, kuriuose patiekalai atsieis kur kas daugiau. Beje, nors gatvės maistas Vietname labai nebrangus, jis – vienas iš geriausių pasaulyje. Todėl, jei atostogų metu ir neketinate taupyti, gatvės maisto vis tiek paragaukite. Nepasigailėsite.

Shutterstock nuotr./Prieinamos kainos
Shutterstock nuotr./Prieinamos kainos

9. Išskirtinio grožio Nacionaliniai parkai

Planuojantiems kelionę į Vietnamą, I.Kazakevičiūtė rekomenduoja aplankyti bent kelis Nacionalinius parkus. Liksite maloniai nustebinti žmogaus rankų nepaliesto gamtos grožio. Pavyzdžiui, Fongniakebango (Phong Nha-Ke Bang) nacionalinio parko teritoriją dengia itin tankūs atogrąžų miškai, tarp kurių pasislėpę du dideli karstiniai regionai. Juose gausu grotų ir uolų, požeminių upių, stalaktitų ir stalagmitų, taip pat egzotinių gyvūnų ir paukščių. Tikras rojus gamtos mylėtojams.

Shutterstock nuotr./Tam Coc nacionalinis parkas
Shutterstock nuotr./Tam Coc nacionalinis parkas

10. Kelionių patirtis, kurios neįgysite niekur kitur

Kaip jau galėjote suprasti, Vietnamas – labai kontrastinga šalis, todėl viešint joje galima pasisemti įvairiapusiškos kelionių patirties. Leiskitės į žygį po kalnus, plaukite džiunglių upe, apžiūrėkite šimtmečius skaičiuojančias budistų pagodas, pasimėgaukite nardymu, patinginiaukite atvirutę primenančiame paplūdimyje, nueikite į istorijos muziejų, nusipirkite suvenyrų spalvingame ir triukšmingame turguje, paragaukite iki šiol neragauto patiekalo. Leiskite sau patirti kuo daugiau įspūdžių!

Shutterstock nuotr./Turistė Vietname
Shutterstock nuotr./Turistė Vietname

Kelionių akademija – ieškantiems kelionių į Vietnamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius