Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

3 savaitės Maldyvuose nemokamai: siūlo apgyvendinimą ir praktiką prie koralinių rifų

Prabangiame Maldyvų kurorte ieškomas praktikantas, kuris čia nemokamai gyventų 3 savaites ir užimtų „Koralinio rifo sodininko“ pareigas, rašoma „Euronews“.
Maldyvai – tūkstantis tobulų atostogų salelių
Maldyvai / 123rf.com

Tas, kuris bus atrinktas į šias pareigas, dirbs kartu su „Coco Palm Dhuni Kolhu“ kurorte dirbančiu jūrų edukatoriumi, padedančiu prižiūrėti ir atkurti vietinius rifus. Praktikantas ir edukatorius atliks įvairiausius darbus – nuo naujų koralų sodinimo iki rifų žuvų atpažinimo ir bendradarbiavimo su kaimyninių salų rifų atkūrimo programomis.

Laimingasis praktikantas rugsėjo mėnesį bus nuskraidintas į Maldyvus, kur atliks trijų savaičių praktiką. Tai puiki galimybė visiems jūrų entuziastams.

Čia yra apie 2500 įvairiausių koralinių rifų – tokio tipo ekosistema vyrauja visame salyne. Jie yra gyvybiškai svarbios buveinės jūrų gyvūnijai ir esminė pakrantės apsauga.

123rf.com / Maldyvai
123rf.com / Maldyvai

Kylanti jūros temperatūra, vandenyno rūgštėjimas, balinimas ir besikeičiantys orai – tai tik kelios su klimato kaita susijusios grėsmės, su kuriomis dabar susiduriama. 2016 m. daugiau kaip 60 proc. regiono koralų buvo pažeisti masinio balinimo metu.

„Didėjant Maldyvų populiarumui, susiduriama su vis didesniais aplinkosaugos ir socialiniais iššūkiais, todėl mes visi turime prisidėti prie to, kad gražios, bet trapios ekosistemos išliktų nepažeistos“, – sako Rosalie Bailie, „Coco Collection“ jūrų švietimo specialistė.

R.Bailie priduria, kad tvarumas visada buvo svarbiausias kurorto veiklos aspektas, pradedant medžių sodinimo programomis ir baigiant partneryste su labdaros organizacija „Olive Ridley Project“, kuri rūpinasi jūrų vėžlių apsauga.

„Žinome, kad turime pareigą saugoti šią unikalią ekosistemą artimiausioms ir būsimoms kartoms. Tikimės, kad mūsų naujasis praktikantas pritars šiai minčiai. Nekantriai laukiame paraiškų dėl fantastiškos galimybės prisijungti prie komandos ir vykdyti ekologinę misiją“, – teigia R.Bailie.

123rf.com / Maldyvai
123rf.com / Maldyvai

Kai atrinktas kandidatas nebus vandenyje, jis galės mėgautis nuostabia Indijos vandenyno aplinka. Jam taip pat bus dovanojamos kai kurios kurorto svečiams siūlomos patirtys, įskaitant pasiplaukiojimą kruiziniu laivu ar SPA procedūros.

Jei ketinate teikti paraišką, turite pateikti 2–3 minučių trukmės vaizdo įrašą ir 500 žodžių motyvacinį laišką, kuriame paaiškintumėte, kodėl manote, kad puikiai tinkate šiai veiklai. Daugiau informacijos galima rasti čia.

Šiai praktikai nereikia jokios ankstesnės patirties. Tereikia būti vyresniam nei 18 metų, mokėti plaukti atviruose vandenyse ir norėti daugiau sužinoti apie koralų apsaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius