Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 salos, kurios kainuoja tiek pat, kiek butas Europoje

Kadangi didžioji dalis pasaulio jau atvira turizmui, metas pradėti galvoti apie atostogų galimybes. Nuo saulės nutviekstų vilų iki šurmuliuojančių miesto apartamentų – po kelių mėnesių darbo namuose ir kelionių draudimų dabar gali būti tinkamas laikas investuoti į nuosavą būstą. O kas būtų, jei galėtumėte nusipirkti savo privačią salą už tą pačią kainą kaip už butą Europoje?
Poilsis paplūdimyje
Poilsis paplūdimyje / 123RF.com nuotr.

Pavyko rasti daugybę atostogų vietų, kurios gali kainuoti tiek pat, kiek ispaniškas dvivietis butas, rašoma „Euronews“.

Toliau pateikiami šeši puikūs radiniai – salos, kurios kainuoja tiek, kiek butai Europoje. Kiekviena sąraše pateikta sala yra aprašyta žurnale „Private Island Magazine“, kuriame yra viena didžiausių pasaulyje išskirtinių salų duomenų bazių.

123RF.com nuotr. / Sala
123RF.com nuotr. / Sala

6. Didžiojo Tankukoko (Big Tancook) sala, Naujoji Škotija – 56 898 eurai

Didžiojo Tankukoko sala parduodama kaip salos sklypas, t. y. galite įsigyti dalį salos ir joje įkurti šeimos kompleksą, viešbutį ar stovyklavietę.

Šios Kanados provincijos erdvė yra stulbinantis pasiūlymas paprasto gyvenimo gerbėjams. Naujosios Škotijos uolėtos pakrantės ir nuošalūs tvenkiniai labai patinka žvejams, kai kurie iš jų sudaro nedidelę 125 čia gyvenančių žmonių grupę.

Ką už tokią kainą galėtumėte nusipirkti Europoje? Už 58 tūkst. eurų Saulėtajame krante (Bulgarija) galima įsigyti 63 kv. m ploto vieno kambario butą.

123RF.com nuotr. / Naujoji Škotija
123RF.com nuotr. / Naujoji Škotija

5. Danhatano (Danhattan) sala, JAV – 263 281 euras

Dabar parduotoje, mieguistoje Konektikuto valstijos Danhatano saloje yra įrengtas miško namelis, kuriame gali miegoti aštuoni žmonės.

Salos žemės sklypas yra Ašlando tvenkinyje, pirkėjai galės naudotis prieplaukomis bei valtimi.

Ką už tokią kainą galėtumėte nusipirkti Europoje? Už 265 000 eurų Funšalio (Madeira) uždaroje bendruomenėje galima įsigyti vieno kambario butą.

4. Majestic sala, JAV – 274 982 eurai

Viskonsino valstijos 2 719 ha ploto Biver Damo ežere yra maždaug 26 kūrybiškai pavadintos salos. Majestic tikriausiai yra vienas iš keistų pavadinimų, bet ar tai tikrai svarbu, kai sėdi privačioje saloje?

Praėjusiais metais Majestic buvo parduota su atskiru nameliu, kuris yra puiki vieta stebėti ežero gyvūniją.

Ką už tokią kainą galėtumėte nusipirkti Europoje? Už 287 700 eurų Marbeljos mieste (Ispanija) galima įsigyti 131 kv. m ploto vieno kambario butą.

3. Bokalo sala, Nikaragva – 292 535 eurai

Įžengiame į kurortinę teritoriją. Ši sala parduota praėjusiais metais ir kartu su ja buvo parduotas dviejų miegamųjų svečių namas, prižiūrėtojų namas, didžiulis baseinas, cementinė prieplauka ir paplūdimiai.

123RF.com nuotr. / Atostogos
123RF.com nuotr. / Atostogos

Atsižvelgiant į salos plotą ir nuostabų Nikaragvos atogrąžų klimatą, ji galėjo būti parduota už daug didesnę kainą. Kaina sumažinta dėl to, kad savininkas ėmėsi plataus masto salos atnaujinimo darbų, todėl laimingasis būsimasis pirkėjas gali tikėtis daugybės naujų dalykų.

Ką už tokią kainą galėtumėte nusipirkti Europoje? Už 295 000 eurų Palma Novoje (Maljorka) galima įsigyti 51 kv. m ploto vieno kambario butą su vaizdu į jūrą.

2. Carabana Sol sala, Panama – 336 782 eurai

Šioje saloje yra burlaivių prieplauka, greitaeigių valčių garažas ir du atskiri apartamentai, į kuriuos jau galima persikelti.

Tikėtina, kad čia viskas buvo sukurta atsižvelgiant į vakarėlių mėgėjus: denyje yra kepsninė, sūkurinė vonia, tiki namelis, privatus smėlio paplūdimys ir privati skaidraus vandens lagūna.

123rf.com nuotr. / Panama
123rf.com nuotr. / Panama

Kad nesijaustumėte pernelyg atskirti, saloje taip pat veikia puikus belaidis internetas ir telefono ryšys, o nuo kelių barų ir restoranų ją skiria tik trumpa kelionė laivu.

Ką už tokią kainą galėtumėte nusipirkti Europoje? Už 338 000 eurų Nicoje (Prancūzija) galima įsigyti vieno kambario butą.

1. Iguanos sala, Nikaragva – 396 951 euras

Brangiausioje iš aptiktų salų yra 2 ha Iguanos sala, kurią sudaro balto smėlio paplūdimiai ir atogrąžų miškas iš kokosų palmių ir bananmedžių.

Jos teritorijoje yra trijų miegamųjų ir dviejų vonios kambarių namas, veranda, valgomasis, baras ir svetainė, taip pat darbuotojų apgyvendinimo patalpos. Be to, aplink salą driekiasi takas, yra ir 8,5 m aukščio stebėjimo bokštas. Visa tai kainuoja tiek, kiek studijos tipo butas Paryžiuje, Londone ar Romoje.

Ką už tokią kainą galėtumėte nusipirkti Europoje? Už tokią sumą galima įsigyti prabangius apartamentus Viduržemio jūros pakrantėje Koljūre, Prancūzijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius