-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt įspūdingiausių gamtos kūrinių Malaizijoje

Subtili darna tarp daugiaamžės kultūros ir šiuolaikinio gyvenimo ritmo, draugiški žmonės, puikus klimatas ir nepakartojamo grožio gamta: žavingos salos, ilgos balto smėlio pakrantės, tropiniai miškai, smailios viršukalnės, unikalūs gyvūnai. Tokia yra Malaizija. Šalis, kurioje gera tiek ilsėtis paplūdimyje, tiek apžiūrinėti įdomius lankytinus objektus. Šį kartą „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai nusprendė daugiau dėmesio skirti būtent Malaizijos gamtai, todėl sudarė dešimties įspūdingiausių gamtos kūrinių, esančių šios šalies teritorijoje, sąrašą. Susipažinkite su unikaliu Malaizijos kraštovaizdžiu!
Kamerono aukštumos
Kamerono aukštumos / 123rf.com nuotr.

Gunung Mulu nacionalinis parkas

Borneo – sala, esanti Pietryčių Azijoje. Nedidelė jos teritorijos dalis priklauso Brunėjui, dalis – Indonezijai. Na, o likusi – Malaizijai. Būtent Malaizijos teritorijoje ir yra Gunung Mulu nacionalinis parkas, apie kurį ir norime jums papasakoti.

Tai nacionalinis parkas, kuris kasmet pritraukia ne tik susidomėjusius turistus, tačiau ir daugybę mokslininkų. Klausiate, kodėl? Šioje teritorijoje auga bene seniausi tropiniai miškai visame pasaulyje. O šiuose miškuose gyvena įvairiausi egzotiniai gyvūnai. Mokslininkai iki šiol čia atranda naujų, dar neregėtų gyvūnų rūšių. Įdomu dar ir tai, jog Gunung Mulu nacionaliniame parke po žeme slepiasi ištisi urvų labirintai. Teigiama, kad jie sudaro net 300 kilometrų. Visgi, šie urvai dar nėra galutinai ištyrinėti, todėl mokslininkams tai – tikras iššūkis.

Shutterstock.com nuotr./Gunung Mulu
Shutterstock.com nuotr./Gunung Mulu

Kamerono aukštumos

Kamerono aukštumos – tai žemyninėje Malaizijos dalyje esanti vietovė, kurią galime drąsiai įvardinti kaip šalies ramybės oazę. Kalvotas kraštovaizdis, nuolatos žaliuojantys medžiai, upės bei milžiniški arbatos plantacijų plotai. Visa tai galima išvysti nuvykus į Kamerono aukštumas.

Beje, viešint šioje vietovėje rekomenduojame ne tik apžiūrėti arbatos plantacijas ir susipažinti su arbatos gimimo procesu, bet taip pat aplankyti ir drugelių sodus, kuriuose tarp vešlių augalų plevena galybė įvairiaspalvių sparnuočių. Užtenka ištiesti ranką ir bent keli drugeliai nutūps ant jūsų. Tik nepamirškite pasiimti fotoaparato!

Shutterstock.com nuotr./Kamerono aukštumos
Shutterstock.com nuotr./Kamerono aukštumos

Langkawi sala

Dar vienas gamtos kūrinys, kurį rekomenduojame aplankyti viešint Malaizijoje – Langkawi sala. Čia susipina nepaprasto kraštovaizdžio grožis ir turistams siūlomas komfortas, todėl galėsite mėgautis tiek atviruko vertais vaizdais, tiek puikiomis paslaugomis.

Langkawi sala pakeri savo balto smėlio pakrante bei dangaus mėlynumo jūros vandeniu. Taip pat saloje akį džiugina atogrąžų miškai, kalvos, kanalai, urvai. Čia galima išvysti ir labai egzotinių gyvūnų, pavyzdžiui, krokodilų, pašėlusių beždžionėlių, įvairių roplių, spalvingų paukščių ir kt. Langkawi sala – puikus pasirinkimas ir nardymo entuziastams. Kiek tolėliau nuo pakrantės galima išvysti koralinius rifus. Puiki vieta idiliškoms atostogoms.

Shutterstock.com nuotr./Langkawi
Shutterstock.com nuotr./Langkawi

Taman Negara nacionalinis parkas

Vienas iš turistų labiausiai pamėgtų nacionalinių parkų, esančių žemyninėje Malaizijos dalyje – Taman Negara. Jo teritorija užima daugiau nei 4 tūkstančius kvadratinių kilometrų! O kraštovaizdis čia iš tiesų atima žadą: milžiniški tropiniai miškai, išsikeroję krūmai, nuostabaus grožio orchidėjų žiedai, keisčiausi grybai ir gigantiški paparčių lapai. Beje, mokslininkai teigia, jog šie miškai maždaug 130 milijonų metų amžiaus. Sunku net įsivaizduoti, tiesa?

Nacionalinio parko teritorijoje gyvena daug įvairių egzotinių gyvūnų: voverės skraiduolės, tigrai, raganosiai, tapyrai, beždžionės, leopardai ir t. t. Žinoma, jie tūno pasislėpę, tačiau kai kuriems keliautojams pasiseka dalį gyvūnų pamatyti ir iš arti. Beje, turistams šiame parke įrengti lajų takai. Iš aukštai atsiveria tikrai nuostabi Taman Negara nacionalinio parko panorama.

Shutterstock.com nuotr./Taman Negara
Shutterstock.com nuotr./Taman Negara

Kinabalu viršukalnė

Apie Borneo salą jau užsiminėme, kai pasakojome apie Gunung Mulu nacionalinį parką. Visgi, šioje saloje įdomybių tikrai kur kas daugiau. Pavyzdžiui – Kinabalu viršukalnė. Tai – aukščiausias kalnas ne tik Borneo saloje, tačiau ir visoje Malaizijoje. Jo aukštis – 4095 metrai. Kone visą laiką viršukalnė paskendusi debesyse, todėl atrodo šiek tiek mistiškai.

Kinabalu kalnas stūkso labai turtingoje biologinėje zonoje, todėl jo apylinkės 1964 – aisiais metais buvo paskelbtos nacionaliniu parku. Teigiama, jog šioje teritorijoje gyvena daugiau nei 100 žinduolių rūšių, virš 300 paukščių rūšių bei auga daug retų augalų rūšių.

Shutterstock.com nuotr./Kinabalu
Shutterstock.com nuotr./Kinabalu

Penango nacionalinis parkas

Šiaurės vakarų Malaizijos dalyje, netoli pakrantės esanti Penango sala – tikras šalies perlas. Turistai čia vyksta dėl įspūdingos kolonijinės architektūros, šimtamečių šventyklų, muziejų ir, be abejo, dėl gražios gamtos.

Penango nacionalinis parkas – gana nedidelis. Tačiau jo teritorijoje galima pasigrožėti tankiomis džiunglėmis bei net devyniais paplūdimiais! Sakoma, jog atostogauti Penango saloje verta būtent dėl šių paplūdimių – jie labai švarūs, džiuginantys auksiniu smėliu, šiltu jūros vandeniu bei natūraliais medžių pavėsiais. Beje, Penango nacionalinio parko teritorijoje gyvena net 417 skirtingų gyvūnų rūšių. Todėl nenustebkite, jei gulėdami paplūdimyje išvysite tyliai ropojantį vėžlį arba išgirsite garsiai čiulbantį spalvingą paukštį.

Shutterstock.com nuotr./Penango nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Penango nacionalinis parkas

Perhentian salos

Perhentian – tai salynas, kurį sudaro dvi salos: Besar ir Kecil. Daug metų šios salos buvo žvejų namai. Tačiau pastaraisiais metais jomis labai susidomėjo nardymo gerbėjai, nes povandeninis pasaulis čia išties nuostabus. Akį džiugina įvairiaspalviai koralai, ramiai plaukiojantys vėžliai, smulkių žuvelių būriai ir didelės spalvotos žuvys. Beje, čia galima išvysti ir ryklių!

Kecil sala – mažesnė, tačiau kiek aktyvesnė. Joje labiau išvystytas turizmas. Sala gali pasigirti ir vienu iš gražiausių paplūdimių visame pasaulyje – Perhentian Kecil Long Beach. Besar – didesnė, tačiau pasižymi ramybe. Čia mažiau turistų, todėl galima pasigrožėti natūralia, žmogaus rankų mažai paliesta gamta. Džiunglės, kalvų peizažai, romantiška paplūdimio pakrantė – tikros svajonių atostogos.

Shutterstock.com nuotr./Perhentian salos
Shutterstock.com nuotr./Perhentian salos

Bako nacionalinis parkas

Dar vienas nepaprastas gamtos kampelis, esantis Malaizijai priklausančioje Borneo salos dalyje – Bako nacionalinis parkas. Statūs, į jūrą besileidžiantys skardžiai, nedideli laukiniai smėlio paplūdimiai, tankios džiunglės. Čia beveik ištisus metus saulėta ir šilta.

Bako nacionalinio parko teritorijoje gyvena daug rūšių gyvūnų. Tačiau, neabejotinai, parko įžymybės – didnosės beždžionės. Jos gyvena tiek pajūryje, tiek drėgnuosiuose žemumų miškuose, mangrovių pelkėse. Šios beždžionės – labai reti gyvūnai, įtraukti į Raudonąją knygą.

Shutterstock.com nuotr./Bako nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Bako nacionalinis parkas

Redango sala

Dar viena sala, kurią rekomenduojame aplankyti povandeninio pasaulio gerbėjams – Redangas. Tikriausiai jau net nereikia sakyti, jog aplink salą gausu koralinių rifų bei plaukioja įvairiausių rūšių žuvys. Taip pat dar norėtume pridurti, jog netoliese yra nuskendę du Didžiosios Britanijos flotilės laivai, kurie tik dar labiau intriguoja nardytojus.

Turistų lankomų vietų Redango saloje nėra daug. Todėl ji sužavės tuos, kurie nori tingiai leisti laiką, besigrožint puikiu peizažu (vanduo čia krištolo skaidrumo, paplūdimiai – balto smėlio, o saloje daug žalumos), arba tuos, kurie savo atostogų neįsivaizduoja be povandeninio nardymo.

Shutterstock.com nuotr./Redango sala
Shutterstock.com nuotr./Redango sala

Tiomano sala

Rytiniame Malaizijos krante esanti Tiomano sala – dar vienas įstabus gamtos kūrinys. Nors sala nedidukė, ji, dar 1970 – aisiais metais JAV žurnalo „Time“ buvo įvardyta kaip viena žavingiausių salų visame pasaulyje.

Saloje gausu karstinių uolienų, riedulių, krioklių, atogrąžų augmenijos. O ir povandeninis pasaulis – atimantis žadą. Tiomano sala apsupta baltų koralų. Tai vieta, kurioje turizmas dar nėra labai išvystytas, todėl viešint Tiomano saloje galima pasigėrėti natūralia gamta.

Shutterstock.com nuotr./Tiomano sala
Shutterstock.com nuotr./Tiomano sala

Kelionių akademija – ieškantiems kelionių į Malaiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius