-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt pasaulio uostų, žavinčių įspūdingomis panoramomis

Ar esate keliavę kruiziniu laivu? Tai – be galo įdomi patirtis. Kol plaukiate – mėgaujatės laivo siūlomomis pramogomis: restoranais, barais, kavinukėmis, SPA centrais, baseinais. Daugelyje kruizinių laivų įrengtos sporto salės, boulingo takeliai, kino salės, žaidimų aikštelės, kazino ir kt. Vyksta įvairūs koncertai, spektakliai. Tad nuobodžiauti tikrai nėra kada! Na, o priartėjus prie kelionės tikslo, galima išlipti į denį ir stebėti artėjantį uostą.
Keiptaunas
Keiptaunas / Shutterstock nuotr.

„Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai jums siūlo paskaityti apie dešimt pasaulio uostų, kurie jau iš tolo žavi savo įspūdingomis panoramomis. Susipažinkite ir galbūt vienas iš šių uostų taps jūsų kruizinės kelionės tikslu!

1. Niujorko uostas

Niujorkas – miestas, kuris niekada nemiega. Čia gyvena beveik 9 milijonai žmonių, kasdien apsilanko galybė turistų. Tad nenuostabu, jog šis miestas – gyvas visą parą. Ne išimtis ir Niujorko uostas, kuris yra didžiausias visose Jungtinėse Amerikos Valstijose. Apskaičiuota, jog metinė Niujorko uosto krovinių apyvarta – maždaug 180 milijonų tonų. Visgi ne apie krovinius norime jums papasakoti. Jeigu nuspręstumėte į Niujorką atplaukti laivu, galite būti tikri, jog jus pasitiks pribloškiančio grožio vaizdas! Tolumoje spindintys dangoraižiai, Niujorko simbolis – Laisvės statula ir galybė aplink zujančių laivelių – panorama nepakartojama!

Shutterstock.com nuotr./Niujorko uostas
Shutterstock.com nuotr./Niujorko uostas

2. Sidnėjaus uostas

Dar vienas visame pasaulyje garsus uostas pasislėpęs Australijoje. Taip, mes kalbame apie Sidnėjaus uostą. Jeigu nuspręstumėte į šį, Australijos pietryčiuose esantį miestą atplaukti laivu, galite būti tikri, jog atsiveriantys vaizdai jus tikrai sužavės.

Sidnėjaus uostas įkurtas Port Džeksono įlankoje. O šios įlankos krante stūkso garsusis Sidnėjaus operos teatro pastatas. Tolumoje žiba galybė dangoraižių, kurie puikiai kontrastuoja su sodriai mėlynu jūros vandeniu. Atviruko vertas vaizdas! Beje, jeigu nuspręstumėte, jog į Sidnėjų norite skristi lėktuvu, atvykę į šį miestą vis tiek nuvykite į uostą. Rekomenduojame paplaukioti vienu iš nedidelių laivelių, mat iš vandens Port Džeksono įlanka atrodo kur kas įspūdingiau.

Shutterstock.com nuotr./Sidnėjaus uostas
Shutterstock.com nuotr./Sidnėjaus uostas

3. Honkongo uostas

Honkongas – labai šiuolaikiškas miestas, kuris, kaip ir mūsų jau aptartas Niujorkas, nemiega visą parą. Honkonge gyvena daugiau nei 7 milijonai žmonių, o kur dar daugybė turistų, kurie į šį megapolį atvyksta kiekvieną dieną!

Vienas iš pagrindinių turistų traukos centrų Honkonge – Viktorijos uostas. Čia atsiveria visas miesto grožis: tolumoje stūksantys kalnai, didžiuliai dangoraižiai, galybė šviesų, aplink zujantys laivai. Beje, šis uostas – pagrindinis visame regione. Teigiama, jog tai – vienas iš judriausių uostų ne tik Kinijoje, tačiau ir visame pasaulyje. Klausiate, kada Viktorijos uostas atrodo gražiausiai? Vakare, leidžiantis saulei – šiuo paros metu paskutiniai saulės spinduliai apšviečia tolumoje stovinčius dangoraižius. Įspūdingų spalvų paletė!

Shutterstock.com nuotr./Honkongo uostas
Shutterstock.com nuotr./Honkongo uostas

4. Keiptauno uostas

Pabuvoję tolimojoje Azijoje, persikelkime į Pietų Afriką. Būtent Pietų Afrikos Respublikoje ir slepiasi kitas uostas, kurį norime aptarti šiame straipsnyje. Taip, tai Keiptauno uostas.

Keiptaunas – tai miestas, įsikūręs netoli Gerosios Vilties kyšulio. Šio miesto simbolis – Stalo kalnas, galintis pasigirti plokščia, stalo paviršių primenančia viršūne. Stalo kalnas dominuoja Keiptauno panoramoje! Miesto uostas įsikūręs Stalo įlankoje. Tikriausiai, jau šios įlankos pavadinimas jums sufleruoja, jog iš jos matyti garsusis Keiptauno simbolis. Tad galite būti tikri, jog, jei nuspręstumėte į šį miestą atvykti laivu, jus nudžiugins nepaprasto grožio panorama!

Shutterstock.com nuotr./Keiptauno uostas
Shutterstock.com nuotr./Keiptauno uostas

5. Rio de Žaneiro uostas

Rio de Žaneiras – tai miestas, kuriame gausu kontrastų. Čia stebina kultūrinė, etninė bei socialinė įvairovė, taip pat – harmoningas urbanistikos ir gamtos paveikslas. Beje, šurmulys ir vakarėliai Rio de Žaneire tęsiasi kone visą laiką!

Visada svajojote nuvykti į šį Brazilijos miestą? Kodėl į jį neatplaukus laivu? Galite būti tikri, jog jums atsivers neapsakomo grožio panorama. Uostas įsikūręs gana siauroje Gvanabaros įlankoje, iš kurios atsiveria didingų kalnų ir Rio de Žaneiro pastatų vaizdai.

Shutterstock.com nuotr./Rio de Žaneiro uostas
Shutterstock.com nuotr./Rio de Žaneiro uostas

6. Vankuverio uostas

Vakarinėje Kanados dalyje, Ramiojo vandenyno pakrantėje, esantis Vankuveris – tai ambicingas ir šiuolaikiškas miestas, apsuptas pasakiško grožio gamtos. Svajojote į šį miestą atplaukti kruiziniu laivu? Puikus pasirinkimas! Išlipę į denį, jūs galėsite grožėtis stulbinančia panorama: dangoraižiais, tolumoje stūksančiais kalnais, miškais. Taip pat – galybe kitų laivų.

Šis uostamiestis tikrai sužavės tuos keliautojus, kurie nori suderinti tiek pasivaikščiojimus miesto gatvėmis, tiek iškylas gamtoje. Vankuverio valdžia stengiasi, jog žmonės kuo daugiau laiko praleistų augalų apsuptyje, todėl mieste įrengta daug parkų, o priemiesčiuose gausu žygeiviams skirtų takų.

Shutterstock.com nuotr./Vankuverio uostas
Shutterstock.com nuotr./Vankuverio uostas

7. Kotoro uostas

Iki šiol pasakojome apie uostus, esančius tolimuose pasaulio kampeliuose. Na, o dabar norime trumpam grįžti į Europą, mat Juodkalnijos pakrantėje esantis Kotoras gali pasigirti išties nepaprastu uostu, kurį supa neįtikėtino grožio panorama.

Kotoro uostas įkurtas Kotoro įlankoje, kuri iš tiesų yra apsemtas upės kanjonas. Jei atplauksite į Kotoro uostą laivu, jus tikrai nustebins išskirtinis kraštovaizdis: klintiniai Orjeno ir Lončeno kalnai bei pakrantėje įsikūręs išskirtinės architektūros senamiestis. Tikrai verta dėmesio vieta!

Shutterstock.com nuotr./Kotoro uostas
Shutterstock.com nuotr./Kotoro uostas

8. Suardo uostas

Pabuvoję jaukiojoje Juodkalnijoje, nusikelkime į tolimąją Aliaską. Tai žemės kampelis, kuris stebina didingais kalnais, spygliuočių miškais, ežerais ir upėmis, ledo laukais, fjordais. Turistai, nusprendę vykti į Aliaskos kruizą, žavisi išties išskirtinio grožio gamtos vaizdais. Beje, plaukiant laivu, didelė tikimybė išvysti tolumoje išnyrančią banginio uodegą. Patikėkite mumis, pamačius tokį vaizdą apima sunkiai nusakomas jausmas!

Suardas – tai vienas iš Aliaskos uostamiesčių. Atplaukus į jį laivu, turistus pasitinka baltos kalnų viršūnės, tolumoje augantys pušynai ir ledo luitai. Pribloškianti panorama.

Shutterstock.com nuotr./Suardo uostas
Shutterstock.com nuotr./Suardo uostas

9. Singapūro uostas

Singapūras – tai miestas-valstybė, esantis Pietryčių Azijoje. Šiuolaikiškas, turtingas, kosmopolitiškas, pritaikytas turistų poreikiams – toks yra Singapūras. Šiame mieste susipina daug be galo skirtingų kultūrų, todėl dažnai Singapūras vadinamas vartais tarp Rytų ir Vakarų. Singapūro ekonomika paremta turizmu, mat keliautojų čia kasmet atvyksta daugiau nei šioje valstybėje gyvena nuolatinių gyventojų. Dalis turistų į Singapūrą atvyksta kruiziniais laivais ar jachtomis. O Singapūro uostas juos pasitinka kerinčiais vaizdais – tolumoje stūksančiais milžiniškais pastatais bei šviesomis. Neeilinė pažintis su Singapūru prasideda jau uoste!

Shutterstock.com nuotr./Singapūro uostas
Shutterstock.com nuotr./Singapūro uostas

10. Venecijos uostas

Pabuvoję egzotiškose šalyse ir jų uostose, vėl grįžkime į Europą. Venecija – tai miestas, esantis šiaurės rytų Italijoje. Jis išsidėstęs salose, esančiose Adrijos jūros sudarytoje lagūnoje. Tai turistų be galo mylimas miestas. Jis gali pasigirti unikalia architektūra bei, žinoma, kanalais, kuriais plaukiojant ir galima pasiekti pagrindinius miesto lankytinus objektus.

Netoli Venecijos yra oro uostas. Tad į šį miestą galima atskristi lėktuvu. Visgi Venecijos kanalai tarytum įpareigoja plaukioti. Tad kodėl ir į patį miestą neatvykus laivu? Venecijos uostas – vienas iš pagrindinių Viduržemio jūros regionų kruizinių uostų. Ir tikrai ne be reikalo, mat jau išlipus į denį galima mėgautis atviruko vertais vaizdais. Rekomenduojame į Veneciją nuvykti kruiziniu laivu. Nepamirštami įspūdžiai – garantuoti!

Shutterstock.com nuotr./Venecijos uostas
Shutterstock.com nuotr./Venecijos uostas

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius