-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fiksuojame kelionių akimirkas: šalys, kuriose gausu instagraminių kampelių

Fotografavimas – daugeliui keliautojų neatsiejama atostogų dalis. Juk viešint svečioje šalyje galima išvysti tiek įstabių gamtos kampelių, didingų pastatų, neįprastų situacijų. Norisi bent dalį jų užfiksuoti, kad grįžus iš kelionės būtų galima iš naujo peržvelgti visą nuotraukų albumą ir dar kartą prisiminti praėjusių atostogų įspūdžius. Ir tai dar ne viskas – šiais laikais, kai socialiniai tinklai yra tapę didele mūsų kasdienybės dalimi, kelionių įspūdžiais ir fotografijomis su draugais galima pasidalinti tiesiogiai. Nufotografuoji ką nors gražaus, įkeli nuotrauką į instagramą ir, žiūrėk, jau komentarų skiltis „lūžta“ nuo linkėjimų patirti kuo daugiau gerų įspūdžių.
Balis – fotografų rojus
Balis – fotografų rojus / 123rf.com nuotr.

Kelionių portalas „Big 7 travel“, remdamasis instagramo statistika (grotažymėmis, vietovių nustatymais ir kt.) sudarė 2019-ųjų metų fotogeniškiausių šalių sąrašą. „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai nusprendė aptarti šalis, kurios įtrauktos į šį sąrašą, ir papasakoti apie juose esančius kampelius, kuriuos turėtų aplankyti kiekvienas savo instagramo paskyra besididžiuojantis keliautojas.

Australija

Pirmoje sąrašo vietoje puikuojasi Australija – šalis, kuri viliote vilioja kelionių entuziastus. Šiuolaikiniu gyvenimo tempu alsuojantys miestai, banglentininkų rojumi vadinami paplūdimiai, tankios džiunglės, didingos uolos, smaragdinės įlankos, milžiniški smėlio plotai – tai valstybė, kurioje kontrastų nestinga. Ne veltui šį pasaulio kampelį aplankyti svajoja kone kiekvienas.

Shutterstock.com nuotr./Australija
Shutterstock.com nuotr./Australija

Remiantis instagramo statistika, grotažymėmis ir lokacijų nustatymais, Australija išrinkta kaip fotogeniškiausia pasaulio šalis. Bene daugiausiai instagraminių vietų galima aptikti dviejuose didžiuosiuose šalies miestuose: Sidnėjuje ir Melburne. Nuo Sidnėjaus operos teatro, iki Eurekos bokšto Melburne. Nuo garsiojo Bondajaus paplūdimio Sidnėjuje, iki nuostabaus grožio Melburno Viktorijos bibliotekos. O kur dar galybė abiejuose miestuose esančių madingų kavinukių, pramogų parkų, gatvės meno kūrinių. Instagraminių kampelių didžiuosiuose Australijos miestuose tikrai nestinga.

Shutterstock.com nuotr./Australija, Vaitheiveno paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Australija, Vaitheiveno paplūdimys

Žinoma, fotogeniškų, instagramerių pamėgtų vietovių gausu ne tik didžiuosiuose Australijos miestuose, tačiau ir kitose šalies dalyse. Pavyzdžiui, itin populiari Australijos šiaurės rytuose esanti Kvynslando (Queensland) valstija ir jos gamta. Verta paminėti Freizerio salą (Fraser Island) ir joje esantį įspūdingo grožio Wabby ežerą, Sekminių salą (Whitsunday Island) ir joje besidriekiantį Vaitheiveno paplūdimį (Whitehaven Beach), Vargų kyšulį (Cape Tribulation), garsėjantį tiek atogrąžų miškais, tiek jaukiais laukiniais paplūdimiais.

Honkongas

Antrasis sąraše – Honkongas. Nors oficialiai tai Kinijai priklausantis specialusis administracinis regionas, jam suteiktos aukšto laipsnio autonomijos teisės. O kadangi Honkonge gausu instagramerių pamėgtų fotosesijų vietų, jį „Big 7 Friday“ kelionių portalas nusprendė įtraukti į fotogeniškiausių pasaulio kampelių sąrašą. Ir ne šiaip kur, o antrojoje pozicijoje!

Shutterstock.com nuotr./Honkongas
Shutterstock.com nuotr./Honkongas

Kokios gi Honkongo vietos tokios populiarios instagrame? Viena iš jų, žinoma, Viktorijos viršūnė. Tai – aukščiausias taškas visame mieste, esantis 552 m virš jūros lygio. Nuo Viktorijos viršūnės atsiveria kerintys vaizdai – kiek akys užmato į dangų stiebiasi Honkongo dangoraižiai. Ne veltui nuotraukų nuo Viktorijos viršūnės instagrame apstu.

Dar viena instagramo gerbėjų itin pamėgsta Honkongo vieta – Grahamo gatvė (Graham street), kurioje įsikūrusi viena iš seniausių turgaviečių visame mieste. Visgi, ne turgus labiausiai vilioja fotosesijų aistruolius, o gatvės menas – Grahamo gatvė garsėja vietinio menininko Alex Croft sienų tapyba.

Shutterstock.com nuotr./Honkongas, Grahamo gatvė
Shutterstock.com nuotr./Honkongas, Grahamo gatvė

Instagramo nuotraukos turi savitą estetiką, todėl neretai jose populiarūs tampa iš pirmo žvilgsniu visai ne turistiniai objektai. Vienas iš jų – Honkonge esantis Choi Hung daugiabutis. Tai didžiulis gyvenamųjų namų kompleksas, kurio fasadą puošia pastelinių spalvų gama. Pats tas instagraminėms nuotraukoms!

Kanada

Dar viena šalis, kurioje vietų, puikiai tinkančių instagraminėms nuotraukoms, nestinga – Kanada. Tai valstybė, galinti pasigirti neapsakomo grožio gamta – didingi kalnai, pušynais apaugę skardžiai, šimtai smaragdinių ežerų – Kanados kraštovaizdis išties neeilinis. Ne ką mažiau įdomūs ir šalies miestai – jie labai kosmopolitiški, draugiški atvykėliams, galintys didžiuotis tiek šiuolaikiškais pastatais, tiek istorinę praeitį menančiais statiniais. Daugiausiai instagrame populiarių Kanados nuotraukų slepiasi didžiuose miestuose ir jų apylinkėse.

Shutterstock.com nuotr./Kanada, Vankuveris
Shutterstock.com nuotr./Kanada, Vankuveris

Vankuveris – tai miestas, žavintis tiek savo architektūra ir istorija, tiek valdžios ir gyventojų požiūriu į aplinkosaugą, laisvalaikį gamtoje. Vankuverio gyventojai neįsivaizduoja savo savaitgalių be žygių į miesto apylinkes ar bent jau pasivaikščiojimų ar pasivažinėjimų dviračių didžiausiame miesto parke – Stenlio parke (Stanley park). Tai – daugiau nei 400 hektarų ploto žalumos oazė, kurioje tyvuliuoja ežeras, gausu išpuoselėtų takelių, medžių. Parkas – išties labai gražiai sutvarkytas, tad nenuostabu, jog instagrame gausu jo nuotraukų.

Viena iš instagramo tendencijų – nuotraukos įvairiose botanikos soduose ar oranžerijose, kuriose gausu egzotinių augalų. Vankuveryje esanti Bloedel oranžerija – tai po stogu esantis tropinis sodas, kuriame galima gerėtis ne tik atogrąžas menančiais augalais, tačiau ir išvysti egzotiškus, įvairiaspalvius paukščius. Tad nenuostabu, jog šis Vankuverio kampelis – itin pamėgtas ne tik paprastų turistų, tačiau ir instagramerių.

Shutterstock.com nuotr./Kanada, Torontas
Shutterstock.com nuotr./Kanada, Torontas

Didžiausias Kanados mietas Torontas – tai vietovė, pasižyminti kultūrine įvairove. Vaikštinėjant čia galima netyčia užsukti į kinų rajoną, Mažosios Italijos kvartalą, portugališką zoną, Mažąją Indiją ir kt. Dėl šios priežasties, miestas labai įvairiapusiškas. Jame gausu įdomių parkų, muziejų, galerijų, stebina jaukus senamiestis. Tačiau instagramo gerbėjus labiausiai vilioja ne kas kitas, o gatvės menas! Torontas šioje srityje tikrai turi kuo pasigirti: mieste yra įkurta grafičio alėja.

Indonezija

Koralinių rifų apsuptos salos, ugnikalniai, kalnų virtinės, atogrąžų miškai, užburiantys paplūdimiai, religinė ir kultūrinė įvairovė – tokia yra Indonezija. Ši, Pietryčių Azijoje esanti valstybė – ketvirtoji mūsų sąraše. Instagramerių pamėgtų kampelių joje tikrai nestinga.

Shutterstock.com nuotr./Indonezija, Tanah Lot
Shutterstock.com nuotr./Indonezija, Tanah Lot

Viena iš tokių vietų – Balio saloje esanti Tanah Lot šventykla. Išvertus iš baliečių kalbos, šventyklos pavadinimas reiškia „žemę jūroje“. Šis didingas hinduistų statinys stūkso ant uolos, kuri yra šiek tiek atitolusi nuo jūros kranto. Potvynių metu atrodo, jog šventykla tiesiog plūduriuoja vandenyje.

Tanah Lot – tai šventykla, kuri atrodo išties magiškai. Ne veltui tai viena iš Balio salos vizitinių kortelių. Instagrame šio, ant uolos stūksančio pastato, nuotraukų tikrai nestinga.

Borobuduras (Borobudur) – dar viena įspūdingo grožio šventykla, kuri neatsigina turistų, o tuo pačiu ir instagramerių dėmesio. Tai – didžiausia budistų šventykla visame Pietryčių Azijos regione. Ji slepiasi Javos saloje.

Shutterstock.com nuotr./Indonezija, Borobuduras
Shutterstock.com nuotr./Indonezija, Borobuduras

Borobuduro šventyklos architektūra atspindi budistinės visatos sampratą: terasas puošia įstabūs reljefai, kurie vaizduoja tiek žemiškąjį, tiek kosmologinį pasaulio lygmenį. Kiekvieną monumento aukštą juosia galerijos, kurias jungia laiptai. O išorinėse sienos slepiasi smulkios nišos, kiekvienoje iš jų ramiai stūkso po Budos skulptūrą. Beje, visame komplekse galima išvysti daugiau nei 500 Budos skulptūrų – įspūdingas skaičius, tiesa? Didinga Borobuduro architektūra lyg magnetas traukia turistus. O instagrame, paieškos langelyje įvedus Borobudur, galima išvysti daugiau nei 1,1 mln nuotraukų, kurios pažymėtos šia grotažyme.

Pietų Afrikos Respublika

Penketuką uždaro ne kas kitas, o Pietų Afrikos Respublika (PAR). Tai valstybė, galinti pasigirti dramatiškais peizažais, puikiais žygių pėsčiomis maršrutais, auksinėmis paplūdimių juostomis, įsimintinais safarių turais ir šiuolaikiškais miestais.

Shutterstock.com nuotr./PAR, Kasteelspoort uola
Shutterstock.com nuotr./PAR, Kasteelspoort uola

Bene daugiausiai instagraminių kampelių galima aptikti Keiptauno mieste ir jo apylinkėse. Viena iš tokių vietų – Kasteelspoort uola. Ją galima išvysti kopiant į Keiptauno simboliu vadinamą Stalo kalną. Kasteelspoort uola šnekamojoje kalboje dar vadinama tramplynu. Tai – siaura uolienos juosta, kuri atsikišusi į bedugnę. Tik patys drąsiausi ryžtasi užkopti ant uolos ir pasidaryti nuotrauką, kurioje sėdi „ant pasaulio krašto“. Vaizdas – nuostabus, tačiau būtina elgtis itin atsargiai.

Shutterstock.com nuotr./PAR, Bo-Kaap kvartalas
Shutterstock.com nuotr./PAR, Bo-Kaap kvartalas

Dar viena instagramerių itin pamėgsta Keiptauno vieta – Bo-Kaap kvartalas. Tai – multikultūrinis rajonas, kuriam įtaką darė Malaizijos, Indijos, Šri Lankos, Afrikos kultūros. Kvartalas garsėja savo pastelinių spalvų nameliais ir senomis spalvotomis mašinomis – ideali vieta instagramo nuotraukoms.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius