-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkvepiantis Tailandas: vietos, kurias būtina pamatyti bent kartą gyvenime

Tailandas – šalis, kuri užima lyderės pozicijas egzotinių kelionių topuose. Atsakymą, kodėl ši valstybė tokia populiari, rasti nesunku: viešint Tailande galima suderinti tiek kultūrinio pažinimo džiaugsmą, tiek aktyvų laisvalaikį, tiek poilsį pasakiško grožio paplūdimiuose. Na, o vyšnaitė ant šio daugiasluoksnio pyragaičio – puikus klimatas. Vidutinė Tailando temperatūra ištisus metus nenukrenta žemiau +30 °C, o net ir drėgnojo sezono metu lietūs – stiprūs, tačiau trumpi. Todėl puikiomis atostogoms čia galima mėgautis didžiąją metų dalį.
Tailandas
Tailandas / 123rf.com nuotr.

Šį kartą norime jus supažindinti su Tailando kraštovaizdžiu. Prieš jūsų akis – nepaprasto grožio Tailando gamtos kampelių sąrašas.

Eravano krioklys

Shutterstock.com/Eravano krioklys
Shutterstock.com/Eravano krioklys

Pažintį su Tailando gamta siūlome pradėti nuo Eravano krioklio, šniokščiančio vakarinėje šalies dalyje, to paties pavadinimo nacionaliniame parke. Subtropinių miškų ir kalkakmenio uolų apsuptas Eravano krioklys – tikras gamtos stebuklas, galintis pasigirti septyniomis pakopomis, kurių bendras ilgis – net 1,7 km. Vanduo krenta pro bambukais apaugusius šlaitus, tankią atogrąžų augmeniją, taip pagyvindamas kraštovaizdį naujomis spalvomis.

Septintoji krioklio kaskada kone pati įspūdingiausia. Savo forma ji primena mitinį trigalvį hinduistų dramblį – Eravaną. Būtent dėl šios priežasties krioklys, o ir visas nacionalinis parkas, pavadinti Eravano vardu.

Eravano krioklys ir jo apylinkės itin pamėgtos vietinių gyventojų. Jie čia leidžia savo laisvalaikį, drauge su šeimomis iškylauja, mėgaujasi grynu oru ir žavinga gamta. Žinoma, krioklio apžiūrėti atvažiuoja ir Tailando vakarinėje dalyje viešintys turistai. Jų patogumui šalia krioklio įrengtas ir apžvalginis takas.

Khaojai nacionalinis parkas

Shutterstock.com/Khaojai nacionalinis parkas
Shutterstock.com/Khaojai nacionalinis parkas

Esate žygių į kalnus gerbėjas? Jei taip, viešėdami centrinėje Tailando dalyje nepraleiskite galimybės aplankyti Khaojai. Tai – seniausias nacionalinis parkas visoje šalyje, įkurtas dar 1962 metais. Teritorija apima vakarinę Sankamphaengo kalnagūbrio dalį. Kalnų virtinė, slėniai, tropiniai miškai, žaliuojančios pievos, kriokliai – gamtos gerbėjai tikrai turės į ką paganyti akis.

Khaojai nacionalinis parkas – antras pagal dydį šalyje, jis užima net 2168 kvadratinių kilometrų plotą. Nenuostabu, jog tokia didelė teritorija gali pasigirti ne tik kontrastingu kraštovaizdžiu, tačiau ir didele faunos įvairove: drambliai, gibonai, varanai, beždžionės, leopardai, tigrai, dygliatriušiai – gyvosios gamtos pasaulis čia išties labai įdomus. Nacionalinis parkas įsikūręs 3 valandų atstumu nuo Bankoko. Susisiekimas – patogus, dėl šios priežasties jis itin mėgstamas keliautojų.

Phang Nga įlanka

Shutterstock.com/Phan Nga įlanka
Shutterstock.com/Phan Nga įlanka

Puketas – tai vienas iš populiariausių Tailando kurortų. Aukšto lygio paslaugos, komfortas, puiki infrastruktūra, pramogų gausa, o taip ir žavingos balto smėlio pakrantės bei palmių pavėsiai – ideali vieta paplūdimio atostogoms. Phang Nga įlanka – tai bene labiausiai keliautojų pamiltas Puketo kampelis, kurį, jei tik viešėsite šioje Tailando dalyje, rekomenduojame aplankyti ir jums. Skiriamasis įlankos bruožas – turkio spalvos vanduo ir iš jo kyšančios kalkakmenio uolos bei nedidelės salelės. Ne veltui sakoma, jog Phang Nga– tikras Tailando perlas.

Esate Džeimso Bondo gerbėjas? Jei taip, tai tik dar viena priežastis aplankyti Phang Nga įlanką. Viena iš joje esančių salų pavadinta garsiojo slaptojo agento garbei. Klausiate, kodėl? Būtent Phang Nga įlankoje filmuotas devintasis Džeimso Bondo serijos filmas „Žmogus su auksiniu pistoletu“.

Tham Lot urvų sistema

Shutterstock.com/Tham Lot urvai
Shutterstock.com/Tham Lot urvai

Išgirdę Tailando vardą daugelis žmonių pirmiausiai pagalvoja apie šurmuliuojantį Bankoką ir pasakiškus paplūdimius. Nenuostabu, jog šiose Tailando vietose apsilanko ir daugiausiai turistų. Vis dėlto, Tailande gausu ir kiek mažiau turistinių vietų, kurios savo grožiu ir įdomumu nė kiek nenusileidžia keliautojų itin pamėgtiems kampeliams. Viena iš tokių vietų – šiaurės Tailande esanti Tham Lot urvų sistema.

Iki šiol nėra tiksliai aišku, kokio ilgio ši sistema. Spėjama, jog urvai tęsiasi bent jau 2 km. Keliautojams, dėl saugumo, leidžiama apžiūrėti tik nedidelį urvų gabalėlį – vis dėlto, jo visiškai užtenka norint pasigrožėti šiuo įstabiu gamtos kūriniu. Ekskursijas po Tham Lot urvus veda patyrę gidai. Turas prasideda nuo plaukimo požemine upe, o vėliau, pasišviečiant specialiais šviestuvais, galima pasivaikščioti po urvų menes, apžiūrėti stalaktitus ir stalagmitus.

Khao Sok nacionalinis parkas

Shutterstock.com/Khao Sok nacionalinis parkas
Shutterstock.com/Khao Sok nacionalinis parkas

Pabuvoję Tailando šiaurėje, persikelkime į pietinę šios valstybės dalį. Čia slepiasi vienas iš pačių gražiausių šalies nacionalinių parkų – Khao Sok. 739 kvadratinių kilometrų teritorijoje saugomas išties nepaprastas kraštovaizdis: atogrąžų miškai, aštrūs skardžiai, ežeras, tolumoje stūksantis kalnų masyvas. Žinoma, čia gyvena ir daug egzotinių gyvūnų rūšių, tarp kurių ir drambliai, tapyrai, tigrai, beždžionės ir kt.

Keliautojams, svajojantiems parke praleisti kelias dienas, siūlomos įvairios veiklos: pasiplaukiojimas valtelėmis krištoliniame Čeolano ežere, paukščių stebėjimo žygiai, turai po džiungles, ekskursijos plaukiant kanojomis, naktiniai žygiai, dramblių stebėjimas. Na, o po aktyvių pramogų galima tiesiog ramiai padrybsoti prie ežero, užsisakyti tailandietišką masažą ar paragauti tradicinių patiekalų. Khao Sok nacionalinis parkas savo svečiams siūlo apsistoti jaukiuose nameliuose, kurie pastatyti ežero pakrantėje. Tad kiekvieną rytą, vos atsibudus, keliautojus pasitinka gaivus nacionalinio parko oras ir pasakiško grožio ežero bei atogrąžų augmenijos panorama.

Thi Lo Su krioklys

Shutterstock.com/Thi Lo Su krioklys
Shutterstock.com/Thi Lo Su krioklys

Vidurio Tailande, netoli sienos su Mianmaru, Umphango laukinės gamtos rezervato širdyje, slepiasi dar vienas žavingas gamtos kūrinys – Thi Lo Su krioklys. Susisiekimas su juo nėra itin patogus: reikia leistis į maždaug valandos žygį pėsčiomis. Galbūt dėl šios priežasties, Thi Lo Su krioklį aplanko ne tiek ir daug turistų. Vis dėlto, tie, kurie ryžtasi šiam išbandymui, būna pakerėti gamtos magijos.

Geriausias metas grožėtis kriokliu – drėgnasis sezonas: nuo rugpjūčio iki spalio. Šiuo periodu Mae Klong upėje – daugiausiai vandens, todėl ir krioklys krenta nuo uolų žemyn milžiniškais purslais. Krioklio aukštis – maždaug 250 metrų, plotis – 400 metrų. Apačioje susidaro jaukūs baseinėliai, kuriuose galima maudytis.

Thi Lo Su krioklio apylinkėse įrengta visus patogumus turinti stovyklavietė. Joje apsistojus galima ne tik pasigrožėti didinguoju kriokliu, tačiau ir pasivaikščioti po jo apylinkes: atogrąžų miškų apsuptyje slepiasi dar keli, kiek mažesni, tačiau ne ką mažiau žavūs, kriokliai.

Angthongo nacionalinis parkas

Shutterstock.com/Angthongo nacionalinis parkas
Shutterstock.com/Angthongo nacionalinis parkas

Kaip jau supratote, Tailando gamta – labai įvairialypė: nuo urvų labirintų iki atogrąžų miškų, nuo puraus smėlio pakrančių iki kalnų masyvų. Tačiau tai dar tikrai ne viskas: įdomybės slypi ir po vandeniu. Angthongo nacionalinis parkas – tai Siamo įlankoje esanti teritorija, kurioje saugoma povandeninė flora ir fauna, o taip pat ir 42 nedidelės kalkakmenio salos.

Nenuostabu, jog Angthongo nacionalinis parkas – itin pamėgtas nardymo aistruolių. Koraliniai rifai, galybė įvairiaspalvių žuvelių – pamatyti čia tikrai yra ką. Visgi, planuojantiems viešnagę šiame parke, rekomenduojame ne tik panardyti, tačiau ir išsinuomoti baidarę. Plaukiodami po įlanką išvysite tikrai žadą atimančių vaizdų. Tuo labiau, galėsite išsilaipinti labiausiai patinkančiose salelėse: kai kurios iš jų žavi aštriais skardžiais ir uolienomis, kitos – balto smėlio paplūdimiais.

Kelionių akademija – ieškantiems kelionių į Tailandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius