-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos pasididžiavimas – nuostabaus grožio sodai

Japonija traukia keliautojus iš viso pasaulio ir stebina savo milžiniškais megapoliais, nepaprasta gamta bei išskirtine kultūra. Šį kartą pristatome jums penkis šalies parkus, kuriuose nuolatos knibžda fotografai ir turistai, negalintys atsigrožėti gamtos ir žmogaus kūriniais.
Arashiyama parkas
Arashiyama parkas / Shutterstock.com

1. Pavasarį stebina sakuros, o rudenį spalvoti klevai

Ant Yoshinoyama kalno, Japonijos kultūros lopšiu vadinamoje senojoje sostinėje, yra įsikūręs turbūt žymiausias nepaprasto grožio gamtos kampelis – Arashixama sodas. Čia šlaito papėdėse auga net 1500 Yamazakura ir Someiyoshino rūšies Sakurų medžių, kurie savo žydėjimo metu vietovę nudažo įvairiausiomis spalvomis ir sukuria užburiantį vaizdą. Tiesa, svečiuojantis parke, vertėtų aplankyti ir vieną iš dviejų pagrindinių Zen budizmo mokyklos šventyklų – Tenryuji. Taip išvysite ir nepakartojamą Sakurų arba spalvotų klevų panoramą, bei žvilgtelėsite į istorinį pastatą.

Shutterstock.com/Hirosaki parkas
Shutterstock.com/Hirosaki parkas

2. Seniausių ir didžiausių sakurų sostinė

Hirosaki parkas, esantis šalies šiaurėje, tokio pat pavadinimo mieste, gali didžiuotis išties įspūdingu Sakurų skaičiumi – čia auga net 2600 medžių, tarp kurių aptinkama 50 skirtingų jų rūšių, tad patikėkite, į ką paganyti akis tikrai bus. Sode taip pat galima rasti seniausią Someiyoshin rūšies Sakurą, skaičiuojančią jau daugiau nei 120 metų, kuri neabejotinai yra pati populiariausia visoje Japonijoje.

Netoli Hirosaki pilies bokšto, nuo kurio tolyje matyti Lwakiyama kalva, įsikūrusioje vietovėje turėsite galimybę išvysti ir storiausią Sakuros medį – jo kamienas siekia 5,37 m.

Shutterstock.com/Asikagos parkas
Shutterstock.com/Ašikagos parkas

3. Visterijų vijokliai, primenantys rojų

Ašikagos gėlių parke yra nemažai įvairių augalų, tačiau sodo karalienės – Visterijos, kurios dar vadinamos Purpuriniais kriokliais arba kaip sako vietiniai – Fuji.

Tai vijoklinis augalas, tad nenuostabu, kad mažytės jo šakelės išsiraizgo iki 5 aukštų namo dydžio, o žemyn svyrančios kekės su žiedais sukuria nežemišką, o veikiau pasakas primenantį vaizdą. Pats tinkamiausias metas pasivaikščioti magiškame sode yra balandžio mėnesio pabaiga ir gegužės pradžia, nes būtent šiuo metu Visterijos atskleidžia daugiausia savo grožio. Ypatingos gėlės stebina ne tik savo formomis, bet žiedų spalvomis, kurios būna tiek purpurinės, švelniai rausvos, tiek akinančiai baltos.

Shutterstock.com/Yoshinoyama parkas
Shutterstock.com/Yoshinoyama parkas

4. Ilgiausiai žydinčios sakuros

Dar vienas be galo populiarus Japonijos Sakurų parkas – Yoshinoyama, besidriekiantis ant Yoshino kalvos. Dėl unikalios vietos ir skirtingo augalų išsidėstymo: vieni auga viršūnėje, kiti kalno šlaituose, žydėjimo laikas prailgėja.

Esame įpratę, kad tekančios saulės šalies mylimiausio medžio žiedai išsilaiko vos dvi savaites, tačiau Yoshinoyama parke jais galima žavėtis net visą mėnesį. Čia taip pat vyksta išskirtinė ir daugybę turistų pritraukianti grožėjimosi Sukurų žiedais šventė – Hanami, kurios metu gamtos mylėtojai leidžia laiką tarp 200 nepaprastomis spalvomis nusidažiusių medžių.

Shutterstock.com/Chidorigafuchi parkas
Shutterstock.com/Chidorigafuchi parkas

5. Romantiškiausias Japonijos sodas

Chidorigafuchi parkas esantis visai šalia imperatoriaus rūmų Tokijo širdyje yra turbūt vienas iš romantiškiausių Sakurų sodų visoje Japonijoje. Teritorija traukia minias žmonių ne tik dėl itin žaviai atrodančios alėjos šalimais didingo pastato, bet ir todėl, kad vakare čia sukuriama išties magiška atmosfera. Jau sutemus, parke įsižiebia specialus apšvietimas, kuris vietovę paverčia dar ypatingesne. O nuostabiausia, kad nebūtina vaikštinėti, jūs galite lyg Venecijoje plaukioti valtele šalia rūmų esančiame kanale ir mėgautis vakaru.

Egzotinių kelionių į Japoniją specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius