-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką slepia šurmuliuojantys Australijos didmiesčiai?

Paslaptingiausia mums dažniausiai atrodo gamta, tačiau Australijos gigantiškuose miestuose tiek stebinančių dalykų, kad juos būtina išvysti, patirti ir paragauti. Nuo pompastiškos architektūros iki nepaprastai gražių ir ramių parkų ar pasakiškų paplūdimių, kurie tik ir kviečia išsitiesti ir mėgautis saule. Pristatome jums penkis šalies miestus, kuriuos tikrai verta aplankyti.
Adelaidė
Adelaidė / Shutterstock.com

1. Pirmieji europiečių namai

Australijos pietryčiuose įsikūręs Sidnėjus yra ne tik Pietų Velso sostinė, bet pats turistų mylimiausias ir lankomiausias miestas.

Vietovė 1788 m. buvo įkurta, kaip pirmoji europiečių gyvenvietė naujajame žemyne. Sakoma, kad būtent čia paplūdimiai ir žaidimo aikštelės – vienos gražiausių visame pasaulyje.

Tačiau svečiuojantis tiesiog būtina išvysti teritorijos pažibą – Sidnėjaus operos rūmus, kurie buvo baigti statyti 1960 m. Net ir nesidomintiems architektūra, pastatas tikrai paliks įspūdį – lengvo dizaino ir nepaprastos akustikos sintezė abejingų nepalieka. Tiesa, žvelgiant iš lauko pusės, statinys primena laivą arba gėlės žiedą.

Shutterstock.com/Sidnėjus
Shutterstock.com/Sidnėjus

2. Didžiausias pasaulio koralų rifas

Kernso miestas vilioja keliautojus savo pasididžiavimu – šiaurinės Australijos krantuose besidriekiančiu didžiausiu koralų rifu visame pasaulyje. Jo ilgis siekia daugiau nei 2 tūkst. km, o pamatyti nepaprastą gamtos kūrinį galima net iš kosmoso. Taigi pagrindinė tropinio rojaus pramoga, žinoma, yra nardymas, čia galima išvysti be galo gražų povandeninį pasaulį su tūkstančiais dar niekada neregėtų žuvų ir nuostabių koralų rifų. Vos už 100 km nuo miesto plyti paslaptingi atogrąžų miškai, taip pat galima aplankyti šalies istoriją menantį aborigenų kultūros parką ir pasinerti į Australijos gyvenimą.

Shutterstock.com/Kernsas
Shutterstock.com/Kernsas

3. Per vieną dieną – visi metų laikai

Viktorijos valstija turi išties įspūdingą sostinę – Melburno miestą. Šis ne tik pelnytai tituluojamas vienu gyviausiu viso pasauliu miestu, bet ir laikomas tikrąja šalies širdimi. Nuolatos šurmuliuojančiame megapolyje susijungia moderni ir pati nuostabiausia senųjų Viktorijos laikų architektūra, tad vaikštinėjant Melburno gatvėmis galėsite gėrėtis ir vietinių gyventojų kasdieniais įpročiais, ir autentiškais pastatais. Žmonės sako, kad čia toks permainingas oras, jog vos per vieną dieną galima patirti visus metų laikus, nors tai skamba kiek mistiškai, planuojant kelionę vertėtų pagalvoti apie tinkamus drabužius, kad jaustumėtės patogiai.

Shutterstock.com/Melburnas
Shutterstock.com/Melburnas

4. Specialiai sukurta šalies sostinė

Valstybės sostinės Kanberos atsiradimo istorija tikrai intriguoja, kai XX a. pradžioje du milžiniški megapoliai – Sidnėjus ir Melburnas nepasidalino sostinės titulo, buvo prieitas kompromisas ir įkurtas naujas miestas. Išvertus pavadinimą iš vietinių aborigenų kalbos, šis reiškia „Susitikimų vieta“, tad nieko keisto, kad teritorijoje įsikūrusios visos svarbiausios šalies institucijos. O be jų, čia galima aplankyti ypatingai atrodančius Parlamento rūmus, net 100 tūkst. meno dirbinių kolekciją turinčią Nacionalinę Australijos galeriją ar archyvus, kuriuose prikaupta šimtai senų filmų ir knygų.

Shutterstock.com/Kanberas
Shutterstock.com/Kanbera

5. Parkų ir ramybės oazė

1836 m. įkurtas Australijos miestas – Adelaidė, išsidėstęs Torenso upės žiotyse, tarp Lofty kalnagūbrio ir Šv. Vincento įlankos buvo pavadintas Anglijos karaliaus Vilhelmo IV žmonos garbei. Tada jis buvo reikalingas, kaip provincija laisvai apsistojusiems anglams, o šiandien tai Pietų Australijos valstijos sostinė. Prestižiškiausiais vynuogynais visoje valstybėje garsėjanti vietovė išties yra gana rami – čia gyvena vos 1 mln. žmonių, taigi Adelaidė puikiai tinka tiems, kas nori pasimėgauti Australijos miestų grožiu, bet ne itin mėgsta perpildytas teritorijas. Apylinkės gerai žinomos, dėl be galo gražių parkų, aikščių, o kasmet čia vyksta visa galybė vyno, meno ir sporto renginių.

Egzotinių kelionių į Australiją specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius