-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keista Pietų Italijos miestelio architektūra: vaizdas lyg iš pasakos ar fantastinio filmo

Žvelgiant į šiuos namelius, gali atrodyti, kad ką tik patekote į pasakų ar hobitų pasaulį. Iš tiesų tai ne kas kita, o Pietų Italijoje esantis nedidelis Alberobelo miestelis.
Alberobelo miestelis, Italija
Alberobelo miestelis, Italija / 123RF.com nuotr.

Kad ir kokie trapūs atrodytų, dauguma Alberobele esančių būstų buvo pastatyti daugiau nei prieš 500 metų ir juose vis dar gyvena vietiniai gyventojai, rašoma „Unusual Places“.

Įdomu tai, kad ant kai kurių jų stogų yra nupiešti tam tikri simboliai – nuo širdelių iki apskritimų ir senovinių piešinių. Be to, mažyčiai nameliai, kurie dar vadinami trulli, yra prilipę vienas prie kito, o jų vidus apvalus.

123RF.com nuotr. / Alberobelo miestelis, Italija
123RF.com nuotr. / Alberobelo miestelis, Italija

Dar keisčiau tai, kad nė vienas trulli neturi pamatų ir jiems nereikia jokio skiedinio. Tai įdomus dalykas, turint omenyje, kad tuo metu, kai buvo pastatyti pirmieji namai, toje vietovėje jau buvo atrasti daug efektyvesni architektūros būdai.

Viena iš priežasčių, kaip byloja legenda, yra ta, kad jei namus statę gyventojai būtų išvaryti, jų trulli būtų galima lengviau sunaikinti. Tačiau nėra įrodymų, patvirtinančių, ar tai tiesa, ar melas.

Tik 1600 m. vietovė, kuri tuo metu dar neturėjo pavadinimo, tapo kaimu. Nors ten jau buvo pastatyta apie 50 trulli. Atsiradus malūnui, užeigai ir kepyklai, čia įsikūrė daug kitų šeimų. Tuomet jie nusprendė miestelį pavadinti Alberobelu. Toks pavadinimas išliko iki šių dienų.

123RF.com nuotr. / Alberobelo miestelis, Italija
123RF.com nuotr. / Alberobelo miestelis, Italija

Alberobelą galima aplankyti bet kada, ypač dėl draugiškų vietinių gyventojų, pasirengusių priimti turistus į savo keistuosius namelius.

Dėl unikalios architektūros, kultūros ir istorijos, taip pat nuo greta esančios kalvos atsiveriančių peizažų Alberobelas tampa pasakiška vieta, kuri lengvai sužavi kiekvieną kelionių entuziastą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius