-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaprasto grožio gamtos kampeliai Indonezijoje: nuo egzotiškų paplūdimių iki tankių atogrąžų miškų

Koralinių rifų apsuptos salos, didingi kalnai, ugnikalniai, atogrąžų miškai, kuriuose knibžda daugybė egzotinių gyvūnų, užburiantys paplūdimiai, religinė ir kultūrinė įvairovė. Tokia yra Indonezija. Ši Pietryčių Azijos valstybė – sparčiai modernėjanti. Šiuolaikinės naujovės čia puikiai dera su ilgaamžėmis tradicijomis. Visada svajojote pakeliauti po egzotiškąsias Indonezijos salas?
Nusa Penida
Nusa Penida / 123rf.com

„Kelionių akademijos“ kelionių specialistai jums siūlo paskaityti apie dešimt įstabaus grožio Indonezijos gamtos kampelių, kuriuos, viešint šioje šalyje, tikrai verta pamatyti savo akimis.

1. Komodo nacionalinis parkas

Manote, kad drakonas – tai mistinė būtybė, kuri realiame gyvenime neegzistuoja? Iš dalies jūs teisūs – su ugnimi besispjaudančiu slibinu susidursite tik skaitydami knygas ar žiūrėdami filmus. Visgi, jei viešėsite Komodo nacionaliniame parke, jūs neabejotinai išvysite milžiniškus varanus, kurie dažnai tituluojami kaip vieninteliai pasaulio drakonai! Jų, šiame parke, gyvena kiek daugiau nei 3000. Paprastai šie ropliai sveria apie 70 kg, o jų ilgis – maždaug 3 m. Tikri gigantai, tiesa?

Nacionalinio parko pasididžiavimas – Komodo varanai, tačiau šis gamtos kampelis gali pasiūlyti kur kas daugiau įdomybių. Kelios salos, atogrąžų miškai, koraliniai rifai, akvatorijos – nepaprasto grožio vietovė, kurią tikrai rekomenduojame aplankyti!

Shutterstock.com nuotr./Komodo nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Komodo nacionalinis parkas

2. Bromo ugnikalnis

Vienoje iš didžiausių Indonezijos salų, Javoje, stūksantis Bromo ugnikalnis – tikra Indonezijos įžymybė! Jo viršūnė dažniausiai mistiškai pasislėpusi rūke, tačiau jei pasiseka, migla išsisklaido ir keliautojai pamato atviruko vertą panoramą.

Bromo ugnikalnio aukštis – 2,3 km. Jis – vis dar aktyvus, beveik be perstojo skleidžiantis sulfitinius dūmus. Visgi, tai tikrai neatbaido turistų, mat vaizdai – kerintys. Rekomenduojame į Bromą užkopti ankstyvą rytą. Saulei tekant panorama atrodo tik dar įspūdingesnė!

Shutterstock.com nuotr./Bromo ugnikalnis
Shutterstock.com nuotr./Bromo ugnikalnis

3. Nusa Penida sala

Balio sala – labai pamėgta turistų iš viso pasaulio. Ir visai ne be reikalo, mat čia gausu įspūdingų šventyklų, egzotiškų paplūdimių, džiunglių, šurmuliuojančių miestelių, o taip pat – puikių viešbučių, restoranų. Apie Balio saloje esančius nepaprasto grožio gamtos kampelius šiame straipsnyje dar papasakosime, o dabar norime jus supažindinti su Nusa Penida sala. Ši sala – visai netoli Balio. Tad jei planuojate atostogauti Balio saloje, turėkite omenyje, jog nuplaukti į Nusa Penida tikrai verta. Klausiate, kodėl? Pirmiausia dėl to, jog ši sala gali pasigirti vienu iš egzotiškiausių paplūdimių visoje Indonezijoje – Atuh . Šis paplūdimys, esantis rytinėje Nusa Penida pakrantėje, žavi baltu smėliu, krištolo skaidrumo vandeniu ir stačiomis jį supančiomis uolomis. Tai viena iš labiausiai fotografų pamėgtų Indonezijos vietų!

Jei viešėsite žavingoje Nusa Penida saloje, rekomenduojame ne tik pasigrožėti pakrantėmis, tačiau ir pakeliauti po pačią salą. Jus nustebins kalvotas reljefas, džiunglės, skardžiai, kriokliai. Nepaprastas gamtos kampelis!

Shutterstock.com nuotr./Nusa Penida sala
Shutterstock.com nuotr./Nusa Penida sala

4. Tobos ežeras

Sumatra – šeštoji pagal dydį sala visame pasaulyje! Šiame, Indonezijai priklausančiame žemės kampelyje, įdomybių tikrai nestinga. Vis dėlto, vienas iš įspūdingiausių Sumatroje esančių gamtos kūrinių – Tobos ežeras. Tai – didžiausias visame pasaulyje vulkaninės kilmės ežeras, kurio ilgis – 100 km, o plotis apie 34 km. Ežeras virš jūros lygio iškilęs net į 911 m aukštį!

Įdomu tai, jog ežeras susiformavo senovinio Tobos ugnikalnio kalderoje (šis ugnikalnis išsiveržė maždaug prieš 75 tūkst. metų). Manoma, jog šio ugnikalnio išsiveržimas buvo toks galingas, jog prisidėjo prie klimato kaitos. Beje, įdomu tai, jog Tobos ežero viduryje yra sala. Turistams į ją siūloma nuplaukti laiveliais. Tikrai verta dėmesio ekskursija!

Shutterstock.com nuotr./Tobos ežeras
Shutterstock.com nuotr./Tobos ežeras

5. Radža Ampato salos

Radža Ampato salos – tai net 1500 įvairaus dydžio salų grupė, kuri dažnai įvardijama kaip rojus žemėje. Klausiate, kuo šios salos tokios ypatingos? Jas dengia tankūs tropiniai miškai, o salų pakrantėse gausu laukinių balto smėlio paplūdimių. O kur dar idiliškos lagūnos, paslaptingi urvai, skardžiai, kalvos. Beje, čia poilsiauti be galo mėgsta nardytojai, mat Radža Ampato salyną juosia koralinis rifas, po vandeniu gyvena galybė skirtingų rūšių žuvų. Sakoma, jog ši vietovė gali pasigirti viena iš turtingiausių povandeninių biologinių įvairovių visame pasaulyje.

Shutterstock.com nuotr./Radža Ampato salos
Shutterstock.com nuotr./Radža Ampato salos

6. Baturo ugnikalnis

Pasakodami apie Nusa Penida salą užsiminėme ir apie Balį. Šioje saloje nepaprasto grožio gamtos kampelių tikrai be galo daug. Vis dėlto, iš daug nuostabių juk galima išskirti pačius įspūdingiausius, tiesa? Būtent toks yra Baturo ugnikalnis, stūksantis Balio šiaurės rytinėje dalyje. Ugnikalnio viršūnė dažniausiai paskendusi rūke, o papėdės stebina sodria augmenija: bambukų plantacijomis, atogrąžų miškais, vaismedžiais.

Baturo aukštis siekia 1,7 km. Vietiniai Balio salos gyventojai tiki, jog ant jo viršūnės kartais nusileidžia dievai ir stebi žmones. Beje, Baturo kalderoje tyvuliuoja ir to paties pavadinimo ežeras. Patikėkite mumis, vaizdai nepakartojami!

Shutterstock.com nuotr./Baturo ugnikalnis
Shutterstock.com nuotr./Baturo ugnikalnis

7. Kelimutu nacionalinis parkas

Jei nuspręstumėte pakeliauti po Indonezijai priklausančią Floreso salą, būtinai aplankykite Kelimutu nacionalinį parką! Šis parkas pavadintas taip pat, kaip ir jame stūksantis didingas ugnikalnis. Tačiau didžiausia nacionalinio parko įžymybė ne pats ugnikalnis, tačiau jo kalderose telkšantys ežerai. Šie ežerai – skirtingų spalvų: žalias, turkio spalvos ir kone juodas. Įdomu tai, jog ežerų spalvos keičiasi. Maždaug 1960 m. jie buvo mėlynos, raudonai rausvos ir švelniai rusvos spalvos. Vėliau – mėlynos, kaštoninės ir juodos. Vis dar nėra aišku, kodėl ežerų vandens spalvos keičiasi. Manoma, jog šiuos pokyčius lemia ugnikalnio išskiriamos dujos, tačiau tai tik viena iš teorijų.

Shutterstock.com nuotr./Kelimutu nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Kelimutu nacionalinis parkas

8. Harau slėnis

Apie Sumatros salą jau buvome užsiminę, kai pasakojome apie didingąjį Tobos ežerą. Dabar norime jus supažindinti su dar vienu šioje saloje esančiu nepaprastu gamtos kampeliu – Harau slėniu. Vaizdingi kanjonai, įdomių formų uolienos, kriokliai – dažnai šis slėnis vadinamas Indonezijos Josemičio parku. O jūs tikriausiai esate girdėję apie JAV esantį Josemičio nacionalinį parką, kurio įspūdinga gamta kasmet pritraukia daugiau nei 3 mln lankytojų! Harau slėnis kiek mažiau populiarus, bet dėl to grožis nė kiek ne menkesnis.

Shutterstock.com nuotr./Harau slėnis
Shutterstock.com nuotr./Harau slėnis

9. Tandžungputingo nacionalinis parkas

Ar žinojote, jog Borneo sala – vienintelė sala pasaulyje, kurią dalinasi net trys valstybės. Nedidelė jos dalis priklauso Brunėjui, kiek didesnė Malaizijai, na, o pati didžiausia – Indonezijai. Nors pasakojimuose apie Borneo salą dažniausiai minimas Gunung Mulu nacionalinis parkas, esantis Malaizijos teritorijoje, visgi, Tandžungputingo nacionalinis parkas jam tikrai nenusileidžia.

Parke saugomos natūralios orangutanų ir didnosių beždžionių gyvenamosios teritorijos. Tikriausiai esate girdėję apie lietuvių kilmės pasaulinio garso antropologę Birutę Galdikas. Būtent Tandžungputingo nacionaliniame parke ši mokslininkė stebi orangutanus. Teritorijoje auga vešlūs atogrąžų miškai, čia gyvena ir tokie gyvūnai kaip malajiniai lokiai, barzdotosios kiaulės, gibonai ir kt.

Shutterstock.com nuotr./Tandžungputingo nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Tandžungputingo nacionalinis parkas

10. Jatiluwih ryžių terasos

Paskutinis mūsų sąraše, Balio salos pasididžiavimas – Jatiluwih ryžių terasos. Taip, tai nėra šimtaprocentinis gamtos kūrinys. Tačiau šios ryžių terasos – puikus gamtos ir žmogaus bendro darbo rezultatas, todėl negalėjome jų neįtraukti į šį sąrašą.

Centrinėje Balio dalyje esančios ryžių terasos – sodriai žalios spalvos. Jos, išdėstytos laiptais aukštyn, atrodo tarytum kelias į dangų. Tikrai nepaprasto grožio vieta, kurią, viešint Balio saloje, aplankyti tiesiog būtina!

Shutterstock.com nuotr./Jatiluwih ryžių terasos
Shutterstock.com nuotr./Jatiluwih ryžių terasos

Kelionių akademija – ieškantiems kelionių į Indoneziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius