-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaprasto grožio gamtos kampeliai, kuriuose buvo filmuojami žymūs filmai

Esate kelionių entuziastas, o taip pat – dievinate filmus? Šiuos du pomėgius gana nesunku suderinti. Klausiate, kaip? Ogi nukeliaukite į nepaprasto grožio pasaulio kampelius, kuriuose buvo filmuojami jūsų pamėgti filmai! „Kelionių akademijos“ kelionių ekspertai jums sudarė dešimties išskirtinių vietų sąrašą, kurias turistai itin pamėgo po to, kai jas išvydo kino ar televizijos ekranuose. Galbūt šis sąrašas taps įkvėpimu naujai kelionei ar bent jau filmų vakarui.
Avataro kalnas
Avataro kalnas / 123rf.com nuotr.

Phi Phi salos, Tailandas

Esate Leonardo DiCaprio gerbėjas? Jei taip, net neabejojame, jog esate matę filmą „Paplūdimys“ („The Beach“, 2000). Garsus aktorius šiame filme vaidina keliautoją Ričardą, kuris ieško nuotykių, todėl išvyksta į egzotiškąjį Tailandą.

Didžioji šio filmo dalis filmuota Phi Phi salyne, kurį sudaro dvi, tokio pat pavadinimo, salos. Abi šios salos gali pasigirti nepaprasto grožio paplūdimiais: baltas smėlis, smaragdinės įlankos, šiltas vanduo, didingi skardžiai. Tikras atostogų rojus, tiesa? Filmas „Paplūdimys“ šias salas padarė be galo populiariomis, todėl šiandien į jas turistai tiesiog plūste plūsta. Žinoma, vietiniai verslininkai irgi nesnaudžia, todėl šiuose kurortuose keliautojai atranda ne tik idilišką gamtą, tačiau ir puikius viešbučius, restoranus, SPA centrus, barus, klubus, kitas pramogas. Rekomenduojame nuvykti ir jums!

Shutterstock.com nuotr./Phi Phi salos
Shutterstock.com nuotr./Phi Phi salos

Avataro kalnas, Kinija

„Avataras“ (liet. „Įsikūnijimas“) – tai mokslinės fantastikos filmas, kuris sudrebino visą kino industriją. Didžioji siužeto dalis vyksta fiktyvioje Pandoros planetoje. Visgi, pats filmo režisierius Džeimsas Kameronas (angl. James Cameron) pripažino, jog tokią planetą sukurti jį įkvėpė realus žemės kampelis – Zhangjiajie nacionalinis parkas, esantis Kinijoje. Tai, jog šis nacionalinis parkas įkvėpė režisierių, mūsų visiškai nestebina: nepaprasto grožio kalnai, kanjonai, slėniai, kriokliai – kiekvienas, kuris čia pabuvojo, jaučiasi pakylėtas.

Įdomu tai, jog sužinojusi, jog nacionalinio parko kraštovaizdis įkvėpė Džeimsą Kameroną, parko vadovybė pakeitė vieno iš kalnų – Pietinės Dangaus kolonos – pavadinimą. Nuo 2010 – ųjų metų šio kalno oficialus pavadinimas – Avataro Aleliuja kalnas. Jis itin pamėgtas turistų.

Shutterstock.com nuotr./Avataro kalnas
Shutterstock.com nuotr./Avataro kalnas

Skopelos sala, Graikija

Ar esate matę miuziklą „Mamma Mia“, kuriame skamba grupės ABBA dainos? Visas filmo siužetas vyksta nedidukėje Graikijos saloje – Skopeloje, kuri tikrai pakeri savo grožiu. Jūros vanduo – sodraus mėlio, paplūdimiai – vieni gražesni už kitus. Daugybė nedidukių bažnytėlių, vienuolynų, jaukių kaimelių. O kur dar vietinės tavernos, kuriose galima paragauti tradicinių graikiškų patiekalų. Tai sala – kurios neįsimylėti tiesiog neįmanoma. Rekomenduojame tiems, kurie svajoja apie ramų poilsį pasakiškos gamtos apsuptyje.

Shutterstock.com nuotr./Skopelos  sala
Shutterstock.com nuotr./Skopelos sala

Kauai sala, Havajai

Tikriausiai net nereikia klausti, ar esate matę Stiveno Spilbergo (angl. Steven Spielberg) filmą „Juros periodo parkas“ („Jurassic Park“, 1993) – juk tai tikrų tikriausias mokslinės fantastikos šedevras. Trumpai priminsime siužetą: verslininkas Džonas Hamondas atokioje saloje nusprendžia atidaryti didžiulį zoologijos sodą/pramogų parką, kuriame apgyvendina ne ką kitą, kaip klonuotus dinozaurus. Šie galiausiai ištrūksta, todėl saloje tampa nesaugu.

Didžioji filmo dalis filmuota Havajų salynui priklausančioje vulkaninės kilmės saloje – Kauai. Dinozaurų čia tikrai nėra, tačiau gamta iš tiesų kerinti – ugnikalniai, džiunglės, kriokliai, slėniai, skardžiai, kanjonai... Ne veltui šią salą pamėgę keliautojai iš viso pasaulio.

Shutterstock.com nuotr./Kauai sala
Shutterstock.com nuotr./Kauai sala

Naujosios Zelandijos gamta

Kartais filmai daro labai didelę įtaką žmonių gyvenimo pasirinkimams. Pavyzdžiui, dėl „Žiedų valdovo“ („The Lord of the Rings“) trilogijos, Naujoji Zelandija kasmet sulaukia kone perpus daugiau turistų nei anksčiau. Visgi, tai mūsų visai nestebina: filmuose rodoma Naujosios Zelandijos gamta iš tiesų pribloškianti. O ar galite patikėti, jog kino ekranai viso šio grožio net neperteikia – niekas neatstoja to jausmo, kuris užplūsta regint Naujosios Zelandijos kraštovaizdį savomis akimis. Snieguotos kalnų viršūnės, ugnikalniai, kanjonai, fjordai, geizeriai, požeminės upės – visa tai iš tiesų priverčia aikčioti.

Shutterstock.com nuotr./Ruapegu ugnikalnis
Shutterstock.com nuotr./Ruapegu ugnikalnis

Monurikio sala, Fidžis

„Prarastasis“ („Cast Away“, 2000) – tai režisieriaus Roberto Zemeckio, kuris pasakoja apie sistemų analitiką Čaką Nolandą (aktorius Tomas Henksas), kuris po lėktuvo katastrofos atsiduria negyvenamoje saloje, esančioje Ramiajame vandenyne.

„Prarastojo“ filmavimai vyko Fidžio Salų Respublikai priklausančioje Monuriki saloje. Įdomu tai, jog ši sala – iš tikrųjų negyvenama. Ji – vulkaninės kilmės, vos 1,5 km ilgio ir 0,6 km pločio. Salos paviršius kalnuotas, o pakrantėje – keli smėlio paplūdimiai, taip pat yra urvų. Pasirodžius filmui, iki tol nelabai žinoma Monurikio sala – išgarsėjo. Šiandien ji – populiarus turistinis objektas.

Shutterstock.com nuotr./Monurikio sala
Shutterstock.com nuotr./Monurikio sala

Islandijos gamta

Tikriausiai nė nereikia sakyti, jog Islandijos gamta – nepaprasto grožio. Ji įkvėpė ne vieną režisierių, todėl filmų, kuriuose galima išvysti Islandijos kraštovaizdį, apstu. Iki šiol jums pasakojome apie gamtos kampelius, kurie, nufilmavus filmą, išpopuliarėjo. Šiuo atveju – kiek kitaip. Islandijai populiarumo jau tarsi ir netrūksta – visi žino apie jos grožį. Režisieriai tik stengiasi jį adaptuoti savo filmų tematikai.

Užsiminėme, jog filmų, kurie filmuoti Islandijoje (arba bent jau tam tikros jų dalys filmuotos šioje šalyje), pakankamai daug. Tačiau taip ir nepaminėjome jų. Todėl išvardinsime bent kelis: „Tarp žvaigždžių“ („Interstellar“. 2014), „Žvaigždžių dulkės“ („Stardust“, 2007), „Betmenas: pradžia“ („Batman Begins“, 2005), „Slaptas Volterio Mičio gyvenimas“ („The Secret Life of Walter Mitty“, 2013), „Kapų plėšikė Lara Kroft“ („Lara Croft: Tomb Raider“, 2001), „Užmirštieji“ („Oblivion“, 2013), kai kurios „Sostų karų“ („Game of Thrones“) serijos ir kt. Šį sąrašą galėtume tęsti ir tęsti... Islandijos gamta – iš tiesų kerinti. Todėl rekomenduojame ja pasigrožėti ne tik žiūrint filmus, tačiau ir realybėje.

Shutterstock.com nuotr./Kirkjufell kalnas
Shutterstock.com nuotr./Kirkjufell kalnas

Phingkano sala, Tailandas

Tailandui priklausanti Phingkano sala dar vadinama Džeimso Bondo sala. Toks pavadinimas salai suteiktas tikrai ne be reikalo – čia buvo filmuojamas devintasis Džeimso Bondo serijos filmas „Žmogus su auksiniu pistoletu“ („The Man with the Golden Gun“, 1974).

Ši sala – Phang Nga įlankoje, kurią drąsiai galime įvardinti kaip vieną iš gražiausių lankytinų vietų Tailande. Skiriamasis šios įlankos bruožas – karstinės kalkakmenio uolos, kurios vertikaliai išsikišusios iš turkio spalvos vandens. Būtent tokia, išsikišusi iš vandens, yra ir Džeimso Bondo sala. Ši vietovė – nepaprasto grožio, todėl itin pamėgta turistų. Jei viešėsite Tailande, rekomenduojame čia apsilankyti ir jums.

Shutterstock.com nuotr./Phingkano sala
Shutterstock.com nuotr./Phingkano sala

Aliaska, JAV

„Atgal į gamtą“ („Into the Wild“, 2007) – Šono Peno (angl. Sean Penn) režisuota drama. Filmas pasakoja apie vaikiną Kristoferį (aktorius Emile Hirschas), kuris baigęs universitetą nusprendžia, jog nenori siekti karjeros. Jam nepatrauklus šiuolaikiniame pasaulyje vyraujantis materialumo kultas, todėl vaikinas nusprendžia sunaikinti savo kreditines korteles, santaupas perveda labdaros organizacijoms, o pats, niekam nepranešęs, išvyksta gyventi į laukinę gamtą Aliaskoje. Filme nestinga nepaprasto grožio kadrų, kuriuose rodoma laukinė Aliaskos gamta. Neįtikėtinas grožis.

Shutterstock.com nuotr./Aliaska
Shutterstock.com nuotr./Aliaska

Oahu sala, Havajai

Iki šiol mes jums pristatėme nepaprasto grožio gamtos kampelius, kuriuose buvo filmuojami žymūs filmai. Tačiau į šį sąrašą negalėjome neįtraukti ir dar vienos vietos, kurioje buvo filmuotas ne filmas, o serialas. Tai – Havajų salynui priklausanti Oahu sala. Čia buvo filmuojamas garsusis serialas „Dingę“ („Lost“).

Sudužus lėktuvui, grupelė žmonių atsiduria negyvenamoje saloje. Juos gąsdina ne tik tai, jog niekas jų neras, tačiau ir saloje vykstantys mistiški, sunkiai protu paaiškinami dalykai. Iš tiesų, Oahu sala – tankiausiai apgyvendinta Havajų sala. O jos gamta – pribloškiančio grožio: ugnikalniai, kraterio vietoje susiformavusi jūros įlanka, auksinio smėlio paplūdimiai. Priešingai nei seriale, mistikos Oahu saloje yra nedaug. Užtat kraštovaizdis – tikrai vertas dėmesio.

Shutterstock.com nuotr./Oahu sala
Shutterstock.com nuotr./Oahu sala

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius