-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pašėlusios atostogos: geriausi paplūdimio vakarėliai pasaulyje

Ilgos maudynės, saulės vonios, šviežiai spaustos sultys ir įdomi knyga – skamba, kaip išties puikios atostogos, tiesa? Vis dėlto, saulei nusileidus, kyla klausimas: „O kas dabar?“ Dalis turistų vakarus leidžia romantiškai vaikštinėdami paplūdimiu. Kiti – pasipuošia ir keliauja į restoranus, kuriuose degustuoja įvairiausius patiekalus. Visgi reikia pripažinti, jog tikrai ne visi savo vakarus mėgsta leisti ramiai: daliai poilsiautojų norisi pramogų, vakarėlių ir šurmulio.
Vakarėlis
Vakarėlis / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Būtent šiems keliautojams ir skiriame straipsnį, kuriame pristatome atostogų kryptis, garsėjančias labiausiai pašėlusiais paplūdimio vakarėliais visame pasaulyje.

Cala Jondal paplūdimys, Ibiza, Ispanija

Shutterstock.com nuotr./Cala Jondal paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Cala Jondal paplūdimys

Vakarėlių sostinė – taip dažnai apibūdama Ispanijai priklausanti Ibizos sala. Toks epitetas šiai atostogų krypčiai suteikiamas tikrai ne be reikalo: vasaros sezono metu į salą atvyksta garsiausi pasaulio DJ, čia gausu klubų, barų, lauko terasų, kuriose vakarėliai vyksta iki paryčių. Ne išimtis ir Ibizos paplūdimiai. Dieną juose gausu atostogautojų, kurie lepinasi krištolo skaidrumo Viduržemio jūra ir auksiniu smėliu. Na, o vakarais šiuose paplūdimiuose vyksta neįtikėtini vakarėliai po atviru dangumi!

Jei viešėsite Ibizoje, rekomenduojame nuvykti į Cala Jondal paplūdimį, esantį pietinėje salos dalyje. Dienos metu pušų apsuptyje įsikūręs paplūdimys – puiki vieta idiliškam poilsiui. Na, o vakarais čia prasideda audringos linksmybės, trunkančios visą naktį.

Kopakabanos paplūdimys, Rio de Žaneiras, Brazilija

Shutterstock.com nuotr./Kopakabanos paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Kopakabanos paplūdimys

Rio de Žaneiras – tai miestas, kuris kaip magnetas traukia tūkstančius žmonių. Jis stebina savo kultūrine, etnine bei socialine įvairove, kultinėmis lankytinomis vietomis ir, žinoma, audringais vakarėliais, kuriuose gausu sambos ritmų ir egzotiškų šokių, persipinančių su šiuolaikine populiariąja muzika.

Kopakabana (Copacabana) – tai pietinė Rio de Žaneiro miesto dalis, kurios pagrindinis traukos objektas yra 4 km ilgio paplūdimys. Šiame paplūdimyje ne tik kas vakarą vyksta įvairiausi vakarėliai, tačiau čia organizuojami ir įvairūs masiniai renginiai: koncertai, Naujųjų metų šventė, sporto varžybų stebėjimai milžiniškuose ekranuose, pasaulio paplūdimio futbolo čempionatai ir kt. Kopakabanos paplūdimyje visada daug žmonių, vyrauja šurmulys ir pakili nuotaika. Išskirtinė vieta mėgstantiems linksmybes!

Rojaus paplūdimys, Mikono sala, Graikija

Shutterstock.com nuotr./Rojaus paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Rojaus paplūdimys

Vėl grįžkime į Europą. O tiksliau – į Graikijai priklausančią Mikono salą. Ji – nedidukė, vos 105,2 kvadratinių kilometrų ploto. Tačiau neapsigaukite – ramaus poilsio čia tikėtis neverta. Sala garsėja ne tik puikiais smėlio paplūdimiais ir aukščiausios klasės kurortais, tačiau ir itin audringu naktiniu gyvenimu – čia atostogauti vyksta šiuolaikiški, stilingi, linksmybių ištroškę žmonės.

Rojaus paplūdimys (Super Paradise Beach) – bene žymiausias paplūdimys visoje saloje. Sakoma, jog vakarėliai čia – legendiniai. Šviesos, muzika, galybė šėlti nusiteikusių žmonių, šokiai – jeigu mėgstate linksmintis iki paryčių, šis Mikono salos paplūdimys jus tikrai sužavės.

Pietų paplūdimys, Majamis, JAV

Shutterstock.com nuotr./Pietų paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Pietų paplūdimys

Majamis – saulėtas miestas, galintis didžiuotis išskirtinio grožio smėlio paplūdimiais, palmėmis, prabangiais viešbučiais bei restoranais, gatvėmis važinėjančiais spindinčiais automobiliais ir pašėlusiu naktiniu gyvenimu.

Majamio įžymybė – Pietų paplūdimys (South Beach). Jis į miestą pritraukia galybę turistų. Švelnus auksinis smėlis, šiltutėlis vanduo ir galybė pramogų – puiki vieta įsimintinoms atostogoms. Tikriausiai nesunku nuspėti, jog naktimis Pietų paplūdimys tikrai nemiega – čia vyksta vieni audringiausių vakarėlių visame pasaulyje. Svajojantiems apie įsimintinas atostogas ir linksmybes iki paryčių tikrai rekomenduojame nuvykti.

Gordono paplūdimys, Tel Avivas, Izraelis

Shutterstock.com nuotr./Gordono paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Gordono paplūdimys

Izraelio vakaruose, Viduržemio jūros pakrantėje esantis Tel Avivas – vienas iš energingiausių ir šiuolaikiškiausių miestų visuose Artimuosiuose Rytuose. Gyvybės nestinga ne tik Tel Avivo gatvėse, tačiau ir paplūdimiuose, kuriuose dieną šurmuliuoja šeimos su vaikais, saulės voniomis ir maudynėmis mėgaujasi draugų kompanijos, o vakarais prasideda neeilinės linksmybės.

Planuojate kelionę į Tel Avivą ir domitės, kuris paplūdimys gali pasigirti audringiausiais vakarėliais? Rekomenduojame nuvykti į Gordono paplūdimį, kuris įvardijamas kaip Tel Avivo linksmybių epicentras. Tikrai nepasigailėsite!

Nissi paplūdimys, Agia Napa, Kipras

Shutterstock.com nuotr./Nissi paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Nissi paplūdimys

Nors Europos vakarėlių sostine įvardijama Ibizos sala, vis dėlto jos pašėlusiai nuotaikai nenusileidžia ir Agia Napos (Ayia Napa) kurortas, esantis Kipre. Tai miestelis, viliojantis keliautojus, kurie savo atostogų metu nori mėgautis puikiais paplūdimiais, žadą atimančiu kraštovaizdžiu, aplink stūksančiais šimtmečius skaičiuojančiais vienuolynais ir puikia aptarnavimo kokybe. Vis dėlto, jeigu naktį norite ramiai išsimiegoti, į Agia Napos kurortą geriau nevykite – nusileidus saulei čia prasideda išskirtinės linksmybės, kurios trunka iki pat ryto.

Nissi – vienas iš populiariausių Agia Napos paplūdimių. Jame gausu barų, restoranų, įvairiausių pramogų. Vasaros sezono naktimis Nissi paplūdimyje organizuojami vakarėliai: groja DJ, vyksta šokiai, putų šou, koncertai... Tad jei su savo draugais dar neapsisprendėte, kur norėtumėte šiemet atostogauti, Agia Napos kurortą tikrai turėtumėte įtraukti į savo planus.

Kuta paplūdimys, Balis, Indonezija

Shutterstock.com nuotr./Kuta paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Kuta paplūdimys

Balio sala – tai atostogų kryptis, galinti pasiūlyti daug įdomybių. Čia žavi senosios šventyklos, tankūs atogrąžų miškai, didingi kalnai, ryžių terasos, vietinių gyventojų šypsenos, šurmuliuojančios gatvelės, spalvingos turgavietės, tradicinė virtuvė ir, žinoma, egzotiški paplūdimiai. Planuojantiems kelionę į Balį siūlome atostogų tvarkaraštį susidėlioti taip, jog galėtumėte suderinti tiek pažintines ekskursijas, tiek pasivaikščiojimus po gamtą, tiek atpalaiduojantį poilsį, mėgaujantis saulės voniomis ir maudynėmis. Kelionė bus tikrai nepamirštama!

Na, o jei nuspręstumėte, jog norite linksmybių, kurios tęstųsi pernakt, rekomenduojame nuvykti į Kutos paplūdimį. Dieną šis paplūdimys – tikrų tikriausias banglentininkų rojus. Na, o nusileidus saulei, jis tarytum atgyja iš naujo: šokiai, muzika, pasirodymai su ugnimi – tikra linksmybių fiesta. Beje, aplink Kutos paplūdimį įsikūrę ir daug naktinių klubų bei barų, tad jei nuspręstumėte savo naktines šėliones perkelti kitur – turėsite galybę alternatyvų.

Zrce paplūdimys, Novalija, Kroatija

Shutterstock.com nuotr./Zrce paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Zrce paplūdimys

Pagas – tai Adrijos jūroje esanti sala, kuri priklauso Kroatijai. Į ją galima patekti keltu arba tiltu iš žemyninės šalies dalies. Įdomu tai, jog pirmasis įspūdis apie Pago salą – kiek gluminantis: skurdi augalija, nematyti nė gyvos dvasios. Tačiau tokia tik šiaurės rytinė salos dalis. Važiuojant tolyn, peizažas keičiasi. Atsiranda daugiau žalumos, o Pago pakrantė gali pasigirti jaukiais paplūdimiais, žavingomis įlankomis, uolomis.

Pago sala puiki tuo, jog čia galima atrasti tiek ramybės, tiek šurmulio. Svajojantiems apie linksmybių kupinas atostogas rekomenduojame nuvykti į Novalijos miestelį. Jis gali pasigirti vienu iš įspūdingiausių paplūdimių visoje saloje – Zrce paplūdimiu. Dieną – tai įprastas paplūdimys, kuriame saulės voniomis ir maudynėmis mėgaujasi įvairiausi žmonės. Na, o vakarais jis tampa tikra vakarėlių oaze. Puiki vieta išskirtinėms atostogoms!

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius