Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Paslaptingasis Mianmaras – tikras atradimas šiuolaikiniam keliautojui

Pietryčių Azijoje esantis Mianmaras – valstybė, kuri savo sienas keliautojams atvėrė gana neseniai. Ilgus metus čia vyravo politinė ir ekonominė izoliacija, todėl šiandien turistai gali pamatyti autentišką šalies kultūrą, kuriai Vakarų pasaulis dar nespėjo padaryti milžiniškos įtakos.
Inle ežeras
Inle ežeras / Shutterstock nuotr.

Vietiniai gyventojai čia puoselėja šimtmečius menančias tradicijas, jie – nuoširdūs ir labai dvasingi žmonės.

Mianmaras taip pat žavi savo religine architektūra, šventyklų šioje valstybėje iš tiesų labai daug ir visos jos nepaprasto grožio. Keri ir šalies gamta.

Mianmaras gali didžiuotis kalnų slėniais, ežerais, gražia jūros krantine ir puikiais paplūdimiais. „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai sudarė dešimties Mianmaro lankytinų vietų sąrašą, kurias rekomenduoja aplankyti viešint šioje šalyje.

Shwedagon pagoda

Shutterstock nuotr./Shwedagon pagoda
Shutterstock nuotr./Shwedagon pagoda

Shwedagon pagoda – viena iš įspūdingiausių šventyklų visame Mianmare. Klausiate, kodėl? Ji padengta net 11 tonų aukso! Negana to, šią šventyklą puošia ir tūkstančiai brangakmenių. Pagodos aukštis – beveik šimtas metrų, o ji pastatyta ant kalvos, todėl aukso blizgesys pakeri dar esant gana toli nuo jos.

Ypatingai gražiai šventykla atrodo saulėtekių ir saulėlydžiu metu, kai pirmieji arba paskutinieji saulės spinduliai tarsi padabina visą pagodą įvairiaspalviais blyksniais. Auksas saulės spindulius tarytum sugeria į save, o tada leidžia jais pasigrožėti visiems, esantiems netoliese. Beje, į šią šventyklą kasdien atvyksta daug vienuolių. Jie ne tik meldžiasi, tačiau taip pat neša glėbius gėlių, tvarko aplinką. Vienuoliai pritraukia daug smalsuolių akių.

U Bein tiltas

Shutterstock nuotr./„U Bein“
Shutterstock nuotr./„U Bein“

U Bein tiltas – dar vienas lankytinas objektas, kurį tikrai rekomenduojame jums aplankyti, jei tik viešėsite Mianmare. Tikriausiai, kyla klausimų: kodėl kažkoks tiltas turėtų būti vertas dėmesio? Visgi, tai ne kažkoks tiltas, o išskirtinis tiltas. Jis pastatytas maždaug 1850 metais, o tilto tikslas buvo sujungti du Taungthamano ežero krantus. Įdomu tai, jog U Bein – medinis, pastatytas iš tikmedžio. Teigiama, jog tai ilgiausias medinis tiltas visame pasaulyje! Jo ilgis – net 1,2 kilometrai.

U Bein tiltas įdomus ne tik turistams, tačiau taip pat ir fotografams. Jis atrodo tikrai išskirtinai, todėl yra puikus objektas meninėms fotografijoms.

Baganas

Shutterstock nuotr./Baganas
Shutterstock nuotr./Baganas

Baganas – miestas centrinėje Mianmaro dalyje. Tai labai svarbus religinis, kultūrinis ir istorinis šalies centras, kuriame įdomybių tikrai nestinga. Bagane gausu senovinių šventyklų, stupų kompleksų. Išskirtinę jų panoramą galime išvysti nuo Popa kalno, esančio netoli miesto. Užkopti į šį kalną tikrai verta, nes atsiveriantys vaizdai tiesiog pribloškia savo grožiu.

Jei lankysitės šiame mieste, nepraleiskite progos apžiūrėti Shwezigon šventyklos. Vietiniai gyventojai tiki, jog ji pastatyta ant užkastų Budos kaulų ir dantų. Jei domitės menais, būtinai nuvykite į Gubyaukgyi šventyklą, kuri gali pasigirti neįtikėtino grožio freskomis. Verta dėmesio ir Shwesandaw šventykla, mat ją juosia net penkios įspūdingos terasos bei puošia cilindro formos stupa, kuri yra išpuošta brangakmeniais.

Nors šventyklų mieste labai daug ir visos jos savaip įdomios, nepraleiskite progos apsilankyti ir Bagano turguje. Čia išvysite daug spalvų, pajusite daug kvapų ir jus tikrai gundys galybė egzotinių gėrybių. Lankantis Pietryčių Azijoje į vietinį turgų nuvykti tiesiog būtina!

Ngapali paplūdimys

Shutterstock nuotr./Ngapali paplūdimys
Shutterstock nuotr./Ngapali paplūdimys

Kaip jau supratote, Mianmare tikrai gausu lankytinų objektų. Visgi, mes manome, jog geriausios atostogos būna tada, kai pavyksta suderinti lankytinų vietų pažinimą ir tingų poilsį paplūdimyje. Todėl viešint Mianmare rekomenduojame ne tik keliauti nuo vienos šventyklos prie kitos, iš vieno miesto į kitą, tačiau taip pat ir skirti laiko sau, pasimėgauti smėliu ir jūra.

Ngapali kurortas – įsikūręs prie Bengalijos įlankos, vakarinėje šalies dalyje. Jis idealiai tiks ramų poilsį mėgstantiems turistams, mat, kaip jau minėjome, Mianmaras gana neseniai atvėrė savo sienas keliautojams, todėl jis dar nėra užgrūstas masinių pramogų. Balto smėlio paplūdimiai, palmių pavėsiai ir šiltas, krištolinio skaidrumo Bengalijos įlankos vanduo.

Aukso uolos pagoda

Shutterstock nuotr./Aukso uola
Shutterstock nuotr./Aukso uola

Aukso uolos pagoda, arba tiesiog Aukso uola, – viena iš budistų piligrimystės vietų Mianmare. Įdomu tai, jog ši uola – tikra, balansuojanti ant bedugnės krašto, o ant jos pastatyta 5,5 metrų aukščio pagoda. Tiek uola, tiek pats pagodos pastatas – auksinės spalvos.

Vietiniai gyventojai apie šią pagodą pasakoja legendą. Teigiama, jog XI a. karalius Tisa sutiko atsiskyrėlį, kurias jam padovanojo Budos plauką. Karaliui šis atsiskyrėlis liepė surasti kuo didesnį akmenį, užkelti jį ant uolos krašto, o ant jo pastatyti šventyklą. Ten plaukas ir turi būti saugomas. Tisa tinkamą akmenį rado jūros dugne. Jį paauksavo ir pastatė taip, kaip ir liepė atsiskyrėlis. Akmuo – ant bedugnės krašto, todėl kiek neįtikėtina, kad jis nenusirita žemyn. Tikintieji mano, jog taip yra dėl paprastos priežasties – Budos plaukas atsveria akmenį.

Inle ežeras

Shutterstock nuotr./Žvejys Inle ežere
Shutterstock nuotr./Žvejys Inle ežere

Jie viešėdami Mianmare norėtumėte pasigrožėti šalies gamta, o taip pat pamatyti kuo autentiškesnę vietinių gyventojų kultūrą, rekomenduojame jums nuvykti prie Inle ežero, esančio rytinėje šalies dalyje.

Turistams siūlomos ekskursijos laiveliais. Plaukdami galėsite gėrėtis pelkėtomis ežero pakrantėmis, kurios išvagotos kanalų, įvairiausiais paukščiais, kurių čia gyvena itin daug. Visgi, bene įdomiausia, ką pamatysite šios ekskursijos metu – vietinių gyventojų bambukiniai nameliai, kurie pastatyti ant polių, tiesiai ant vandens. Greta namelių galima išvysti plaukiojančius sodus. Tai – virbais sutvirtintos dirbtinės salos, kurioje vietiniai augina vaisius, daržoves ir gėles. Autentiški vaizdai, kurie tikrai paliks neišdildomą įspūdį.

Pindaya uolos

Shutterstock nuotr./Pindaya uolos
Shutterstock nuotr./Pindaya uolos

Pindaya – nedidelis miestelis centriniame Mianmare. Jis turi vieną įžymybę, kurią tikrai įdomu pamatyti savo akimis. Tai – Pindaya uolos. Natūraliai susiformavęs tunelių ir urvų kompleksas – įspūdingas gamtos darinys. Visgi, keliautojai čia vyksta ne todėl, jog tiesiog pasivaikščiotų po uolas ir pasigrožėtų paslaptingais uolų labirintais. Šioje uolose paslėpta daugiau nei 8 tūkst. Budos statulėlių! Kiekis iš tiesų milžiniškas, vienoje erdvėje jos atrodo nepakartojamai.

Iravadžio upė

Shutterstock nuotr./Iravadžio upė
Shutterstock nuotr./Iravadžio upė

Iravadžio upė, dar vadinama Ajejervadžiu, – ilgiausia Mianmaro upė ir svarbus šalies vandens kelias. Ji teka iš šiaurinės Mianmaro dalies į pietinę. Upę supa pasakiškas kraštovaizdis: žaliuojantys derlingi slėniai, kalnų masyvai.

Upė teka kone per visą šalį ir yra viena svarbiausių Azijos upių. Todėl jei viešėsite kur nors netoliese, nepatingėkite ir nuvykite prie jos.

Myatheindano pagoda

Shutterstock nuotr./Myatheindano pagoda
Shutterstock nuotr./Myatheindano pagoda

Sakoma, jog jei jaučiatės pavargę, jus slegia bėdos ar išseko jėgos, yra vieta, kurioje galima atsigauti ir palikti visas nelaimės. Taip, tai Myatheindano pagoda!

Jei jaučiatės pavargę, jus slegia bėdos ar išseko jėgos, yra vieta, kurioje galima atsigauti ir palikti visas nelaimės. Tai Myatheindano pagoda Mianmare

Šis statinys – akinančio baltumo. Juo reprezentuojama visa visatos struktūra. Tai tikras architektūros šedevras, kurį rekomenduojame aplankyti viešint Mianmare.

Vienas iš Myatheindano pagodos pasididžiavimų – milžiniškas Minguno varpas, kuris sveria net 90 tonų.

Tai – antras pagal dydį varpas visame pasaulyje.

Ngwe Saung paplūdimiai

Shutterstock nuotr./„Ngwe Saung“
Shutterstock nuotr./„Ngwe Saung“

Jau minėjome, jog Ngapali paplūdimys – tikras rojus poilsiautojams. Visgi, norime atkreipti jūsų dėmesį, jog Mianmare puikių paplūdimių yra ir daugiau. Ngwe Saung – puikus to įrodymas. Jie, taip pat kaip Ngapali, atsigręžę į Bengalijos įlanką, tačiau šiuos paplūdimius skiria beveik 400 kilometrų atstumas.

Ngwe Saung miestelis ramus, tačiau jame yra puikių viešbutukų, restoranų, kavinių. Paplūdimių smėlis – akinamo baltumo, o palmės atrodo tarytum iš atviruko. Ši vieta puikiai tiks tiek saulės vonioms, tiek ilgoms maudynėms. O taip pat ji patiks nardymo entuziastams, mat povandeninis pasaulis tikrai turi ką pasiūlyti.

Kelionių akademija – ieškantiems kelionių į Mianmarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius