Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasario magija: miestai, kuriuos verta aplankyti vyšnių žydėjimo metu

Sveikiname su kalendorinio pavasario pradžia! Deja, tačiau į Lietuvą šiltasis sezonas dar neskuba sugrįžti – minusinė temperatūra verčia kalenti dantimis. Jeigu jau dabar svajojate pajusti pavasarišką nuotaiką, siūlome paskaityti apie dešimt pasaulio miestų, kuriuose, pavasario sezono metu, tvyro tiesiog magiška atmosfera. Kas gi šią atmosferą sukuria? Ogi nepaprasto grožio vyšnių žiedai!
Sakuros Tokijuje
Japonijoje pražydo sakūros / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

1. Tokijas, Japonija

Japonijos sostinės Tokijas – miestas, kuriame gyvenimas verda visą parą. Šurmuliuojančios gatvės, tarytum kulkos greičiu skriejantys traukiniai, galybė verslo centrų, parduotuvių, muziejų, restoranų. Visgi, vieną kartą per metus Tokijas tarytum kiek pristabdo savo veržlų tempą. Taip, tai įvyksta pavasarį – japoniškų vyšnių, sakurų, žydėjimo metu.

Hanami – tai didžiuosiuose Japonijos miestuose paplitusi gėrėjimosi sakurų žiedais tradicija. Tokijuje įprasta, jog tiek vietiniai gyventojai, tiek miesto svečiai, pražydus vyšnioms keliauja į parkus: juose vaikštinėja ar iškylauja ir džiaugiasi ore tvyrančiu sakurų žiedų kvapu ir nepaprasto grožio vaizdu. Iš anksto nuspėti tikslią sakurų žydėjimo datą – gana sudėtinga. Manoma, jog šiais mietas pirmieji žiedai pasirodys maždaug kovo 24 d. Tad vis dar galite spėti išvysti šį nepaprastą reginį!

Shutterstock.com nuotr./1. Tokijas, Japonija
Shutterstock.com nuotr./1. Tokijas, Japonija

2. Seulas, Pietų Korėja

Kaip ir Tokijas, taip ir Pietų Korėjos sostinė Seulas – labai veržlus miestas. Jis gali pasigirti istorinio palikimo ir šiuolaikiško pasaulio darna: čia žavi nepaprasto grožio karališki rūmai, o tuo pačiu – spindintys dangoraižiai. Modernūs verslo centrai ir subtilios budistų šventyklos.

Nors sakuros – Japonijos simbolis, visgi, galybė šių medžių auga ir Pietų Korėjoje. Seule jos pražysta maždaug balandžio viduryje. Kasmet sostinės gyventojai ir miesto svečiai švenčia Yeongdeungpo Yeouido pavasario festivalį, kurio metu grožisi žavingomis sakuromis, o tuo pačiu ir kitais pavasariškais žiedais.

Visada svajojote nuvykti į Seulą? Kodėl to nepadarius dar šį pavasarį? Sakurų žiedais pasipuošęs miestas atrodo tikrai įspūdingai!

Shutterstock.com nuotr./2. Seulas, Pietų Korėja
Shutterstock.com nuotr./2. Seulas, Pietų Korėja

3. Šanchajus, Kinija

Pabuvoję Seule, persikelkime į dar vieną, veržlumu jam nė kiek nenusileidžiantį miestą – Šanchajų. Šiame mieste gyvena beveik 25 milijonai nuolatinių gyventojų. O kur dar galybė turistų! Šis, Kinijos megapolis, tikrai niekada nemiega. Greito miesto tempo nesustabdo net ramiai žydinčios vyšnios. Visgi, jos Šanchajui suteikia labai daug žavesio!

Bene populiariausia gerėji mosi vyšnių žiedais vieta Šanchajuje – Gucun parkas. Šioje teritorijoje auga daugiau nei 10 tūkst. vyšnių, tad, patikėkite mumis, vaizdas iš tikrųjų kerintis! Jei viešėsite Šanchajuje, rekomenduojame ir jums pasivaikščioti po šį parką – nepasigailėsite.

Shutterstock.com nuotr./3. Šanchajus, Kinija
Shutterstock.com nuotr./3. Šanchajus, Kinija

4. Meikonas, JAV

Pasakiški vyšnių žiedai dažniausiai sietini su Azijos valstybėmis. Visgi, norime jums įrodyti, jog ir kituose žemynuose galima pasigrožėti ne ką prastesniu reginiu. Persikelkime į JAV, Džordžijos valstijoje įsikūrusį Meikono miestą. Įdomu tai, jog šis miestas dažnai vadinamas Džordžijos širdimi. Kodėl? Ogi dėl to, jog jis įsikūręs geografiniame valstijos centre!

Meikoną garsina ne tik tai, jog jis – valstijos centras, o ir kasmet vykstantis vyšnių žydėjimo festivalis, kuris į miestą pritraukia galybę turistų. Meikono mieste auga daugiau nei 300 tūkst. vyšnių, tad, patikėkite mumis, akis tikrai yra į ką paganyti. Festivalio metu žmonės ne tik grožisi žiedais, tačiau ir lankosi įvairiuose koncertuose, parodose, mugėse. Šiemet Meikono vyšnių festivalis prasideda kovo 16 d. ir tęsis iki kovo 25 d.

Shutterstock.com nuotr./4. Meikonas, JAV
Shutterstock.com nuotr./4. Meikonas, JAV

5. Kiotas, Japonija

Vėl grįžkime į Japoniją, tačiau šį kartą ne į šalies sostinę, o į Kiotą – miestą, kuris dažnai įvardijamas kaip pagrindinis šalies turizmo centras. Įdomybių Kiote tikrai nestinga: čia gausu nepaprasto grožio šventyklų, rūmų, vienuolynų, paviljonų. O paskendęs sakurų žieduose miestas atrodo išties magiškai!

Spėjama, jog šiemet pirmieji vyšnių žiedai Kioto mieste pasirodys kovo 26 d. Tad dar yra laiko suplanuoti kelionę! Viešint Kiote, rekomenduojame aplankyti Daigo-ji šventyklą. Tai – seniausias pastatas visame mieste, menantis 951-uosius mūsų eros metus. Aplink šventyklą auga daug japoniškų vyšnių. Žiedų ir senosios architektūros darna atrodo įspūdingai.

Shutterstock.com nuotr./5. Kiotas, Japonija
Shutterstock.com nuotr./5. Kiotas, Japonija

6. Pekinas, Kinija

Yuyuantan – vienas iš didžiausių Kinijos sostinėje, Pekine, esančių parkų. Jo teritorija užima net 137 hektarų plotą! Parke gausu vandens telkinių, pievų, medžių. Čia vyksta daug įvairiausių renginių.

Pavasario metu į Yuyuantan plūsta žmonės, kurie nori pasigrožėti vyšnių žiedais, mat šių medžių čia auga išties labai daug. Išgerkite arbatos vienoje iš parke įsikūrusių kavinukių, paplaukiokite laiveliu po Yuyuantan teritorijoje esančius tvenkinius ir, tuo pačiu, pasigerėkite pakrantėse augančių vyšnių žiedais. Šių akimirkų nepamiršite visą gyvenimą.

Shutterstock.com nuotr./6. Pekinas, Kinija
Shutterstock.com nuotr./6. Pekinas, Kinija

7. Vašingtonas, JAV

Vėl grįžkime į JAV. Šios šalies sostinė Vašingtonas – nėra tipiška sostinė. Čia draudžiama statyti dangoraižius, nėra senove dvelkiančių archeologinių detalių. Visgi, didingumo Vašingtonui nestinga. Pavyzdžiui, čia įsikūrusi Kongreso biblioteka užima išties įspūdingo grožio ir dydžio pastatą. Bibliotekoje saugoma daugiau nei 26 milijonai knygų, 40 milijonų nuotraukų, rankraščių, žemėlapių, buvusių prezidentų archyvinė medžiaga.

Pavasarį Vašingtonas tarsi paskęsta vyšnių žieduose. Jei viešėsite JAV sostinėje pavasarį, rekomenduojame nuvykti į Tidal Basin parką. Čia gausu tvenkinių ir svarbių monumentų, kurie, apsupti žydinčių medžių, atrodo nepakartojamai.

Shutterstock.com nuotr./7. Vašingtonas, JAV
Shutterstock.com nuotr./7. Vašingtonas, JAV

8. Hirošima, Japonija

Hirošima – tai miestas, kuris buvo beveik visiškai sugriautas karo metais. Tad lankytinų vietų čia nėra labai daug. Vis dėlto, pavasarį, pražydus vyšnioms, Hirošima vėl atrodo gyvybinga ir pasirengusi naujam atgimimui.

Bene geriausia vieta grožėtis sakurų žiedais Hirošimoje – Memorialinis parkas, skirtas pagerbti karo metu žuvusiems žmonėms. Visus metus šiame parke tvyro gana rami atmosfera, tačiau japoniškų vyšnių žydėjimo metu parkas tarytum atgyja. Čia plūsta galybė žmonių, norinčių pasigerėti nepaprastu vaizdu. Spėjama, jog šiemet pirmieji sakurų žiedai pasirodys kovo 27 d., o pats žydėjimo pikas bus balandžio 2-10 dienomis.

Shutterstock.com nuotr./8. Hirošima, Japonija
Shutterstock.com nuotr./8. Hirošima, Japonija

9. Vankuveris, Kanada

Kanados vakaruose, Ramiojo vandenyno pakrantėje esantis Vankuveris – ambicingas ir šiuolaikiškas miestas. Jis įsikūręs kerinčios gamtos apsuptyje. Dėl šios priežasties miesto valdžia stengiasi įgyvendinti kuo daugiau gamtos apsaugos projektų. Taip pat siekiama, jog miesto gyventojai vis daugiau laiko praleistų gryname ore.

Mieste siekiama išlaikyti balansą: tad čia gausu ne tik pastatų ir gyvybingų gatvių, tačiau taip pat ir parkų bei sodų. Pavasarį juose žydi galybė augalų, tarp kurių, žinoma, ir vyšnios. Nuo 2005-ųjų metų Vankuveryje organizuojamas vyšnių žydėjimo festivalis, kurio metu vyksta daug renginių, o žmonės skatinami išlįsti iš namų ar ofisų ir pasigrožėti atbudusia gamta. Šiemet festivalis prasidės balandžio 3 d. ir tęsis iki pat balandžio 29 d.

Shutterstock.com nuotr./9. Vankuveris, Kanada
Shutterstock.com nuotr./9. Vankuveris, Kanada

10. Usis, Kinija

Usis – tai miestas, esanti rytų Kinijoje, prie Didžiojo kanalo. Nors jis ir nepatenka į didžiausių Kinijos miestų dešimtuką, nepaisant to, įdomių lankytinų objektų Usyje tikrai nestinga. Kiekvienais metais, pavasarį, Usyje organizuojamas vyšnių žiedų gėrėjimosi festivalis, kuris į miestą pritraukia daug lankytojų. Festivalis deklaruoja, jog jos tikslas sustiprinti Kinijos ir Japonijos draugystę. Usio vyšnių žydėjimo festivalis prasidėjo kovo 1 d., tačiau renginiai tęsis iki pat balandžio 22 d. Patikėkite mumis, šiuo laikotarpiu miestas atrodo labai žavingai!

Shutterstock.com nuotr./10. Usis, Kinija
Shutterstock.com nuotr./10. Usis, Kinija

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius