Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios viliojančios kryptys mėgstantiems keliauti solo

Keliauti į egzotiškiausius pasaulio kampelius ryžtasi ne daug kas, tad drąsiausiems rasti kompanioną neretai yra sunki užduotis. Būtent todėl sparčiai populiarėja solo kelionės, kurioms neabejingos darosi ir moterys. Išvykos be draugų ar artimųjų suteikia galimybę ne tik bet kada keisti planus nesukant galvos dėl partnerio, bet ir susipažinti su galybe naujų žmonių.
Vietnamas
Vietnamas / Mobile-helper.com nuotr.

1. Vienatvę gydantis ekstremalus sportas

Naujojoje Zelandijoje laukia tiek kraują kaitinančių pramogų, kad iškart pamiršite, jog atvykote vieni: šoksite su guma į gilius tarpeklius, važinėsite kateriais ir leisitės į žygius gražiausiose šalies vietose. Būtinai išbandykite geriausia trasa pasaulyje vadinamą Milfordo kelią, kuriuo žygiuodami išvysite daugiau nei pusės kilometro aukščio Sutherland krioklį, apsuptą ledynų suformuotų slėnių ir stačių kalnų, taip pat greta tekančią smaragdo spalvos Klintono upę.

Beje, Naujoji Zelandija patenka į saugiausių pasaulio valstybių dešimtuką, tad čia keliaudami vieni galėsite kiek lengviau atsikvėpti.

Diduknowonline.com nuotr./Sutherland kriokliai
Diduknowonline.com nuotr./Sutherland kriokliai

2. Balio apylinkės – sielos atgaivai

Pamenate filmą „Valgyk, melskis, mylėk“, kuriame žavingosios Julios Roberts įkūnijama herojė keliaudama gydėsi sielos žaizdas? Pakartoję kino juostos scenarijų ir nuvykę į Balio salą nepasigailėsite ir jūs. Net jei atsibos lepintis saulės voniomis kelioninius atvirukus primenančiuose paplūdimiuose, galėsite užsiimti jogos pamokomis, lankytis nesuskaičiuojamoje galybėje šventyklų ar tiesiog tyrinėti vaizdingas apylinkes, pavyzdžiui, Jatiluwih ryžių terasas. Sakoma, kad stebėdami, kaip žaliuojančiose pakopose ramiai triūsia vietos darbininkai, išvysite tikrąjį Balio salos veidą.

Lotusbalitour.com nuotr./Žalias Balio gamtovaizdis
Lotusbalitour.com nuotr./Žalias Balio gamtovaizdis

3. Į Aliaską – dėl saulės ir banginių

Aliaską renkasi labiausiai patyrę nuotykių ieškotojai, tad nenuostabu, kad net 20 proc. ją pasiekiančių turistų keliauja vieni. Nors atrodo, kad milžiniškame, retai apgyvendintame, plote galite jaustis vieniši, patikiname, jog liūdėti čia neteks.

Stovėdami ant kruizinio laivo denio stebėsite horizonte iškylančius įvairiausių formų ledynus ir vietinę gyvūniją – raudonveidžius kormoranus, jūrų liūtus ir net milžinus banginius! Geriausia Aliaską lankyti gegužės–rugsėjo mėnesiais, kai termometro stulpelis pakyla virš nulio, o poliarinėmis dienomis saule galima džiaugtis beveik visą parą.

Hqworld.net nuotr./Aliaska
Hqworld.net nuotr./Aliaska

4. Saugus pasivaikščiojimas virš debesų

Centrinė ir Pietų Amerika neskamba kaip saugiausias pasirinkimas solo keliautojams, tačiau Kosta Rikai jokie gąsdinimai negalioja. Be daugybės vienišų, tačiau itin draugiškų keliautojų, čia atrasite tikrą laukinės gamtos grožį. Būtų nuodėmė neaplankyti Monteverde debesų miško – šimtus paukščių ir gyvūnų rūšių priglaudusi giria iškilusi taip aukštai, kad atrodo, jog nušokęs nuo siūbuojančių medinių tiltų nukrisi ant minkšto balto debesų kilimo.

Samarainfocenter.com nuotr./Pasivaikščiojimas virš medžių Kosta Rikoje
Samarainfocenter.com nuotr./Pasivaikščiojimas virš medžių Kosta Rikoje

5. Vietname – ir grožis, ir skurdas

Vietnamo pavadinimas dažnai puikuojasi saugiausių moterims keliauti šalių sąrašuose, tad į jį drąsiai vykti gali kiekvienas. Nors kai kuriuos išgąsdina mažesnių miestelių skurdas, čia tikrai neliksite vieniši: daugybė vietnamiečių mokosi anglų kalbos, tad išvydę vakarietiškos išvaizdos keliautojus nepraleidžia progos juos užkalbinti ir taip pasipraktikuoti. Tiesa, čia ras veiklos ir tie, kurie nori pabūti visiškai vieni: pailsėkite Halongo įlankoje, kur nuostabaus grožio ežere išsibarstė 3000 salų ir uolų.

Kelionių pasiūlymus į šias egzotines šalis rasite – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius