-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 patys keisčiausi, linksmiausi ir kvailiausi turistų poelgiai

Vieniems patinka ramus ir tingus poilsis Turkijos viešbučiuose, kiti renkasi pažintines keliones po Vakarų Europą, dar kiti traukia į Rytus, o štai šie vyručiai, apie kurių nuotykius pasakoja portalas Interest-planet.ru, tikrai moka poilsiauti nutrūktgalviškai ir neįprastai. Pristatome 5 pačias netikėčiausias turistų išdaigas, iškrėstas kelionėse.
Keisčiausi turistų poelgiai
Keisčiausi turistų poelgiai / 123rf.com nuotr.

1. Girta misija – pavogti pingviną

Pingvinas
Pingvinas

Ar matėte filmą „Bernvakaris Las Vegase“? Jei taip, tai prisiminkite sceną, kuomet herojai atsibunda ryte visiškai sujauktame kambaryje, po kurį vaikšto laukiniai gyvūnai.

Panašiai atsitiko ir trims linksmiems britams, kurie po audringos nakties viename iš Australijos kurortų savo kambaryje aptiko gyvą pingviną. Nuo pagirių skaudančiomis galvomis bandydami prisiminti, iš kur šis paukštis atsirado jų kambaryje, vaikinai atsekė, kad padauginę alkoholinių gėrimų naktį jie įsibrovė į vietos jūrų muziejų ir čia gerokai pašėlo. Britai sugebėjo pusnuogiai paplaukioti baseine su delfinais, o bėgdami nuo apsaugos su savimi prigriebė ir vieną pingviną.

Aptikę paukštį savo kambaryje vaikinai nutarė jį paleisti į atvirą jūrą (garsią tuo, jog joje gyvena daugybė ryklių) ir taip atsikratyti nakties linksmybių įkalčių. Laimei, nelaimėlį pingviną pastebėjo kiti poilsiautojai. Jie paukštį grąžino atgal į jūrų muziejų. Savo ruožtu linksmuoliai britai galėjo likti ir nenubausti, tačiau vaikinai apie savo nuotykius nutylėti nesugebėjo ir ėmė skelbti apie savo žygdarbį socialiniuose tinkluose. Taip juos susekė gamtosaugininkai, o vėliau ir policija. Todėl vaikinai turėjo atsakyti už savo poelgį įstatymų numatyta tvarka.

2. Nulaužti statulos pirštą

Wikimedia.org nuotr./Turistas nulaužė Mergelės Marijos piratą viename Florencijos muziejų
Wikimedia.org nuotr./Turistas nulaužė Mergelės Marijos pirštą viename Florencijos muziejų

Florencijos meno muziejuje amerikiečių turistas atsitiktinai nulaužė Mergelės Marijos statulos pirštą ir bandė su juo pasišalinti. Keliautojas tvirtina nenorėjęs pažeisti Renesanso laikų statulos, jis tiesiog norėjo „prisiliesti prie istorijos“ ir pasimatuoti pirštais su Mergele Marija. 

Florencijos Dell'Opera del Duomo muziejuje šis turistas apžiūrinėjo Renesanso epochos paminklus ir, kol prižiūrėtojai nematė, jis pabandė apčiupinėti statulą. Kuomet muziejaus darbuotojas puolė prie jo, norėdamas sutrukdyti, buvo jau per vėlu – nulaužtas statulos pirštas atsidūrė turisto delne. Tačiau po incidento amerikietis elgėsi taip, lyg nieko nebuvo įvykę. Jis nusišypsojo prižiūrėtojui ir pabandė išeiti. Vis dėlto muziejaus darbuotojai taip lengvai jo nepaleido.

Vėliau paaiškėjo, jog būtent šis Renesanso laikų Mergelės Marijos statulos, kurią XIV ar XV am. sukūrė italų skulptorius Giovannide Ambrosio, pirštas buvo nulaužtas jau ne kartą. Įdomu, kuo gi šis pirštas taip vilioja turistus? Amerikiečiui už šį poelgį buvo skirta administracinė nuobauda.

3. Pasivažinėti bagažo juosta

123rf.com nuotr./Keisčiausi turistų poelgiai
123rf.com nuotr./Keisčiausi turistų poelgiai

Italų žiniasklaida neseniai skelbė apie 36-erių norvegą, kuris, skrisdamas iš Romos oro uosto, sugebėjo užmigti tiesiai ant bagažo juostos. Alaus pergėręs skandinavas, pasirodo, prigulė ant bagažo juostos pailsėti, alaus butelį vis dar laikydamas rankose. Kiek pagurkšnojęs iš savo butelio turistas užsnūdo ir nė nepastebėjo, kad juosta pradėjo judėti. 

Niekieno nepastebėtas norvegas bagažo juosta „pasivažinėjo“ apie 50 metrų.. Aptiktas jis buvo tuomet, kai pateko po galingu skeneriu ir oro uosto darbuotojas, atradęs šį „bagažą“ – susirietusį, snaudžiantį žmogų, iškvietė policiją.

4. Išdrožinėti savo vardą ant egiptietiško 3500 metų senumo reljefo

Bertos Tilmantaitės nuotr./Žmonės Pekine
Bertos Tilmantaitės nuotr./Žmonės Pekine

15-metis kinų moksleivis, ekskursijos metu lankydamasis Luksore, nusprendė įsiamžinti. Jis ėmė ir išdrožė frazę „Čia buvo Ding Jinhao“ tiesiai ant senovinio reljefo vienoje iš Egipto šventovių. Kitas kinų turistas nufotografavo šį užrašą ir paskelbė internete. Policija susekė berniuką ir už šį poelgį prieš žurnalistų kameras turėjo raudonuoti jo mama. Kaip vėliau motina nubaudė pasižymėjusį vaiką, istorija nutyli.

5. Pamiršti degalinėje 15 000 eurų

Vilniaus teritorinės muitinės nuotr./Vilniaus oro uoste sulaikyti eurai
Vilniaus teritorinės muitinės nuotr./Rusas pamiršo pinigus Suomijos degalinės tualete

Ne paslaptis, jog rusų turistai pasaulyje garsėja kaip didžiausi švaistūnai ir pagyrūnai. Vienas jų savo užmojį pasididžiuoti pinigais prieš žavią merginą prisimins dar ilgai. Pasirodo, rusų turistas, sustojęs vienoje suomių pakelės degalinėje, nusprendė padaryti įspūdį ten dirbusiai merginai. Turistas rodė merginai daug grynųjų pinigų ir kvietė ją papramogauti savaitgalį.

Tačiau gyvenimas pasijuokė iš ruso. Nuėjęs į degalinės tualetą jis ten pamiršo savo piniginę su visais joje buvusiais 15 000 eurų grynais. Ruso laimei, poilsiauti jis pasirinko itin tvarkingoje ir mandagioje šalyje, tad po valandos aptikęs savo netektį ir grįžęs į degalinę, pamatė savo piniginę ant prekystalio. Iš jos nedingo nei vienas centas. Įstatymams paklusnus suomis, atradęs piniginę ir grąžinęs ją šeimininkui, gavo iš ruso 100 eurų banknotą.

Tapkite „Pasaulis kišenėje“ Facebook draugu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius