Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Australų mokslininkai tikina atskleidę Bermudų trikampio paslaptį ir perspėja turistus vengti kelionių per šią vietą

Virš paslaptingojo Bermudų trikampio dingstantys lėktuvai ir skęstantys šiuolaikiniai laivai daugiau nebėra paslaptis, tikina Australijos Monašo universiteto mokslininkas Johnas Josephas Monaghanas ir jo studentas Davidas May. Jie paskelbė naują Bermudų trikampio paslapties hipotezę ir perspėja keliautojus būti atsargiais šioje Žemės vietoje, skelbia universiteto svetainė Monash.edu.au.
Paslaptingasis Bermudų trikampis
Paslaptingasis Bermudų trikampis / Wikimedia.org nuotr.

Visa paslaptis, anot mokslininkų, slypi pačioje teritorijoje, kurioje yra vadinamasis Bermudų trikampis. Pasirodo, prieš daugybę šimtmečių toji vieta buvo itin aktyvi seismiškai ir joje veikė galybė įvairaus dydžio ugnikalnių. Vėliau, Žemės plutai nurimus, senovinių plutos įtrūkių vietoje susikaupė didelis kiekis metano hidrato dujų. Pasak mokslininkų iškeltos hipotezės, išsilaisvinančios iš natūralių žemės plyšių, dujos susikaupia į didžiulius burbulus, kurie karts nuo karto kyla į jūros paviršių. Būtent šie milžiniški metano dujų burbulai ir yra pagrindinė daugybės paslaptingų ir mirtinų katastrofų priežastis Bermudų trikampyje.

Mokslininkai savo teoriją tikrino ir kompiuteriniais modeliais, ir praktikoje. Jų skaičiavimai parodė, jog bet kuris laivas, patekęs į metano dujų burbulą, praras savo galimybę plaukti ir likti paviršiuje bei būtinai nusileis į jūros dugną. Be to, milžiniški metano dujų burbulai pavojingi net ir lėktuvams, mat jie gali taip paveikti jo variklį, kad šis mažų mažiausiai nustos veikęs arba iš viso sprogs.

Būtent todėl, praktikoje patikrinę savo teoriją, eksperimentuose naudodami lėktuvų ir laivų modelius, mokslininkai pataria turistams vengti kelionių per Bermudų trikampio teritoriją. Mat tik taip jiems pavyksią išsigelbėti nuo burbulų keliamo pavojaus.

Be kita ko, savo eksperimentus tyrinėtojai vykdė keletą metų. Dideliame vandens rezervuare jie modeliavo situacijas, kuomet dideli metano dujų burbulai kyla į vandens paviršių, kuriame plaukioja žaisliniai laivai. Pasirodo, jog jei laivas atsiduria tarp kylančio burbulo centro ir jo šono, jis visuomet nuskęsta. O štai žmonės, esantys tokiame laive ir patekę į burbulo centrą, visi žūsta nuo apsinuodijimo nuodingomis dujomis.

Tokiu būdu, mokslininkas sukūrė tikrai dėmesio vertą, Bermudų trikampio paslaptį paaiškinančią teoriją. Tačiau su ja sutinka ne visi mokslininkai. Vis dėlto turistai, surizikavę kelionės metu kirsti paslaptingąjį trikampį, galėtų nusiraminti, jog nelaimes sukelia ne ateiviai ir milžiniška jūros pabaisa, tai viso labo tik senovės ugnikalnių liekanų aidas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius