Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europos Sąjungai pirmininkaujančios Airijos turizmo parodoje – Lietuvos debiutas

Airiams – pats laikas atrasti Lietuvą kaip perspektyvią turizmo šalį bei pripažinti ją patrauklia turistine destinacija. Dėl šios priežasties penktadienį vykstančioje didžiausioje Airijos turizmo parodoje „Holiday World Show“ pirmą kartą stende bus reprezentuojama Lietuva, o Valstybinis turizmo departamentas ir Lietuvos ambasada Airijoje surengs specialų šalies turizmo galimybių pristatymo renginį Airijos turizmo verslo bei žiniasklaidos atstovams.
Didžiulė Europos Sąjungos vėliava
Europos Sąjungos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Turistams iš Airijos imponuoja švarūs ir žali Lietuvos miestai, natūrali gamta, kulinarinis paveldas, kultūrinės tradicijos, SPA, svetingi gyventojai bei kokybiškos paslaugos už prieinamą kainą, teigiama Valstybinio turizmo departamento pranešime spaudai.

Lietuvoje prieš kelis mėnesius lankęsi dienraščių „The Irish Times“ ir „Irish Independent“ bei leidinio „Irish Travel Trade News“ žurnalistai po kelionės didžiausią dėmesį skyrė ne tik lietuvių tikėjimui ir istorijai, bet ir airiškiems pėdsakams. Šalyje, kurią nuo Dublino skiria tik 3 val skrydis, žurnalistai džiaugėsi aptikę airių menininko Laurent'o Mellet skulptūrą „Requiem mirusiam poniui“ Europos parke bei Marijos Stiuart egzekucijos vietą Trakų pilyje. „Šokiruojantis faktas! Visa laimė, vėliau paaiškėjo, jog pilyje tebuvo filmuota juosta apie karalienės gyvenimą ir mirtį“, – savo publikacijoje paaiškino žurnalistas S.MacConnell.

VTD skaičiavimais, pernai Lietuvą aplankė apie 10 tūkst. airių turistų, arba 42 proc. daugiau nei 2011 m. Vidutinės vienos kelionės išlaidos Lietuvoje siekė 1427,7 Lt, vidutinė viešnagės trukmė – 4,7 nakvynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius