-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keisčiausios formos biurų pastatas pasaulyje netrukus virs prabangiu viešbučiu

Tai, ką matote šioje nuotraukoje tikrai nėra optinė apgaulė. Toks iškylos krepšį primenantis pastatas iš tiesų stovi Niuarke, Ohajo valstijoje, JAV. Jis laikomas keisčiausiu ir beprotiškiausiu biurų pastatu pasaulyje.
Keisčiausios formos biurų pastatas pasaulyje netrukus virs prabangiu viešbučiu
Keisčiausios formos biurų pastatas pasaulyje netrukus virs prabangiu viešbučiu / „Scanpix“ nuotr.

Netrukus šis „Didysis krepšys“, kaip jį vadino buvę savininkai, virs prabangiu viešbučiu, praneša CNN.

Šis septynių aukštų krepšio formos pastatas pastatytas 1997 metais, anksčiau čia buvo įmonės „Longaberger Co.“ būstinė. Dvi krepšio rankenos sveria beveik 150 tonų ir gali būti šildomos, kad žiemos sezonu būtų išvengta apledėjimo žalos pastatui.

Veikiausiai atspėti, kuo prekiavo „Longaberger Co.“ įmonė, labai sunku nebūtų – iškylų krepšiais. Geriausiais savo laikais – 2000-aisiais metais įmonėje buvo įdarbinta daugiau kaip 8 tūkstančiai darbuotojų.

Neįprastą pastato dizainą sugalvojo pats įmonės savininkas Dave'as Longabergeris. Dar tik projektuojant pastato formą per vieną susitikimą su architektais ir dizaineriais jis stipriai susierzino, kad niekaip nepavyksta su jais susitarti, tad parodė į vieną krepšį, kuriais prekiauja, ir tarė: „Padarykite, kad pastatas atrodytų lygiai taip pat, kaip tas krepšys“.

„Didžiajame krepšyje“ įmonė ir dirbo iki pat 2016 metų, kuomet buvo nuspręsta išsikelti, o šį keistos formos pastatą – parduoti.

VIDEO: „Longaberger Co.“ biurų pastatas

2017 metais pastatą už 1,2 mln. JAV dolerių (1 mln. eurų) įsigijo Steve'as Coonas. Kuris, kaip pranešė „The Columbus Dispatch“ laikraštis, „Didįjį krepšį“ žada paversti viešbučiu. Planuojama, kad duris jis atvertų 2020 metų pabaigoje.

„Krepšio“ renovaciją planuojama pradėti jau kitų metų pradžioje, čia planuojama įrengti 150 prabangių kambarių, taip pat restoraną ir vidinį baseiną.

Kiek šis projektas kainuos, kol kas neskelbiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius