Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kruizas drąsiems – be batų, marškinėlių ir net kelnaičių

Rūbai? Kam reikalingi rūbai? Tik ne jums, jeigu nuspręsite kitas savo atostogas praleisti aštuonių dienų kelionėje kruiziniame laive, kuris 2017 m. rugsėjį išplauks iš Venecijos ir užsuks į Italijos, Slovėnijos ir Kroatijos uostus.
Nuogaliams skirti kruizai domina daugybę žmonių
Nuogaliams skirti kruizai domina daugybę žmonių / 123rf.com

Jo organizatoriai – įmonė „The Original Group“, Meksikoje valdanti tris tik suaugusiems skirtus kurortus, jau užsakė „Azamara Quest“ kruizinį laivą, kuriame ir galės plaukti tie, kuriems artima nudizmo ideologija.

Kaip Foxnews.com sakė kruizą organizuojančios bendrovės direktorius Rodrigo de la Pena, ši kelionė bus „gyvenimą keičianti galimybė ir jausmingas būdas keleiviams pabėgti nuo kasdienybės“.

Žadama, kad kruizo keleiviai turės galimybę su savo antrąja puse ar nauja meile mėgautis seksualiniais malonumais privačiuose kambariuose. Tuo metu visi kiti galės mėgautis saulės voniomis bendrose erdvėse prie baseino. Žinoma, maudymosi rūbų tikrai nereikės. O kam?

Southafricatoday.net nuotr./Mpenjati paplūdimys
Southafricatoday.net nuotr./Mpenjati paplūdimys mėgstamas nudistų

Tokia patirtis patiks tikrai ne kiekvienam. „Fui. Man gaila kruizinio laivo darbuotojų, kurie turės dirbti tokiame kruize“, – tokį komentarą prie žinios apie planuojamą nuogalių kruizą paliko anonimas portale CruiseCritic.com. Vis dėlto susidomėjusių būsimu kruizu netrūksta.

Juolab kad tai – ne pirmasis nudistams skirtas kruizas pasaulyje. Nuo 1990 metų tokias keliones organizuoja įmonė „Bare Necessities“. Jos vykdomuose kruizuose niekas nedraudžia dėvėti rūbų. Tačiau piktų komentarų nesulaukia ir tie, kam pietauti ar mėgautis kruizinio laivo turisto pramogomis norisi taip, kaip mama pagimdė, t.y. be drabužių.

Kita kompanija, orientuota į kruizus nudistams, yra Teksase (JAV) įsikūrusi įmonė „Castaways Travel“. Ji organizuoja reguliarias „nuogas keliones“ „Celebrity“ laivais JAV ir aplink Didžiajai Britanijai priklausančias Mergelių salas. Bendrovė neslepia turinti planų įkelti koją į Europą ir panašius kruizus vykdyti įvairiose Europos upėse.

„Castaways Travel“ bendraturtės Donnos Daniels teigimu, nuogalių kruizai labai populiarūs tarp vadinamosios „kūdikių bumo“ (angl. Baby boomers) kartos žmonių, kurie jaučia šiokią tokią tuštumą savo gyvenime ir trokšta išbandyti naujus dalykus. Didžioji dalis kruizo keleivių – 30–70 metų žmonės, kuriems labiau nei seksas rūpi laisvė.

„Šie žmonės džiaugiasi tuo, kokie yra, ir gerai jaučiasi su kitais žmonėmis“, – Foxnews.com sakė D.Daniels.

„Bare Necessities“ bendraturtė Nancy Tiemann teigė, jog svarbiausias jų tikslas – pralaužti sienas ir parodyti, jog nudizmas nėra tiesiogiai susijęs vien tik su seksu.

„Socialinis nuogumas nėra seksualinis aktyvumas. Tai dvasinė būsena“, – sakė kompanijos bendraturtė.

Reikėtų pridurti, kad net ir nuogalių kruizuose dažniausiai galioja tam tikros taisyklės, apibrėžiančios, kur būtina dėvėti rūbus. Nusimetę drabužius galite leisti laiką prie baseinų, pirtyse, ant denio, teminiuose vakarėliuose.

Tačiau bendrame valgomajame, kazino, diskotekose (išskyrus tas, kurios įvardijamos kaip „nuogos“) ir kai kuriose kitose bendrose kruizinio laivo vietose keleiviai privalo dėvėti bent minimalius rūbus.

Savaime aišku, į kruizus leidžiama vykti tik asmenims, ne jaunesniems nei 18 metų. Kai kur amžiaus kartelė pakelta iki 21-erių.

Tiems, kurie nežino, ar gerai jaustųsi kruize nuogi greta kitų savo kūną atvirai demonstruojančių žmonių, kruizų organizatoriai pataria pradėti nuo nudistams skirtų pliažų ar kurortų. Jei praleidę dieną ten jausitės gerai ir norėsite tai pakartoti, tuomet jau galite pradėti ieškoti nuogalių kruizo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius