-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl mylimosios į Švediją dviračiu atmynęs indas ją vedė ir kartu gyvena jau 41-erius metus

Charlotte Von Schendvin buvo mėlynų akių šviesiaplaukė, kurią išvydęs nesuabejosi: ši moteris turtinga ir išsilavinusi. PK Mahanandia buvo vargšas studentas iš Vidurio Rytų Indijos, savo šalies kastų sistemoje įvardijamas kaip „neliečiamasis“.
Turtinga europietė ir žemiausios kastos indas – Charlotte ir PK
Turtinga europietė ir žemiausios kastos indas – Charlotte ir PK / „Facebook“ nuotr.
Temos: 1 Švedija

Tačiau atsitiktinė pažintis su simpatiška švede Delyje 1975-aisiais, kada Charlotte paprašė jauno indo nupiešti jos portretą, pakeitė vaikino gyvenimą – įkvėpė jį sėsti ant dviračio ir iš Indijos keliauti į Švediją.

Kad galėtų būti kartu, jis įveikė 3 600 km, besidriekusių per aštuonias šalis. Ši kelionė užtruko 4 mėnesius. O kartu pora jau 41-erius metus.

Apie juos ne kartą rašyta, rengta daugybė laidų Švedijos ir kitų šalių žiniasklaidoje. Šįkart šią ypatingą istoriją prisiminė CNN.

Tiek PK, tiek Charlotte prisimena, kad, nepaisant daugybės skirtumų, tokių kaip religija ar kultūrinės tradicijos, iš karto vienas kitą pamilo. Iki to laiko, kol Charlotte turėjo grįžti į Švediją, jiedu kartu praleido vos vieną mėnesį. 

Nors atrodė, kad ši istorija tuo ir baigsis, PK nusprendė, jog padarys viską, kad vestų mylimąją. Talentingas dailininkas pardavė visą turėtą turtą ir nusipirko dviratį ir su 80 JAV dolerių kišenėje leidosi į kelionę.

„Facebook“ nuotr./PK kelionės dviračiu maršrutas
„Facebook“ nuotr./PK kelionės dviračiu maršrutas

PK važiavo per dykumas Pakistane, Afganistane ir Irane. „Tais laikais tik maharadža galėjo sau leisti skrydį į Švediją“, – paaiškino PK.

„Tais laikais tik maharadža galėjo sau leisti skrydį į Švediją“, – paaiškino PK.

Jis ilsėdavosi beduinų palapinėse, jaunimo viešbučiuose ar tiesiog po atviru dangumi šviečiant žvaigždėms virš Kaspijos jūros. Savo jausmus jaunuoliai palaikė rašydami ir siųsdami vienas kitam aistringus laiškus. 

Kai ši nepaprasta jų istorija buvo paskelbta, „Facebook“ ja pasidalijo tūkstančiai žmonių. 

Dabar po 41 metų santuokoje, kurioje gimė du vaikai, poros istorija sukėlė filmų kūrėjų susidomėjimą. 

Likimas buvo parašytas žvaigždėse?

PK buvo vos devynerių, kai suprato, kad yra ne toks kaip visi. Gimęs dalitų kastoje jis nepritapo prie savo draugų – net klasėje buvo priverstas sėdėti nuošalyje. 

„Buvau laikomas žemesniu nei šunys ar karvės“, – prisiminimais su CNN žurnalistais dalijosi vyras. 

„Kartą, kai buvau netoli šventyklos, žmonės į mane ėmė mėtyti akmenis. Tokių dalykų niekada nepamirši...“ – teigė jis. 

Vieną dieną jam leido atsisėsti klasės gale, tačiau jokiu būdu neliesti nė vieno, kad jų „neišpurvintų“. Toks sprendimas buvo priimtas tik dėl to, kad tądien į mokyklą atvyko britų inspektorius su žmona. 

Svečių apsilankymo metu nutiko netikėtumas: pasisveikinęs inspektorius uždėjo gėlių girliandą vienai mergaitei, sėdėjusiai priekyje. O jo žmona gėlėmis padabino klasės atstumtąjį PK.

„Manau, ji matė, kad esu atstumtasis. Ji palietė mano galvą ir pasakė: „Kokie mieli tavo garbanoti plaukai!“. Buvau laimingas, tačiau tuo pat metu verkiau. Tai buvo tarsi nedidelė švieselė tamsiame urve“, – prisiminė vyras.

PK dovanotą gėlių girliandą išdidžiai parsinešė namo ir parodė mamai. „Pasakiau jai: „Mama, aš įsimylėjau mokyklos inspektoriaus žmoną.“ Jos atsakymas padarė įtaką visam likusiam mano gyvenimui.“

PK iki šiol turi palmių lapų horoskopą, kurį jam tuomet davė motina. Paduodama ji pasakė sūnui, kad horoskope nurodyta, jog jis ves „baltąją moterį, kuri bus iš tolimos šalies“. 

Pranašystė taip pat skelbė, kad ši moteris bus gimusi po Jaučio ženklu, bus susijusi su muzika ir sava gamtoje.

„Mes nesitarsime dėl tavo vestuvių“, – tuomet sūnui pasakė PK motina. Tėvų suplanuotos vestuvės Indijoje buvo ir iki šiol yra įprastas dalykas. 

„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./Apie juos publikuota daugybė straipsnių
„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./Apie juos publikuota daugybė straipsnių

Nulemtas susitikimas

1975-aisiais PK buvo 26-erių visiškai bankrutavęs dailės studentas Delyje, dažnai miegodavęs autobusų stotyse ar net telefonų būdelėse. 

Tačiau jis buvo talentingas, todėl piešė – daugiausia politikų ir žvaigždžių portretus, pavyzdžiui, Valentinos Tereškovos – pirmos moters kosmose. 

Jis net buvo gavęs leidimą piešti portretus Delio centriniame parke. Būtent jame jis ir sutiko Charlotte – 20-metę keliautoją, jaučiančią nepaaiškinamą trauką Indijai. Čia ji lankėsi su draugais. 22 dienas su mikroautobusu keliavo žymiuoju hipių keliu, savo maršrutu atkartojančiu Šilko kelią. 

„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./CNN dar kartą porai priminė jų neįtikėtiną istoriją
„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./CNN dar kartą porai priminė jų neįtikėtiną istoriją

Kaip likimas pastūmėjo PK domėtis Vakarais, taip Charlotte atvedė į Rytus. 

„Nuo dešimties domėjausi Indija – žiūrėjau indiškus filmus, rašiau istorijas, skaičiau apie šią šalį. Man tai buvo svajonių šalis“, – sakė moteris. 

Būdama jauna ji žavėjosi indiška kultūra – tokiais filmais kaip „Siddhartha“, Ravi Shankar ir George Harrisono muzika.

Pirmasis Charlotte portretas, kurį Delio parke nupiešė PK, nebuvo geras. Pasak jų, tai vėlgi buvo likimas. 

„Jis buvo kažkoks netvirtas, taigi, pasakėme, kad sugrįšime kitą dieną, kad nupieštų naują“, – prisiminė Charlotte. Kai ji grįžo, PK pradėjo galvoti, jog tai – horoskope minima jo gyvenimo moteris. 

„Facebook“ nuotr./Kartu jau 41-erius metus
„Facebook“ nuotr./Kartu jau 41-erius metus

„Pamatęs ją apšviestą gatvės transporto šviesų pradėjau nervintis – man ėmė mausti skrandį. Ant savo molberto užrašiau „Menininkas serga“, – pasakojo vyras. ​

Tuomet pradėjo klausinėti. Netrukus jis jau žinojo, kad mergina gimusi po Jaučio ženklu, groja pianinu, jai priklauso miškai (teisė valdyti dalį Švedijos miškų jos šeimai buvo suteikta karaliaus 1700-aisiais). 

„Pradėjau drebėti. Galiausiai pasakiau: „Tai nuspręsta dangaus – mums buvo skirta susitikti.“ Ji patyrė šoką“, – prisiminė PK.

„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./PK ir Charlotte
„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./PK ir Charlotte

Klausyk savo širdies 100 proc.

Pasikliaudama savo instinktais Charlotte iškeliavo kartu su PK susitikti su jo tėvu Orisoje. Čia pora buvo palaiminta. 

„Tada negalvojau, tiesiog klausiau savo širdies. Jokių sprendimų nepriėmiau vadovaudamasi logika“, – sakė Charlotte. 

„Būdamas su ja jaučiausi siekiantis dangų“, – sakė PK. Meilė Charlottei išlaisvino jį iš kastos primestos būsenos. Tai pakeitė jo paties požiūrį į save. 

Tačiau po mėnesio Charlotte turėjo grįžti į Švediją. PK, kuriam dar buvo likę metai studijuoti meno mokykloje, pasiliko Indijoje. Metai atskirai tik dar labiau sustiprino poros norą būti kartu. 1977 metais PK parašė mylimajai ir išdėstė planą, kaip jis pas ją atvyks, kad vestų. 

„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./Laiminga šeima
„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./Laiminga šeima

Jis nusprendė leistis populiariuoju hipių keliu, iš Indijos pasiekiančiu Europą. Tuo metu keliautojams nereikėjo vizų, kelionė buvo saugi. 

Išvykdamas iš Indijos PK turėjo vos 80 dolerių. Tačiau pas būsimą žmoną atvyko gerokai turtingesnis – su 800 dolerių. Uždirbti jam pavyko pakeliui, piešiant portretus. 

Kasdien jis numindavo apie 70 km. Tačiau, kaip pats sako, naudodavosi kiekviena proga, kai tik nereikėdavo to daryti: priimdavo pasiūlymus pavažiuoti pakeleivingomis mašinomis, paslaugių žmonių nupirktus traukinio bilietus (taip jis atvyko iš Stambulo į Vieną). 

„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./PK Mahanandia su sūnumi
„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./PK Mahanandia su sūnumi

„Dviračiu važiavau ne dėl meilės jiems, bet iš meilės Charlotte“, – neslėpė jis. Mylimosios namus Buroso mieste Švedijoje jis pasiekė 1977 metų gegužės 28-ąją – po keturių mėnesių nuo kelionės pradžios. 

Kai kas galvojo, kad susitikus poros jausmai atvės. Tačiau kartu jie jau daugiau nei 40 metų. Sutuoktiniams gimė du vaikai – Sidas ir Emelie. 

„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./PK Mahanandia su sūnumi Sidu
„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./PK Mahanandia su sūnumi Sidu

Charlotte dirbo muzikos mokytoja, o PK piešia. Tačiau greta to jie visą gyvenimą padėjo „atstumtiems“ Indijos vaikams ir jaunuoliams – dovanojo jiems stipendijas, kad šie galėtų mokytis ir gyventi geriau, nei jiems nustatė kastų sistema. 

„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./Dr. PK Mahanandia
„Facebook“/ Dr. PK Mahanandia asmeninės nuotr./Dr. PK Mahanandia skaito paskaitas Indijoje

Prieš dvejus metus PK tapo garbės mokslų daktaru Delio universitete, o 2005 metais buvo nominuotas Nobelio taikos premijai. 

„Meilė man suteikė jėgų atleisti žmonėms, kurie mėtė akmenis į mane. Juos reikia šviesti. Džiaugiuosi, kad mano šeimos istorija suteikia žmonėms viltį“, – sakė PK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius