Šis neįprastas, tarp dangaus ir žemės kabantis restoranas „Dinner In The Sky“, sugalvotas Belgijoje, iš ten jis ir pradėjo savo kelionę po Europą. Restorano konstrukciją labai lengvai galima pervežti į bet kurią vietą – jis jau spėjo pabuvoti Briuselyje, Paryžiuje, Budapešte, Baltijos šalyse ir kitur. Į Vilnių danguje pakibęs restoranas pirmą kartą atvyko 2012-aisiais. Čia lankėsi ir šiemet. Kiekviename naujame mieste restoranas organizuoja pristatymo pietus, į kuriuos pakviečiami žurnalistai, restoranų kritikai ir VIP svečiai.
Erica Jennings ir Agnė Jagelavičiūtė |
Restorane siūloma gurmaniškų patiekalų, ruošiamų garsių restoranų virtuvės šefų. Šią vasarą besidomintys šia unikalia pramoga Lietuvoje galėjo rinktis iš įvairių paslaugų paketų: nuo šampano arba kokteilių danguje iki pusryčių, pietų ar vakarienės.
Čia galima ne tik skaniai papietauti, bet ir pasiklausyti gyvos muzikos. Muzikantai šiam reikalui pakeliami prie restorano atskiru kranu.
„Dinner in the Sky“ pietūs |
Restorano konstrukcija į 50 m aukštį pakeliama specialaus krano pagalba. Restorano svečiai prie kėdžių, savo forma primenančių sportinio automobilio sėdynes, prisegami keturiais saugos diržais. Visi įrenginiai prieš kiekvieną pakėlimą kruopščiai patikrinami.
Nuolatinis restorano adresas yra Briuselyje.
Lietuvoje trumpiausias pakilimas į „Dinner in the sky“ restoraną su „Mumm“ šampanu, trunkantis apie 20 min, kaip ir pernai, taip ir šiemet kainavo apie 100 Lt, o valandos trukmės vakarienė iš keturių patiekalų, su priderintuaperityvu, vynu ir stipriaisiais gėrimais – apie 340 Lt. Individualus renginys, rezervuojant visas vietas ir gaunant papildomų verslo klientams aktualių paslaugų, kainavo nuo 5 180 Lt.