-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pačios keisčiausios teorijos apie Lochneso pabaisą

Škotų nacionalinės šventės – Burnso nakties – proga prisiminkime keisčiausią Škotijos legendą. Ar išties egzistuoja Lochneso pabaisa? Niekas tikrai nežino, bet „The Culture trip“ išskiria pačias keisčiausias teorijas apie ją.
Nuotrauka, kurioje 1934 metais neva užfiksuota Lochneso pabaisa
Nuotrauka, kurioje 1934 metais neva užfiksuota Lochneso pabaisa / „Scanpix“ nuotr.

Nesė yra dramblys

Glazgo universiteto Hunterian muziejaus kuratorius Neilas Clarkas įsitikinęs, kad iš tiesų Nesė gali būti dramblys. Jo manymu, apie pabaisą pranešinėjantys žmonės iš tiesų matė dramblius, kurie plaukiojo Lochneso ežere. N.Clarkas dvejus metus tyrinėjo pranešimus apie Nesę ir priėjo išvadą, kad tai turėtų būti drambliai – tai, kas išnyra iš vandens, panašiausia į dramblio straublį ir kuprą.

 Neilo Clarko piešinys
Neilo Clarko piešinys

Nesė yra banga

Kai kurie mano, kad dėl to, jog Lochneso ežeras yra ilgas ir siauras, jame neįprastai susidaro bangos. Tyrėjas Adrianas Shine'as tvirtina, kad kažkokio iš vandens kyšančio padaro iliuziją iš tikrųjų sukuria povandeninės bangos, kurias sukelia šalimais esančiu Kaledonijos kanalu plaukiantys laivai.

Nesė yra seni sproginėjantys medžiai

Yra teorija, kad „Nesė“ yra paprasčiausiai medžiai, kurie įkrenta į ežerą ir kartais iškyla į paviršių. Šios teorijos šalininkai aiškina, kad dalis tokių medžių būna pasidengę sakais. Medžiai laikui bėgant trūnija, jų viduje atsiranda dujų, tačiau sakai neleidžia joms ištrūkti. Galiausiai jos išsiveržia su trenksmu, ir taip medis iškyla į paviršių bei būna palaikomas pabaisos galva ar kupra.

Nesė yra ateivis iš kitos planetos

Šita teorija nieko nenustebins. Pavyzdžiui, astronautas teoretikas Giorgio Tsoukalosas mano, kad Nesė gali būti nežemiška gyvybė. Jis tiki, kad kadaise ateiviai bendravo su pirmykščiais žmonėmis ir būtent Lochneso ežere sukūrė vartus, jungiančius skirtingas planetas. Na taip, žinoma.

„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Prie Lochneso daryta nuotrauka
„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Prie Lochneso daryta nuotrauka

Nesė yra peraugęs ungurys

Dar viena keista teorija – kad tai, kas gyvena Lochneso ežere, yra paprasčiausiai peraugęs ungurys. Jį pastebėjusių žmonių fantazija gyvį tik dar labiau padidina.

Nesė yra dinozauras

Ši teorija gal jau nebestebina, nes ji kartojama nuo tada, kai ežere pastebėta kažkas keisto. Nesė esą yra priešistorinis pleziozauras. Kažin ar verta diskutuoti – šie dinozaurai net negalėdavo taip iškelti savo galvų, kaip neva daro Nesė. Be to, tarp pleziozaurų egzistavimo laikotarpio bei Lochneso ežero susiformavimo buvo ledynmetis, per kurį visa ši teritorija buvo po kelių kilometrų storio ledu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius