-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskubėkite: Portugalija mokės turistams už nepagautas bangas

Portugalijos turizmo atstovai sugalvojo neįprastai patrauklų būdą stimuliuoti turizmo rinką. Jei bangų čiuožėjas, susiruošęs smagiai paatostogauti žymiuosiuose Portugalijos paplūdimiuose, tris dienas iš eilės bandys pagauti tinkamą bangą, o jos taip ir neatsiras, portugalų valdžia jam grąžins pinigus už lėktuvo bilietus. Be to, kai kitą kartą šis turistas atskris į Portugaliją, jį nemokamai apgyvendins viešbutyje, skelbia „The Daily Mail“.
Franco
Franco / Bertos Tilmantaitės nuotr.

Tiesa, tam, kad susigrąžintų pinigus už skrydį keliautojai turės įvykdyti keletą reikalavimų. Pirmiausia, jie turi suspėti atvykti į Portugaliją gaudyti bangų dar šiemet – iki gruodžio pabaigos. Visų antra, jie privalo šalyje išbūti ne mažiau keturių pilnų dienų. Trečias reikalavimas banglentininkui – būtinai gaudyti bangas viename iš 28-uonių oficialiai Portuguesewaves.com svetainėje paskelbtų paplūdimių. Ir jei vandenyno bangos tris dienas iš eilės bus mažesnės nei 0,5 m, turistui portugalai grąžins pinigus už skrydį, o kito vizito metu jį nemokamai apgyvendins tame pačiame viešbutyje, kuriame jis dabar apsistojęs (vis dėlto, pragyvenimo kaina neturi viršyti 750 eurų žmogui).   

Bangų buvimą ar nebuvimą viename iš 28-nių paplūdimių įrodys vaizdo įrašai bei meteorologų pranešimai. Visi turistai prašomi išsaugoti viešbučiuose gautus čekius ir lėktuvų įlaipinimo bilietų šakneles. Būtent tokių dokumentų prireiks tiems, kas norės susigrąžinti pinigus, jei Portugalijos gamta neleis jiems gaudyti bangų.

Pareikšti apie blogą orą bei reikalauti pinigų už kelionę turistai galės visus metus, iki 2013-ųjų gruodžio 31-osios. Tiesa, kol kas skelbiama, jog pinigai bus grąžinti pirmiesiems 20 bangomis nepatenkintų turistų, kurių skundai bus teisingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius