-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistus safaryje užpuolė įsiutusi žirafa

Pietų Afrikos Respublikoje atostogavę turistai poilsį prisimins dar tikrai ilgai – safario po nacionalinį parką metu juos užpuolė įsiutęs žirafos patinas. Gyvūnas persekiojo turistų džipą ir bandė jį užpulti, skelbia „The Daily Mail“.
Kelių dienų žirafos jauniklis
Žirafos taip pat būna agresyvios / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes fotografavome vaizdingus savanos kraštovaizdžius, tuomet kaip iš niekur prieš mus išdygo 4 m aukščio žirafa“, - įspūdžiais dalinasi turistai. Kadangi keliautojai niekuomet nėra matę šio didingo gyvūno iš taip arti, jie visiškai neišsigando ir pradėjo susidomėję stebėti drąsią žirafą. Netikėtai žirafa tapo agresyvi ir pradėjo vytis lėtai judantį džipą.

Mykolo Vadiaio nuotr./Žirafos bėgdamos spiriasi priekinėmis kojomis
Mykolo Vadišio nuotr./Žirafos bėgdamos spiriasi priekinėmis kojomis

Tokiu gyvūno elgesiu nustebo ne tik patys turistai, bet ir turistinio džipo vairuotojas, kuris per ilgus darbo metus nėra matęs tokios žirafos. „Iš pradžių mes kvatojomės, tačiau paskui pastebėjome, jog žirafa nejuokauja ir šiek tiek sutrikome“, - prisipažįsta turistas.

Pasirodo, žirafa buvo nusiteikusi itin rimtai, ji net sulaužė džipo šoninį veidrodėlį. Turistams net teko pasilenkti ir taip pasislėpti už automobilių sėdynių, tačiau gyvūnas vis vien neatstojo. Tik tuomet, kai vairuotojas sustojo priešais gyvūną ir pradėjo važiuoti atgal, agresyvioji žirafa atstojo.

15min skaitytojų Tomo ir Simonos nuotr./Žirafa
15min skaitytojų Tomo ir Simonos nuotr./Žirafa

Biologai aiškina, jog gyvūnas galėjo užpulti turistus dėl „hormoninio sutrikimo“. Be to, gali būti, jog turistai įsiveržė į žirafos teritoriją ir ši pradėjo ją ginti nuo nekviestų svečių.

Skelbiama, kad incidentas galėjo virsti ir tikra nelaime, nes safariai vyksta turistus vežiojant atvirais džipais, kad šie galėtų nevaržomi fotografuoti gyvūnus ir augmeniją.

VIDEO: Žirafa tapo agresyvi ir puolė turistus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius