-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina kol kas lietuviams neįdomi

Nors Lietuvą ir Ukrainą sieja bendra Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikų istorija, daug bendro paveldo objektų, gražūs Juodosios jūros kurortai, daug turistų iš Lietuvos čia nesutiksi. Turizmo agentūros kaip didžiausią kliūtį įvardija sudėtingą susisiekimą.
Kregždutės Lizdas Kryme – vienas išraiškingiausių pusiasalio simbolių
Kregždutės Lizdas Kryme – vienas išraiškingiausių pusiasalio simbolių / Wikimedia.org nuotr.

Ukraina, pasak Lietuvos turizmo agentūrų, patraukli šalis, tačiau į ją lietuviai kol kas vyksta verslo reikalais arba pavieniui, pavyzdžiui, pailsėti Kryme prie Juodosios jūros. Nors tiesioginių lėktuvų skydžių ir traukinių maršrutų be persėdimų nėra.  

„Viena didžiausių problemų šiuo momentu – transporto stoka. Visas transportas, važiuojantis į Ukrainą, yra per Baltarusiją. Reikia forminti dokumentus: reikia surinkti pasus, nuotraukas, įforminti vizas. Negalima imti ir skristi ten jau rytoj, kaip galima į kitą Europos miestą“, – sako bendrovės „Kelvita“ direktorė Irina Šeinker.

Lietuviams, vykstantiems į Ukrainą, vizų nereikia, todėl galima aplenkti Baltarusiją ir vykti per Lenkiją, tačiau tai tolimesnis kelias. Nors, pasak Lietuvos diplomatų, taip galima susipažinti su bendru Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės paveldu.

Lietuviams, vykstantiems į Ukrainą, vizų nereikia, todėl galima aplenkti Baltarusiją ir vykti per Lenkiją, tačiau tai tolimesnis kelias.

Kremenece ant Bonos kalno stūkso Vytauto pilies liekanos, Lucke laukia kunigaikščio Gedimino sūnui Liubartui statyta pilis-muziejus, Dubno pilis, statyta Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės etmono Konstantino Ostrogiškio. Šiam karvedžiui, laimėjusiam apie 60 mūšių, ketinama Kijevo Uspenskio sobore atstatyti paminklą. Turistams turėtų būti įdomi ir pačiame Kijevo centre esanti kalva.

„Ant tos kalvos XIV–XV amžiuje buvo medinė Lietuvos pilis, ir mes norime tą faktą pažymėti lentele, kurioje būtų parašyta, kad tai yra mūsų bendras istorinis paveldas“, – pasakoja Lietuvos Respublikos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas.

Išsidėstęs abipus Dniepro, Kijevas – patrauklus miestas. Jis turistus vilioja miesto simboliu – Motinos Tėvynės statula, Oranžinės revoliucijos Nepriklausomybės aikšte, Šventosios Sofijos ir Šventojo Andrėjaus cerkvėmis, miesto auksiniais vartais ir vienuolynais. Žymiausias – pirmasis krikščioniškasis vienuolynas Rusioje – ant uolų stūksantis UNESCO paveldo objektas – Kijevo Pečersko Lavros kompleksas su 16 šventovių.

„Valstybė vienuolyno ir viso komplekso restauravimo neremia. Padeda geri žmonės, kurie nori pratęsti krikščionybės istoriją. Atvyksta daug turistų, bet iš Lietuvos mažai, o gaila, nes yra bendras paveldas, kurį galime pažinti“, – teigia Kijevo Pečersko Lavros valdytojas metropolitas Pavelas.

Jeigu būtų išspręstos susisiekimo problemos, Lietuvos turistus sudomintų ir apie dešimt šiuo metu Ukrainoje atstatomų garsių vienuolynų kompleksų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius