-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

11 Europos miestų, kurie žiemą – tik dar žavingesni

Kai Lietuvoje už lango – tamsu ir šalta, savaime norisi galvoti tik apie atostogas šiltuose kraštuose. Bet žiema Europoje – fantastiška. Pandemijos metu visą tą grožį pamatyti gal ir nėra geriausia mintis, tad semkitės idėjų būsimoms kelionėms.
Budapeštas
Budapeštas / 123rf.com nuotr.

Viena, Austrija

123rf.com nuotr./Viena
123rf.com nuotr./Viena

Geriausiu miestu pagal gyvenimo kokybę išrinkta Viena nuostabi visais metų laikais. Tačiau žiemą ji – ypatinga. Jeigu spėjate į ją prieš Kalėdas, pamatysite šventinę pasaką. Po jų šis miestas idealus lėtam kavos gėrimui kultinėse jo kavinėse. Žiemą ir mažiau sąžinė grauš, jeigu papiktnaudžiausite žymiaisiais Vienos desertais.

Briugė, Belgija

123rf.com nuotr./Briugė
123rf.com nuotr./Briugė

Vienas geriausiai nuo viduramžių išsilaikusių Europos miestų tiesiog traukia jaukumu šaltuoju metų laiku. Akmenimis grįstos gatvės vedžios po kavinaites, kuriose galėsite mėgautis karštu šokoladu, o bėgant iš vienos į kitą aikčioti nuo nuostabios architektūros.

Edinburgas, Škotija

123rf.com nuotr./Edinburgas
123rf.com nuotr./Edinburgas

Edinburgo Hogmanay festivalis yra bene geriausias Naujųjų metų šventimas pasaulyje. Koncertai, fejerverkai, gatvėse šokantys škotai – jau vien to pakaktų, kad nusipirktumėte bilietus į šį miestą. Bet jeigu linksmybės netraukia, Edinburgas taip pat tobulas miestas ramiam savaitgaliui. Senovinės architektūros mieste susisupkite į čia įsigytą kašmyro šaliką ir surbčiokite viskį viename iš ypatingų Edinburgo barų.

Budapeštas, Vengrija

123rf.com nuotr./Budapeštas
123rf.com nuotr./Budapeštas

Įsivaizduokite – įspūdingasis Vengrijos parlamentas, pro kurį ramiai teka Dunojus. Net ir užkietėjusius paplūdimių gerbėjus toks vaizdas sužavės. Muziejai, pirtys, didingos kavinės – šiame mieste lengvai sušilsite ir kelias valandas paklaidžioję jo gatvėmis.

Praha, Čekija

123rf.com nuotr./Praha
123rf.com nuotr./Praha

Tikriausiai nė vienas miestas nevirsta tokia nuostabia žiemos pasaka kaip Praha – kai jos senamiesčio stogus ir Šv.Karolio tiltą apkloja sniego antklodė. Dieną čia galima mėgautis romantika ir paslaptinga miesto atmosfera, o naktį leisti susipažįstant su legendiniu Prahos naktiniu gyvenimu.

Bergenas, Norvegija

123rf.com nuotr./Bergenas
123rf.com nuotr./Bergenas

Bergenas turi viską, ko reikia idiliškam Norvegijos miesteliui: spalvotus medinius namus, vaizdingą uostą ir kvapą gniaužiančius fjordus. Miestas atrodo nuostabiai ir vasarą, bet žiemą čia dar galima pamatyti ir Šiaurės pašvaistę. Neabejotinai tai būtų vienas įspūdingiausių vaizdų gyvenime.

Paryžius, Prancūzija

123rf.com nuotr./Paryžius
123rf.com nuotr./Paryžius

Paryžius visada gera mintis. O žiemą jis – tiesiog fantastiškas. Šviesų miestas tampa dar labiau užburiančiu, kai pasipuošia kalėdinėmis lemputėmis. Bet net ir jas išjungus žiema čia yra stebuklinga. Žmonių mažiau, kainos – žemesnės, o architektūra ir fantastiški muziejai – tokie patys.

Liubliana, Slovėnija

123rf.com nuotr./Liubliana
123rf.com nuotr./Liubliana

Slovėnijos sostinė – tarsi pasakos įsikūnijimas ar saulei šviečiant, ar sniegui sningant. Gruodį šį baroko architektūros miestą apgaubia Kalėdų šviesos, o žaviame senamiestyje nereikia stumdytis su kitais turistais. Gali ramiai sau gerti kavą kavinėse ir svajoti žiūrint pro langą. Primygtina rekomendacija – skirti laiko ir nuvykti prie nuostabiojo Bledo ežero, kuris žiemą atrodo išties fantastiškai.

Venecija, Italija

„Scanpix“ nuotr./Venecija
„Scanpix“ nuotr./Venecija

Venecijos gyventojai dažnai skersai žiūri į turistus – jų čia vasaros metu neįsivaizduojamai daug. Ne tik žiūri, bet jau stengiasi ir riboti jų srautus, pavyzdžiui, nebeįsileis didelių kruizinių laivų. Tačiau žiemą čia atmosfera visai kitokia. Tarp kanalų – ramybė ir rūkas. Viešbučiai nuleidžia kainas. O prie bazilikos nebereikia saugotis, kad turistų asmenukių lazdos tau neišdurtų akies.

Berlynas, Vokietija

123rf.com nuotr./Berlynas
123rf.com nuotr./Berlynas

Vokietija žinoma visame pasaulyje dėl savo Kalėdų mugių – vien sostinėje jų yra daugiau nei 60. Tačiau Berlyno žavesys toli gražu neapsiriboja kalėdinėmis puošmenomis. Michelin žvaigždučių restoranai, verdantis naktinis gyvenimas, išskirtiniai muziejai ir pasinėrimas į istoriją – jau planuokite kelionę čia ateinančių metų pradžioje.

Liucerna, Šveicarija

123rf.com nuotr./Liucerna
123rf.com nuotr./Liucerna

Vykti į Šveicariją slidinėti – jokia čia unikali idėja. Bet daugiausia slidinėtojų neiškiša nosies iš savo kurortinių miestelių. Geriau šį sezoną praturtinkite savo atostogas ir pasidairykite toliau. Žavingas Liucernos miestas pasiūlys jums įdomių muziejų ir nuostabių Liucernos ežero vaizdų, o miestą traukiniai ir autobusai tiesiogiai jungia su 24 žiemos sporto kurortais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius