-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

11 paprastų idėjų, kaip keliaujant išlikti puikios figūros ir savijautos

Išsiruošus į ilgesnę kelionę dažnai sunku laikytis namuose įprastų dalykų, pavyzdžiui, sportuoti. Tačiau šie vienuolika paprastų, bet puikių pasiūlymų turėtų padėti atrasti receptą, kaip kelionės metu išlikti aktyviems, sveikiems ir bent iš dalies kompensuoti įprastą sportavimo rutiną.
Kapueira
Kapueira / 123rf.com nuotr.

Žinoma, visada galima susirasti arčiausiai jūsų (arba net viešbutyje) esantį sporto klubą. Tačiau kai kurios šalys siūlo išbandyti ir kur kas įdomesnes, o svarbiausia – dažnai nemokamas aktyvaus laiko leidimo programas. Jas į sąrašą ir įtraukė kelionių portalas „The Culture Trip“.

Parkūras, Prancūzija

Dabar jau visame pasaulyje paplitęs parkūras gimė būtent Prancūzijoje, Lise, kur buvo žinomas kaip „The Yamakasi“ pratimų ir užduočių rinkinys, skirtas kariams. Nors atrodo, jog parkūru užsiimti gali tik nutrūktgalviai paaugliai, iš tiesų tai puikus būdas visiems, norintiems ugdyti valią, jėgą, drąsą ir judrumą.

Prancūzijoje netrūksta vietų, kuriose smalsuoliai supažindinami su parkūru ir saugiausiais būdais juo užsiimti. Tad, jei tik turite noro, viešėdami Prancūzijoje išmėginkite.

 123rf.com nuotr./Parkūras, Prancūzija
123rf.com nuotr./Parkūras, Prancūzija

Doonya, Indija ir JAV

Tai fitneso ir šokių kombinacija, kartu sujungianti Rytus su Vakarais. Iš esmės tai fitneso užsiėmimai, kuriuose pratimai atliekami skambant Bolivudo muzikai. Doonya įkūrėjai užaugo JAV indų šeimoje, todėl jiems puikiai pažįstamos ir indiškos, ir amerikietiškos aktyvaus laisvalaikio bei sportavimo (ir šokių) tradicijos. Savo sukurtoje programoje jie sujungė nemažai indiškų ir kitų populiarių šokių judesių.

Castell, Ispanija

Jei lankotės Katalonijoje, pasinaudokite proga dalyvauti bent viename tradiciniame katalonų festivalyje. Kone visuose jų išvysite „Castell“ – žmonių bokštą, sudarytą iš dešimčių asmenų, lipančių vieni kitiems ant pečių „keliais aukštais“. Tokia „pramoga“ reikalauja didžiulio susikaupimo – išlaikyti pusiausvyrą „bokštui“ labai sudėtinga. Jau nekalbant apie svorį, kuris tenka apačioje esantiems žmonėms. Ne veltui ispanai „Castell“ apibūdina kaip jėgos, pusiausvyros, drąsos ir sveiko proto žaidimą. Išbandyti šią sportišką pramogą gali ir turistai. Kodėl proga nepasinaudojus?

 123rf.com nuotr./„Žmonių bokštas“ (isp. Castell), Katalonija
123rf.com nuotr./„Žmonių bokštas“ (isp. Castell), Katalonija

Arnis, Filipinai

Arnis yra tradicinis filipiniečių sportas. Kovos (vienas prieš vieną) metu naudojamos specialios lazdelės ir peiliai. Norintys tapti profesionaliais kovotojais treniruojasi metų metus. Turistams organizuojami specialūs „palengvinti“ kursai. Jie – puiki proga pažinti Filipinų kultūrą, laiką leidžiant aktyviai.

Tai Či, Kinija

Tai Či – tai mankštos pratimų seka, gimusi Kinijoje prieš 2000 metų ir iki šiol žmonių praktikuojama. Jos esmė – kvėpavimo ir lėtų koncentruotų judesių darna. Manoma, jog tokia mankšta padeda žmogaus organizmui ilgiau išlikti sveikam ir jaunam. Nemokamos Tai Či mankštos vyksta kasdien įvairiose Kinijos vietose. Prisijungti prie jų gali visi norintys.

 123rf.com nuotr./Tai Či mankšta
123rf.com nuotr./Tai Či mankšta

Paleta Frontón, Peru

Paleta Frontón patiks visiems, kas mėgsta skvošą ir stalo tenisą. Nes iš esmės tai ir yra šių dviejų sporto šakų derinys, tapęs atskira nacionaline sporto šaka Peru. Šis žaidimas idealus, kai norisi aktyviai praleisti laisvalaikį.

Aikido, Japonija

1920–1930-aisiais Japonijoje išpopuliarėjęs Aikido iki šių dienų laikomas unikalia japonų sporto šaka. Išbandę ją užsieniečiai tikina, jog Aikido primena įvairias kovos meno šakas. Joje derinama speciali kovos technika, taip pat ypač svarbi reakcija ir mokėjimas kristi. Turistams skirti Aikido pradžiamoksliai. Jei lankotės Japonijoje, išbandykite.

 123rf.com nuotr./Aikido, Japonija
123rf.com nuotr./Aikido, Japonija

Lauko baseinai, Australija

Australija turi tiek paplūdimių, kad nemokėti plaukti ir nebūti pamišusiu dėl bent vienos vandens sporto šakos šioje šalyje tikriausiai neįmanoma. Tačiau juose smagu ne tik aktyviai leisti laiką – šioje šalyje daug lauko baseinėlių, įrengtų prie jūros. Pačiuose baseinuose rasite gėlą švarų vandenį, kuriame galėsite lepintis tingiomis maudynėmis arba aktyviu plaukiojimu.

 123rf.com nuotr./Lauko baseinas netoli jūros, Australija
123rf.com nuotr./Lauko baseinas netoli jūros, Australija

Kapueira, Brazilija

Kovos menų judesius ir šokį sujungiantis sportas be galo populiarus tarp brazilų. Prieš gerą dešimtmetį kapueira paplito visame pasaulyje. Vis dėlto tik Brazilijos miestuose galima paragauti tikrojo kapueira skonio.

Pilvo šokiai, Šiaurės Afrikos kraštai

Egiptas, Marokas – šios šalys garsios įvairiais dalykais, taip pat ir pilvo šokėjų pasirodymais. Tačiau išbandyti šią pramogą, kuri iš tiesų reikalauja nemažo fizinio pasirengimo, galima ir jums. Garantuojame, besimokydami išliesite ne vieną lašą prakaito ir po pilvo šokio treniruotės jausitės ne ką prasčiau nei po aerobikos savo sporto klube.

 123rf.com nuotr./Pilvo šokis
123rf.com nuotr./Pilvo šokis

Šiaurietiškas ėjimas, Suomija

Nemažai kur pasaulyje populiarus šiaurietiškas ėjimas gimė ne bet kur kitur, bet Europos Šiaurėje – Suomijoje. Iš pirmo žvilgsnio paprastas pasivaikščiojimas su specialiomis lazdomis iš tiesų atstoja puikiausią kardiotreniruotę. O kur dar faktas, kad vaikštinėdami lauke kvėpuosite grynu oru: šiaurietiško ėjimo trasos paprastai driekiasi vaizdingose vietovėse, toli nuo miestų, tikroje gamtoje.

 123rf.com nuotr./Šiaurietiškas ėjimas populiarus ne tik Suomijoje, bet būtent šioje šalyje jis gimė
123rf.com nuotr./Šiaurietiškas ėjimas populiarus ne tik Suomijoje, bet būtent šioje šalyje jis gimė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius