-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 priežasčių aplankyti Lenkijos sostinę Varšuvą

Gyvename taip netoli Varšuvos, vis dėlto savaitgalio linksmybėms ir ekskursijoms keliaujame į Berlyną, Paryžių, Barseloną. Visgi per pastaruosius metus kaimyninės Lenkijos sostinė taip pat po truputį pavirto patraukliu ir pažangiu miestu, kuriame rasite įvairiausių pramogų, įdomybių ir nuotykių. Populiarus įvairenybių portalas Buzzfeed.com pateikia 12 priežasčių apsilankyti Varšuvoje. „Nors su anglų kalba vis dar kebloka, tačiau Lenkijos sostinę tikrai lengva įsimylėti“, – rašo portalo autorė.
Naktinė Varšuva
Naktinė Varšuva / 123rf.com nuotr.

1. Pirmiausiai bus pamaloninti gatvės meno mėgėjai. Čia pastaraisiais metais tikrai daug naujų meno projektų, o nuo didžiulių piešinių ant daugiabučių ir kitų pastatų sienų kiekvienam raibs akys.

2. Čia taip pat daug skulptūrų. Kaip ir Vilniuje, dėl jų diskutuojama, kritikuojamos ir palaikomos naujos bei postmodernios idėjos, sprendžiama dėl senų likimo. Vienas išskirtinis projektas – Julitos Wojcikos Išganytojo aikštėje pastatyta vaivorykštė buvo sudeginta, visgi planuojama ją atkurti vėl. 

3. Varšuvoje net neoninių šviesų reklamos turi savo žavesio. Pavyzdžiui, vis dar likęs neoninis tinklinio žaidėjas ant nebeveikiančios sporto prekių parduotuvės. Be to, Lenkijos sostinėje neoninės iškabos Šaltojo karo metais buvo tokios populiarios, jog joms dabar sukurtas muziejus. Užsukite šiuo adresu: Budynek 55, Soho gamykla, Minska 25, 03-808 Varšuva, Lenkija.

4. Galiausiai, aplankykite Šiuolaikinio meno muziejų ir pajuskite, kuo dabar alsuoja gilias tradicijas turintis Lenkijos menas. Be to, į šį muziejų galėsite užeiti nemokamai: Panska gatvė 3, 00-124 Varšuva, Lenkija.

5. Nuo meno – prie maisto. Prasiėję per Lenkijos sostinę galite tiesiogine to žodžio prasme apsivalgyti. Skonių įvairovė patenkins net išrankiausius. Humuso ir Artimųjų Rytų Azijos patiekalų galite paragauti libaniečių restorane „Beirut“: Poznanska gatvė 12, 00-454 Varšuva. Arba pagriebkite lengvų prancūziškų užkandžių užeigėlėje „Charlotte“: Wyzwolenia alėja 18, 00-570 Varšuva. Vėlai vakare irgi rasite kur užkąsti gerų senų belgiškų skrudintų bulvyčių ar  fliakų sriubos. 

6.  Gėrimų barų ir įdomių erdvių pasirinkimas Varšuvoje dar didesnis. Net jei jau visai nerasite kur užeiti, visada jums bus atviras baras „Planas B“. Tai vieta, kuri tikrai atgaivino Varšuvos naktinį gyvenimą. Ją rasite: Wyzwolenia alėja 18, 00-999 Varšuva.

Taip pat turėsite, kur pagurkšnoti gėrimų su knyga rankoje, meno parodose, eksperimentinės muzikos fone. 

7. Alaus, kavos bei arbatos Varšuvoje rasite kur pagurkšnoti ir atvirose erdvėse, viešose vietose. Įsibėgėjus pavasariui aplankykite „BarKa“ Tadeusza Kahla skvere, 00379 Varšuva.

8.  Kas smagiausiai, kad ši sostinė vis dar nėra tokia brangi, kaip daugelis kitų Vakarų Europos sostinių. Nors pragyvenimo lygis Varšuvoje ir aukštesnis nei Vilniuje, kainos didesnės, vis dėlto jas išvydę tikrai nepasijausite per daug blogai. 

VIDEO: Populiarioji Brodka

9. Atvykę čia, nepamirškite ir užsukti į Lenkijos šiuolaikinės muzikos gyvo garso koncertą. Gali būti, kad liksite tikrai maloniai nustebinti. Viena ryškiausių šio meto Lenkijos elektro-pop muzikos žvaigždžių – Brodka. Kita originali grupė – „Eric Shoves Them in His Pockets“ taip pat turi kuo nustebinti. Roko grupės „Coldair“ koncerte išgirsite ir folkloro motyvų. O apsilankę pas linksmuosius lenkus „Mitch and Mitch“ visą vakarą taip ir nesužinosite, kuris yra kuris, bet liūdna nebus. Pastarieji vaikinai tikrai verti dėmesio. 

VIDEO: Linksmieji Mitch and Mitch vyrukai

10. Nuklyskite šiek tiek į šoną nuo turistinių takų. O ten kaip visada slepiasi patys įdomiausi dalykai. Pavyzdžiui, „Jerozolima klub“ Jerozolimskie alėjoje 57, 00-697 Varšuvoje. Pusiau naktinis klubas, pusiau meno ir dizaino studija – šis pastatas Varšuvoje tapo tikru menininkų kūrybos ir traukos centru. Seniau ten buvo vaikų ligoninė. 

Žinoma, kad Varšuvos pakampėse atrasite ir sovietinių reliktų. Kitos erdvės dabar intensyviai rekonstruojamos. 

11. Pasprukite į kitą aplinką net nepalikę paties miesto. Tai irgi įmanoma Varšuvoje. Pasijuskite lyg pasakoje Lazienkų parke ar kitose Lenkijos sostinės erdvėse.

12. Dar labiau nuotykių ištroškusiems keliautojams siūloma eiti apleistais miesto traukinių bėgiais. Čia rasite ir apleistų traukinių stočių, fabrikų, ir nepaprastų kraštovaizdžių, o jei pasiseks, ir likimo valiai paliktų traukinių bei vagonų. 

Artėjant pavasariui tarp visų bundančių Europos miestų apsvarstykite ir kaimyninės Varšuvos kandidatūrą savaitgalio ar savaitės atostogoms. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius