-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 įspūdingi maršrutai, įtraukti į UNESCO paveldo sąrašą

Į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą yra įtraukta šimtai nuostabiausių vietų visame pasaulyje. Kiekviena iš jų turi ypatingą istoriją, kultūrą ar biologinę įvairovę, todėl net ir išrankiausi keliautojai čia gali atrasti savo lūkesčius atitinkantį maršrutą.
Taormina miestas Sicilijoje, kuris buvo įkurtas dar 3-4 amžių prieš Kristų.
Taormina miestas Sicilijoje, kuris buvo įkurtas dar 3–4 amžiuje prieš Kristų. / 123rf.com nuotr.

Jei tik turite galimybę, rinkitės ne grupines, bet individualias ekskursijas. Ir pradėkite nuo šių penkių vietų pasaulyje, teigia populiaraus kelionių tinklaraščio Auxurytravelblog.com įkūrėjas Paulas Johsonas. 

Į jo sudarytą penketuką patekusios šalys – skirtingos, tačiau viešnagė jose turi kai ką bendro: ten įdomių objektų gali rasti ir gamtos, ir istorijos mėgėjai. Tad pirmyn į pažintį su Argentina, Australija, Sicilija, Pietų Korėja ir JAV.

123rf.com nuotr./Igvasu krioklys iš Argentinos pusės
123rf.com nuotr./Igvasu krioklys iš Argentinos pusės

1. Pažintis su Argentinos gamta ir kultūra

Argentina yra didelė ir labai įvairi šalis. Skirtingose jos dalyse galima ne tik pamatyti kontrastingą reljefą, bet ir pajusti klimato pokyčius.

Per keturiolika dienų, kelionę pradedant ir baigiant Argentinos sostinėje Buenos Airėse, galima bent šiek tiek prisiliesti prie šios egzotiškos šalies grožio.

Keliaujant verta aplankyti Igvasu krioklį, kuris dažnai yra įtraukiamas į „būtina aplankyti“ vietų sąrašą, bei vieną iš seniausių miestų visoje šalyje – San Antonio de Areco. 

123rf.com nuotr./Kimberley nacionaliniame parke netrūksta įdomių gamtos kūrinių
123rf.com nuotr./Kimberley nacionaliniame parke netrūksta įdomių gamtos kūrinių

2. Kelionė į Kakadu ir Kimberley nacionalinius parkus

Australijai skirkite kiek įmanoma daugiau laiko.

Tie, kas tai išbandė, gali paliudyti, kad 18 dienų kelionė į Australijoje esanti Kakadu nacionalinį Parką ir Kimberley regioną palieka įspūdžius visam gyvenimui.

Šiaurinėje šalies dalyje įsikūręs Kakadu nacionalinis parkas yra panašaus dydžio kaip pusė Šveicarijos, o į Pasaulio paveldo sąrašą jis buvo įtrauktas jau 1992 metais.

Kimberley nacionaliniame parke galima pasigrožėti uolų, didingų upių ir savanų peizažais. Abiejuose parkuose yra itin didelė gyvūnijos ir augalijos įvairovė, čia tai pat gyvena Australijos didieji sūriųjų vandenų krokodilai.

Keliaujant gegužės – spalio mėnesiais galima išbandyti dykumų safarius, krokodilų kruizą.

123rf.com nuotr./594059_l
123rf.com nuotr./Sicilija

3. Pasivaikščiojimai Sicilijoje

Sicilija – didžiausia sala esantis Viduržemio jūroje, jau daugelį metų sulaukia didelio turistų susidomėjimo. Daugelis ten esančių vietų yra įtrauktos ir į UNESCO pasaulinio paveldo objektų sąrašą.

Dešimties dienų kelionę čia verta pradėti nuo ramaus vakaro, besimėgaujant itališku maistu ir vynu vienoje iš daugybės vietinių kavinių. Svarbiausios vietos, kurias reikėtų aplankyti sostinėje Palerme: užlipti į legendomis apipintą Eriče kalną bei pasivaikščioti po Šventyklų slėnį.

123rf.com nuotr./Etna
123rf.com nuotr./Etna

Lankantis Sicilijoje, tiesiog, privaloma užsukti į Sirakūzų ir Katanijos miestus bei pamatyti didžiausią Europoje veikiantį ugnikalnį Etna. O mėgstantiems architektūrą derėtų užsukti į garsiąją Taorminą, kuri buvo įkurtas dar 3-4 amžių prieš Kristų.

4. Pažintis su Pietų Korėja

Pietų Korėja – tai įspūdinga šalis, kuri yra turtinga savo istorija ir įvairiomis pramogomis. Šiame šiuolaikiniame mieste gausu senovės budistų šventyklų bei nacionalinių parkų.

Vienuolika dienų trunkančią kelionę verta pradėti šalies sostinėje Seule, kuriame galima rasti daugybę įvairių lankytinų vietų. Tuomet keliauti į Kjongdžu, senąją Silla Karalystės sostinę.

Šis miestas tai pat žinomas kaip „Muziejus be sienų“ dėl didelio kiekio įvairių istorinių pastatų esančių jo teritorijoje. Čia stovinčiose Bulguksa ir Seokguram šventyklose galima rasti į jūrą žiūrinčios Budos statulą, kuri yra pirmoji vieta Pietų Korėjoje, įtraukta į UNESCO pasaulio paveldą.

123rf.com nuotr./Bulguksa šventykla
123rf.com nuotr./Bulguksa šventykla

5. Kelionė per Luizianą, Alabamą ir Tenesį

Keturiolika dienų trunkanti kelionė per Luizianos, Alabamos ir Tenesio valstijas įsimins kiekvienam, bet ypač patiks tiems, kam įdomi JAV istorija.

Kelionę verta pradėti Lafajeto mieste, kuriame galima pasivaikščioti pelkėse, po to užsukti į Naująjį Orleaną, kuris garsėja džiazo muzika ir net, atrodo, ore tvyrančia laisve bei malonumais.

Čia galima sekti sekti Martino Lutherio Kingo – pasaulyje ypač gerai žinomo civilinių teisių lyderio – pėdomis, aplankyti Chickamauga kovos lauką, kuriame buvo kovojama per Amerikos pilietinį karą, ar įlipti į didįjį Smokey kalną nacionaliniame parke.

Šios kelionės metu verta aplankyti garsiojo gėrimo „Jack Daniels“, „Tabasco“ padažo gamyklas ir Nešvilio kantri muzikos šlovės muziejų.

123rf.com nuotr./Nešvilis garsus kantri muzika. Čia veikia ir jai skirtas muziejus
123rf.com nuotr./Nešvilis garsus kantri muzika. Čia veikia ir jai skirtas muziejus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius