-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 priežastys, kodėl turėtumėte keliauti visiškai vieni

Net jei labai smagu dalintis kelionės įspūdžiais ir patirtimis su draugais, mylimu žmogumi ar šeima, vis dėlto vertėtų apsvarstyti galimybę karts nuo karto pakeliauti vieniems. Solo kelionės tinka visiems, net jei ir turite antrąją pusę ar esate vienišius,esate intravertas ar ekstravertas. Štai 9 priežastys, kurias jums parinko portalas Lifehack.org.
Paulius Mačiulevičius Be sienų kelionės metu pildo kelionės dienoraštį
Paulius Mačiulevičius Be sienų kelionės metu pildo kelionės dienoraštį / Be sienų nuotr.

1. Paprasčiau planuoti laiką

Dažnu atveju planuoti keliones su draugais tikrai sunku. Visi prikaustyti prie savo darbų, sunkiai gali vienu metu viską mesti ir traukti į kelią. Taip, galima keliones derinti labai iš anksto, tačiau dažniausiai teks spraustis į kompromisus, trumpinti ar atidėti kelionę. O surasti naują žmogų į kompaniją prieš pat išskrendant į kelionę taip pat labai sunku. Vien dėl šios priežasties, kartais geriau tiesiog susikrauti kuprinę ir patraukti į kelią vienam. 

2. Įgyvendinkit SAVO svajonių sąrašą

B.Tilmantaitės nuotr./16
B.Tilmantaitės nuotr./16

Juk būna gyvenime dalykų, kuriuos norėtumėte išbandyti, tačiau niekas kitas su jumis kartu „nepasirašo“.  Gal visada norėjote pasklandyti virš Didžiojo kanjono, pamatyti Majų griuvėsius ar tiesiog suvalgyti didelį Indijos vandenyno omarą. Tikrai nieko blogo, jei jūsų draugai ir mylimi žmonės nemėgsta ar nenori daryti to paties, tačiau jei bendrakeleiviai pradeda jus stabdyti nuo svajonių įgyvendinimo – tada jau problema.  

3. Jūs pats sau esate puikus kompanjonas

Jei retai leidžiate laiką tik su savimi, iškeliavę į svetimus kraštus, nustebsite, kaip kartais gera pabūti vienam. Kada paskutinį kartą klausėtės tik savo minčių ir įgyvendinote tik savo svajones? Priklausomai nuo vietos, į kurią vykstate, vienišos kelionės gali būti labai stipri, gyvenimą keičianti patirtis. Įsivaizduokite save ramiame paplūdimyje palydintį saulę ar besiruošiantį į rytinį žygį, kur su niekuo nereiks kalbėti.

4. Susitiksite daug naujų, mielų žmonių

Jei iš prigimties esate ekstravertas, vienišiaus kelionė gali būti stulbinanti patirtis. Joje tikrai sutiksite panašių bendrakeleivių ar smagių vietinių žmonių. Dažniausiai, vieniši žmonės daugeliui atrodo daug priimtinesni, lengviau užkalbinami. Solo kelionėje nespėsite apsidairyti, o jau sėdėsite su būriu bendraminčių kavinėje ar eisite į paplūdimį su grupe atlikti jogos pratimų. Nepamirškite: kad ir kokia gera kompanija, visada verta pagalvoti apie saugumą. 

Be Sienų nuotr./Su vietiniais turkais
Be Sienų nuotr./Su vietiniais turkais

5. Darysite viską, ką norite, ir nedarysite to, ko nenorite

Ar kada buvote tokioje situacijoje, kai dėl savo partnerio ir draugų negalėjote pragulėti visą dieną paplūdimyje, užuot visur lakstę aplink? Keliaudami vieni, nesate niekam įsipareigoję, galite visą dėmesį skirti tik sau. Jei norite visą dieną gurkšnoti mochito kokteilį prie baro durų užuot vaikščioję po istorines vietas, niekas jums to nedraus ir neragins skubėti. 

6. Solo kelionė suteikia stiprybės ir pasitikėjimo

Jei kelionės padaro jus geresniais ir protingesniais, tai vienišos kelionės padaro jus dvigubai geresniais ir protingesniais. Tokią kelionę vertėtų išbandyti visiems, kurie jaučiasi nejaukiai valgydami vieni pusryčius ar pietus. Nors tokios kelionės ir gali bauginti, tačiau jei vienai prisiruošite ir peržengsite per save, pajusite užplūstantį pasitikėjimą ir pasitenkinimą savimi. Sėkminga vienišiaus kelionė jus gali pastūmėti įgyvendinti šimtus kitų dalykų, kurių seniai nesiryžote padaryti. 

7. Vienišiams geresnis aptarnavimas

Dėl kažkokių priežasčių aptarnavimas viešbučiuose ir restoranuose atrodo daug malonesnis, kai keliaujate vieni. Žmonės vertina tuos, kurie ryžtasi iškeliauti be kompanijos. Ir jei tik parodysite, kad keliaujate vieni, beveik visuomet gausite geresnį kambarį, malonesnį padavėjo žvilgsnį, nuolaidą ar nemokamą kokteilį bare.

8. Nebuvimas šalia priverčia pasiilgti

Nesiūlome visų atostogų praleisti atskirai nuo savo šeimos, partnerio ar draugų, tačiau retkarčiais tokios kelionės tikrai naudingos. Dažnu atveju tai gali atnaujinti jūsų santykius su mylimu žmogumi. Kiekvienuose santykiuose būtina turėti savų pomėgių ir smulkių paslapčių, o vienišose kelionėse, kaip tik ir galite prisirinkti naujų patirčių, pasitikėjimo savimi. Grįžę aplinkiniams būsite daug įdomesni, žavesni, o su mylimu žmogumi vėl negalėsite viens nuo kito atitraukti akių. Be to, jei solo kelionėje atrasite rojaus kampelį, kitą kartą ten savo mieliausius galėsite pasiimti kartu.

9. Jokių dramų

Kartais vienišiai susitikinėja su antrosiomis pusėmis, tik dėl to, kad galėtų kartu pirmą kartą iškeliauti atostogų. Bet labai dažnai tokios pirmos atostogos, pakeista aplinka, ekstremalios situacijos baigiasi pykčiais ir išsiskyrimais. O kai reikalai klostosi ne taip gerai, tai ir visa svajonių kelionė tampa apgailėtina – tokia, kurią norėtumėte kuo greičiau užmiršti. Kai esate įgudę keliauti vieni, jums nebereikia ieškoti antrosios pusės, jog išvyktumėte atostogų. 

Tad neieškokite partnerio tik kelionėms. Verčiau taip ir keliaukite vieni, kol jūsų kelyje pasitaikys žmogus, kuris vertas gražiausių prisiminimų ir laiko praleisto kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius