-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Adžarija: kaip užmiršti miesto šurmulį

Vaizdingi Adžarijos peizažai ir gaivus oras. Tuo išsiskiria Batumis. Prie Juodosios jūros vyraujantis švelnus klimatas ir išskirtinai ilgas vasaros sezonas leis ilsėtis kalnais apsuptame paplūdimyje arba mėgautis nepaprastomis atostogomis ryškiai žaliuojančiuose kalnuose.
Adžarija: kaip užmiršti miesto šurmulį
Adžarija: kaip užmiršti miesto šurmulį / I.Gelūno ir M.Rusteikos nuotr.

Prie Juodosios jūros įsikūręs Batumis – mylimiausias Gruzijos paplūdimio kurortas. Tai ne tik turistų pamėgta vieta, bet taip pat svarbus Gruzijos uostas ir pramonės centras. Batumiui priklauso ilgiausia Europoje pakrantės alėja, kuri tęsiasi net 16 km. Kurortas vasaros sezonu tampa Gruzijos sostine, kuri pritraukia apie 2,5 mln turistų iš viso pasaulio.

Prie žymaus Batumio Botanikos sodo esantis paplūdimys – turistų pamėgta vieta. 500 metrų ilgio paplūdimio šiaurinė dalis atsiremia į uolas, už kurių yra natūralus, gamtos sukurtas paplūdimys. Jeigu nuspręsite akmenimis ir uolomis eiti į šiaurę nuo paplūdimio, už 300 metrų atrasite lygaus žvyro paplūdimį, kuris tęsiasi apie 3 km į šiaurę iki Čakvi kurortinio miestelio.

I.Gelūno ir M.Rusteikos nuotr./Adžarija: kaip užmiršti miesto šurmulį
I.Gelūno ir M.Rusteikos nuotr./Adžarija: kaip užmiršti miesto šurmulį

Žaliuojantys Adžarijos kalnai

Kalnų Adžarija laikoma viena gražiausių vietų pasaulyje. Vidutinis kalnų aukštis siekia 2,5 km. Gamta čia sukūrė įspūdingus reljefus, vešlią augmeniją bei nuostabius krioklius. Adžarijoje turėsite galimybę pamatyti, kaip jūros ir pakrančių peizažas susilieja su kalnų viršūnėmis.

Jei nuspręsite pakilti lyniniu keltuvu į Ananuri kalną, galėsite mėgautis išskirtiniais Batumio vaizdais – Juodosios jūros pakrante ir ją supančiais kalnais. Keltuvu „Argo“ galima pakilti į 262 m aukštį ir nuo viršuje esančios didelės, kiek išlenktos, apžvalgos aikštelės apžvelgti Batumį, apgobtą upės ir Botanikos sodo.

Jei mėgstate aktyvų poilsį, nepraleiskite galimybės nukeliauti iki Mirveti kaimo. Šalia Čorochi upės driekiasi specialiai turistams sukurtas takas, kuriuo keliaudami galėsite gėrėtis istoriniais arkiniais tiltais ir nepaprasta miškų augmenija. Dėl išskirtinai drėgno klimato didžioji dalis miškų yra pasipuošę samanomis – kaip iš paslaptingo filmo.

Krištoliniai kriokliai

Kalnuotose Adžarijos vietovėse gausu įvairiausių krioklių. Vienus jų galima surasti keliaujant į minėtąjį Mirveti kaimą. Suplanuotas turistinis maršrutas pasibaigia įspūdingu 20 m. aukščio Mirvecickali kriokliu stebuklingame miške. Prie krioklio auga subtropinis miškas, kuriame galima pamatyti reliktinius kukmedžius.

Daugiau informacijos apie turizmą Adžarijos regione galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius